Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 3-2 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 3-2 (vid)

bet365

Αυτή την φορά ο διαιτητής δεν το διέκοψε παρά... την βροχή των γκολ! Ο καταιγιστικός Λεβαδειακός επικράτησε με 3-2 του Παναθηναϊκού που συνεχίζει να... σέρνει ανά την Ελλάδα το πτώμα του!

Έτσι έπαιξαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ τον Οικονόμου, δεξί τον Κουλιμπαλί και τον Κουρμπέλη με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Τζανδάρης και Λουντ οι δύο κεντρικοί μέσοι. Αριστερό χαφ ο Μουνιέ, δεξί ο Βιγιαφάνιες, σε ελεύθερο ρόλο ο Άλτμαν και σέντερ φορ ο Δώνης λόγω της απουσίας του Μολίνς και της έλλειψης αξιόπιστου επιθετικού στο ρόστερ του «τριφυλλιού».

Ο Ζοσέ Ανιγκό άρχισε το ματς με τον Επασί στην εστία. Ο Τσαμπούρης στα δεξιά της άμυνας, ο Φαβάρο αριστερά και δίδυμο στα στόπερ ο Αντιλέχου με τον Λεονάρντο. Μητρόπουλος και Νουάνκο οι δύο «κόφτες». Γιουσούφ, Σουμπίνιο, Γιακουμάκης η μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον «φουνταριστό» Μαρκόβσκι.

«Καταιγίδα» ο Λεβαδειακός!

Οι καιρικές συνθήκες στην Λιβαδειά βελτιώθηκαν, ο αγωνιστικός χώρος ήταν ξανά σε κανονική κατάσταση και το παιχνίδι συνεχίστηκε από το 10', από το σημείο που είχε διακοπεί δηλαδή το Σάββατο. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα, κυκλοφορούσε ορθολογικά την μπάλα και έκανε την πρώτη μεγάλη φάση του ματς με τον Δώνη στο 18'. Ο Κουλιμπαλί από δεξιά έκανε την σέντρα, ο Δώνης έπιασε το ενάεριο βολέ αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Επασί!

Αυτό ήταν. Από εκείνη την φάση και μετά οι «πράσινοι»... εξαφανίστηκαν από το γήπεδο, είχαν μόνο μια ανούσια κατοχή της μπάλας(67%-33%) και οι γηπεδούχοι παρέδωσαν μαθήματα αποτελεσματικότητας, τιμωρώντας τα παιδικά λάθη και τις στιγμές αδυναμίας στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού.

Στο 21' ο Φαβάρο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, βγαίνοντας πρώτος πάνω στην μπάλα μετά από «στημένη» φάση και στο 36' ο Γιουσούφ με ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά, «άδειασμα» του Κολοβέτσιου και ιδανικό τελείωμα της φάσης με το εξωτερικό σημείωσε το 2-0 και έβαλε τους Βοιωτούς σε ξεκάθαρο ρόλο οδηγού για την τελική επικράτηση στην αναμέτρηση.

Έκανε δώρο το τρίτο, ξύπνησε στο τέλος χωρίς αποτέλεσμα!

Με το 2-0 από το πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε περιθώρια για λάθη και όμως έκανε δώρο το τρίτο γκολ στον Λεβαδειακό. Με ένα ανοήτο λάθος, συνεργασία Οικονόμου-Βλαχοδήμου, οι γηπεδούχοι κέρδισαν έμμεσο και στην εξέλιξη της φάσης ο Μητρόπουλος στο 51' «κεραυνοβόλησε» για το 3-0!

Οι «πράσινοι» για ακόμη ένα παιχνίδι στην επαρχία θύμιζαν περισσότερο θίασο παρά ποδοσφαιρική ομάδα και όταν ξύπνησαν ήταν πολύ αργά και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν το μέγεθος της ήττας τους. Στο 76' ο Λουντ σκόραρε μετά το γύρισμα του Χίλιεμαρκ από δεξιά και στο 94' ο Βιγιαφάνιες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

MAN OF THE MATCH: Παύλος Μητρόπουλος. Ο Έλληνας αμυντικός μέσος κέρδισε πολλές μάχες στην μεσαία γραμμή, κάλυψε αρκετούς χώρους, είχε πολλά κλεψίματα και με «βολίδα» πέτυχε το 3-0 για τον Λεβαδειακό. «Γεμάτο» παιχνίδι από τον έμπειρο άσο των Βοιωτών.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιουσούφ. Εξαιρετική ενέργεια στο 2-0 με ντρίμπλα στον προσωπικό του αντίπαλο και τελείωμα της φάσης με μεγάλη ποιότητα, στέλνοντας την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται. Καλό ματς από τον Αφρικανό εξτρέμ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όμρι Άλτμαν. Ο Ισραηλινός για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν αλλού για αλλού, μόνο λάθη, καμία βοήθεια στο δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας του. Τραγικός.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Παναθηναϊκός έβαλε... ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες είχε να γυρίσει το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου με ένα παιδικό λάθος στο 55'. Ο Οικονόμου γύρισε την μπάλα στον Βλαχοδήμο και ενώ ο πορτιέρο του «τριφυλλιού» είχε πίεση, εκείνος την μπλόκαρε και από το έμμεσο που συναντάς μόνο σε ερασιτεχνικά παιχνίδια οι γηπεδούχοι πέτυχαν το τρίτο τους τέρμα στο παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ότι έκανε μαντάρα το έκανε το Σάββατο ο Ευαγγέλου με την απόφασή του να ξεκινήσει το ματς στο... κολυμβητήριο της Λιβαδειάς για να το διακόψει στο 10'. Απόψε έκανε μία καλή διαιτησία, τόσο εκείνος όσο και οι βοηθοί του. Σωστή η υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο φινάλε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το «φάντασμά» του και στην Λιβαδειά. Οι «πράσινοι» αγνοούν την νίκη μακριά από την Λεωφόρο και συνέχισαν να διασύρονται στην επαρχία! Οι Βοιωτοί ήταν ουσιαστικοί, τιμώρησαν κάθε παιδικό λάθος του τραγικού «τριφυλλιού» και δίκαια νίκησαν με 3-2! Η ομάδα του Ανιγκό ήταν ανώτερη, πιο συγκεντρωμένη, πιο αποφασισμένη και πήρε το «τρίποντο» πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 3-2.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζ. Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Αντιλέχου, Φαβάρο, Μητρόπουλος (90’ Καλτσάς), Ομπιορά (85’ Νιάσε), Γιακουμάκης (88’ Ντιόγκο), Σουμπίνιο, Γιουσούφ, Μαρκόφσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος (55’ Ινσούα), Οικονόμου, Βιγιαφάνιες, Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ (λ.τ. 29’ Χατζηγιοβάνης), Αλτμαν (54’ Χίλιεμαρκ), Δώνης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα