ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 0-0

Γιώργος Ντυμένος
ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 0-0

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το colpo grosso με την Άρσεναλ για την μεταγραφή Μαυροπάνου, όμως λίγες μέρες μετά... προσγειώθηκε ξανά με την νέα εντός έδρας απώλεια βαθμών στο 0-0 με τον Αστέρα. Από τις 28 Οκτωβρίου έχουν να κερδίσουν οι Γιαννιώτες! Δοκάρι στο 92' ο Σελίν για την Τρίπολη.
Γίνεται ένα ματς που λήγει 0-0 να είναι «χορταστικό»; Και όμως ναι. Ο ΠΑΣ και ο Αστέρας μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, έπαιξαν στο δεύτερο μισό πολύ καλή μπάλα, δημιούργησαν εκατέρωθεν ευκαιρίες και μέχρι τις καθυστερήσεις διεκδίκησαν τη νίκη. Τελικά η μπίλια δεν έκατσε πουθενά, αλλά αμφότερες έδειξαν πως «ρολάρουν» ικανοποιητικά. Μάλιστα οι Αρκάδες έμειναν αήττητοι για 7ο σερί παιχνίδι στην κατηγορία, όπου σε αυτά έχουν δεχθεί μόλις 1 γκολ.
Οι γηπεδούχοι σε ακόμη ένα ματς «εμπιστεύτηκαν» την τριάδα στην άμυνα. Ετσι είχαν τον Γιαννίκογλου κάτω από τα γκολπόστ, τους Σκόνδρα, Μπέριο, Μιχαήλ στα στόπερ, τον Μπουκουβάλα αριστερό μπακ-χαφ, τον Καρανίκα δεξιό, τους Λίλα, Γιάκο στον άξονα, τους Χαλκιαδάκη, Μανθάτη στα άκρα και τον Κόντε προωθημένο.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με 4-2-3-1 και πιο συγκεκριμένα είχαν τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τους Ιγκόρ, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Γιαννούλη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ιγκλέσιας, Μουνάφο στον άξονα, τους Ισνάλδο, Τσιλιανίδη στα «φτερά» και τον Τόνσο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μανιά.
Το πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν με τον ΠΑΣ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 5' απείλησε με τον Κόντε (ο Αθανασιάδης απέκρουσε δύσκολα) και η αριστερή του πλευρά έδειχνε ορεξάτη. Με την πάροδο του χρόνου όμως ο Αστέρας ισορρόπησε. Με τους Μανιά και Γιαννούλη δημιούργησε προϋποθέσεις για να σκοράρει και μετά το 20' οι 2 ομάδες ουσιαστικά... αλληλοεξουδετερώθηκαν. Εκτοτε στο ματς δεν υπήρξε ουσιαστική φάση και το 0-0 της ανάπαυλας κρίνεται φυσιολογικό. Οι τελικές σε αυτό το διάστημα ήταν 3-2 υπέρ των Αρκάδων, αλλά το τελευταίο ημίωρο κύλησε «σβηστό».
Στο δεύτερο μισό ο εορτάζων Γιάννης Πετράκης θέλησε να αλλάξει κάποια πράγματα και άλλαξε τον Χαλκιαδάκη με τον Βιδάλ. Ομως μέχρι το 60' ο Αστέρας όχι μόνο είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις (κυρίως σε εκείνη του Μουνάφο στο 53'), άγγιξε το γκολ. Κάπου εκεί στον «Αγιαξ της Ηπείρου» πήραν νέο σχηματισμό (4-3-3), με σκοπό να διαφοροποιήσουν την εικόνα τους. Αυτή η... κίνηση έβαλε «φωτιά» στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι πιο απειλητικοί και με τους Τσιλιανίδη, Μουνάφο, Μανιά δημιουργούσαν φάσεις, αλλά οι Γιαννιώτες θα μπορούσαν να είχαν βρει δίχτυα με τον Μανθάτη στο 72'. Ετσι φτάσαμε στο 80', όπου το παιχνίδι... πήρε φωτιά. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν άρδην την εικόνα τους και δημιούργησαν 3 καλές φάσεις, εκ των οποίων οι 2 «καθαρές» (Κόντε, Σολτάνι). Την ίδια στιγμή όμως οι Αρκάδες στις καθυστερήσεις είχαν δοκάρι με τον Σελίν και θα μπορούσαν να «αποδράσουν» με τη νίκη. Τελικά όμως το γκολ δεν ήρθε για κανέναν.
