Ήταν και πάλι ομάδα!

Ήταν και πάλι ομάδα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ήταν και πάλι ομάδα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το 2-0 του Παναθηναϊκού επί του Πλατανιά και την εμφάνιση του Άντονι Μουνιέ που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείo αναφοράς στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Μετά την 28η Οκτωβρίου και την νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, επικράτησε πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-0 επί του Πλατανιά και έκανε ποδαρικό με το… δεξί μέσα στο 2018 σε μία Λεωφόρο που έδωσαν το παρών οι «ίδιοι» και οι «ίδιοι» 7-8.000 που το «εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ» το λένε, το φωνάζουν και το εννοούν. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων και όταν ο σύλλογος επιστρέψει στην κανονικότητα, θα πρέπει να τους ανταμείψει. Κλείνει η σύντομη παρένθεση και επιστρέφουμε στα του παιχνιδιού.

Στην κατάσταση που βρίσκεται εταιρικά και ποδοσφαιρικά το «τριφύλλι», όντας υποχρεωμένο να δημιουργήσει μία καινούρια ομάδα για τρίτη φορά τον τελευταία χρόνο, αυτό που μετράει περισσότερο, αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι οι νίκες. Να μπαίνουν οι βαθμοί στο «σακούλι» και να φύγει αυτή η χρονιά, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοπρέπεια για το «τριφύλλι» που στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 16 βαθμούς, σκόραρε όλες κι όλες 11 φορές και πλήρωσε πάνω στο χορτάρι την επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου να τραβήξει την πρίζα και να οδηγήσει τον οργανισμό να παλεύει καθημερινά με την επιβίωσή του, διαλύοντας κάθε συνθετικό ιστό μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Παναθηναϊκός σήμερα στην Λεωφόρο νίκησε 2-0 τον Πλατανιά με τις δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Βιγιαφάνιες(το πρώτο ήταν, το δεύτερο δεν ήταν) αλλά εξίσου σημαντική ήταν η εικόνα των «πρασίνων» σχεδόν σε ολόκληρη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Μετά από καιρό, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε εικόνα κανονικής ομάδας. Αυτό συνέβη κυρίως γιατί όσοι φορούσαν την φανέλα και ξεκίνησαν βασικοί στις επιλογές του Μαρίνου Ουζουνίδη γούσταραν, είχαν το μυαλό τους στο γήπεδο και όχι στις διακοπές, στον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, στις οφειλές της ΠΑΕ και δεν ξέρω εγώ σε τι άλλο. Ο Παναθηναϊκός ήταν συγκεντρωμένος, είχε θέληση, έβγαλε ενέργεια, μαχητικότητα και όλα αυτά μαζί συνέβαλλαν(σε συνδυασμό με την χαμηλή δυναμικότητα του Πλατανιά) στο να κάνει ένα από τα πιο παραγωγικά του παιχνίδια, όσον αφορά την δημιουργία φάσεων.

25 τελικές κατέγραψε η στατιστική υπηρεσία, το 2-0 αδικεί τον Παναθηναϊκό για την σημερινή του εμφάνιση αλλά για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνει την τεράστια ανάγκη να αποκτηθεί ένας σέντερ-φορ που θα έχει το εύκολο γκολ και θα έρθει για να κάνει πιο απλά τα πράγματα στο εκτελεστικό κομμάτι και αναμετρήσεις όπως η σημερινή θα έχουν πάρει τον δρόμο τους από νωρίς και χωρίς το άγχος να κάνει την εμφάνισή του για το τελικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να έχει… καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο αλλά και πάλι του έλειψε το καθαρό μυαλό και η ποιότητα στην τελευταία επαφή.

Εκτός από την συνολική εικόνα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση με όσα είδε από τον Άντονι Μουνιέ! Ο Γάλλος εξτρέμ πέρασε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο τον προσωπικό του αντίπαλο, δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα του Πλατανιά, είχε τα… κέφια του και το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ, το οποίο πέτυχε βέβαια αλλά σε φάση που ήταν οφ-σάιντ και σωστά δεν μέτρησε.

Ο Γάλλος με την εικόνα που θα έχει το έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού στο τέλος του Ιανουαρίου αλλά και με την δεδομένη ποιότητα που διαθέτει, αν βρει διάρκεια σε ανάλογες εμφανίσεις θα μπορέσει να γίνει σημείο αναφοράς για το «τριφύλλι» και ο ηγέτης που τόσο λείπει από την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Οι «πράσινοι» έχουν τεράστια ανάγκη τις ατομικές του ενέργειες από αριστερά, την ταχύτητά του και την ικανότητα του να δημιουργεί από την πτέρυγα. Αρκεί να βρει διάρκεια…

Από κει και πέρα, ο Φάνης Τζανδάρης όπως και στα Πηγάδια, δείχνει γιατί ο Μαρίνος του έδωσε το καλοκαίρι την ευκαιρία να αναστήσει την καριέρα του. Κάνει τα βασικά και τα κάνει καλά. Και για εκείνον το ζητούμενο είναι να αφήσει πίσω του μια και καλή τους μυϊκούς τραυματισμούς, να βρει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια και να γίνει αυτός που ήταν στον ΠΑΟΚ.

Αυτά για το σημερινό μεσημεράκι στην Λεωφόρο και πλέον ο Παναθηναϊκός περιμένει την Τετάρτη την Λαμία για να βρει την ανατροπή πρόκρισης μετά την ξεφτίλα του 4-1. Για να έχει ελπίδες, θα πρέπει να είναι κυνικός, απόλυτα αποτελεσματικός και φυσικά η Λεωφόρος να μην έχει την εικόνα που είχε σήμερα αλλά να είναι «καμίνι». Την Τετάρτη κρίνεται ένας στόχος…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.