MVP: Ο Αθανασιάδης. Αντέδρασε εξαιρετικά σε 3 περιπτώσεις (Κόντε 5, Μανθάτης 72', Σολτάνι 85'). Κερδίζει τον τίτλο του MVP.
Στο ύψος του: Ο Τριανταφυλλόπουλος. Και υπάρχει εξήγηση. Στο πρώτο ημίχρονο, το κακό της αναμέτρησης, πήρε 2 φορές την μπουκιά από το στόμα του Κόντε (26', 40'). Αν δεν προλάβαινε να ανακόψει έναν παίκτη της κλάσης του Ισπανού που με «μισή φάση» είναι σε θέση να σκοράρει, τότε ίσως να βλέπαμε άλλο παιχνίδι.
Αδύναμος κρίκος: Ο Χαλκιαδάκης. Στο πρώτο ημίχρονο που έπαιξε, πολλές φορές ακούστηκαν τα παράπονα του Πετράκη προς το πρόσωπό του. Πέρασε απαρατήρητος και σίγουρα η σημερινή εμφάνιση δεν αντικατοπτρίζει το ταλέντο του.
Η γκάφα: Η λειτουργία που είχε ο άξονας του ΠΑΣ στο διάστημα 46'-65'. Τότε ο Αστέρας έφτανε με χαρακτηριστική ευκολία μέχρι την περιοχή του και παραλίγο να το «πληρώσει».
Το «στραγάλι»: Ορθές αποφάσεις είχαν, ως επί το πλείστον, ο ρέφερι Σκούλας και οι βοηθοί του. Πέρασαν απαρατήρητοι και τα λίγα λάθη που υπέπεσαν,δεν επηρέασαν την πορεία της αναμέτρησης.
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Στη γενική... σούμα ο Αστέρας ήταν ένα κλικ καλύτερος. Κυρίως στο δεύτερο μισό. Βέβαια θα μιλάγαμε για άλλο ματς αν ο Κόντε άνοιγε το σκορ στο 5', αλλά έκτοτε και μέχρι το 80', οι Αρκάδες είχαν τις περισσότερες καλές στιγμές. Αν και με εξαίρεση εκείνη του Μουνάφο, δεν ήταν κάποια άλλη «μεγάλη». Oι γηπεδούχοι στο τελευταίο 10λεπτο άγγιξαν το γκολ σε 2 περιπτώσεις (Κόντε, Σολτάνι), αλλά ο «αντίλογος» είναι το δοκάρι του Σελίν στις καθυστερήσεις. Δύσκολο ματς και σηκώνει κουβέντα αν η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Παιχνίδια όμως που βάσει εικόνας ακολουθούν την «πεπατημένη» του «θα μπορούσαν να κερδίσουν και οι 2 ομάδες», είναι σύνηθες να λήγουν χωρίς νικητή.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου, Σκόνδρας (62' Τζημόπουλος), Μιχαήλ, Μπέριος, Καρανίκας, Μπουκουβάλας, Λίλα, Χαλκιαδάκης (46' Βιδάλ), Μανθάτης (78' Σολτάνι), Γιάκος, Κόντε
ΑΣΤΕΡΑΣ: Αθανασιάδης, Ίγκορ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Τσιλιανίδης (89' Σελίν), Ισνάλντο (64' Κυριακόπουλος), Μανιάς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα