Λαμία - Ξάνθη 0-1

Δημήτρης Ρούσσος
Λαμία - Ξάνθη 0-1

bet365

Ένα καταπληκτικό απευθείας φάουλ του Μεχία, έκανε την διαφορά στην Λαμία, όπου η Ξάνθη πέρασε νικηφόρα με 0-1 κόντρα στην τοπικη ομάδα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας εξαρχής να πιέσουν και να δημιουργήσουν. Αυτό φάνηκε κι από το σχηματισμό και τα πρόσωπα που επέλεξε ο Μπάμπης Τεννές στην αρχική 11άδα, με τον Τσούκαλο να πλαισιώνει τον Βουό στην επίθεση και τον Πίτι με τον Βάντερσον πίσω τους, σε ένα αρκετά επιθετικό 4-2-3-1. Αντίθετα, η Ξάνθη έδειξε τη διάθεση να περιμένει και να εκμεταλλεύεται τις κόντρες, προσπαθώντας παράλληλα να καλύπτει τους χώρους.

Αυτό κατάφερε σχεδόν σε όλο το πρώτο 20λεπτο, αφού οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα και τον Ντε Λούκας να «κλειδώνει» τους χώρους μπροστά από την αμυντική τετράδα των Ακριτών. Στο 25’ ήρθε η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή των Φθιωτών, με τον Τσούκαλο να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τον Ζίβκοβιτς να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να αποκρούει.

Στο 32’ ο Λουσέρο «έστειλε» το μήνυμα στην άμυνα της Λαμίας, περνώντας υπέροχα τον Αναστασιάδη και σεντράροντας, με τον Γέντρισεκ και τον Τριάδη να βρίσκονται σε λάθος θέση και να μην προλαβαίνουν. Η φάση δεν καρποφόρησε, αλλά ο Μίλαν Ράσταβατς δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ ώρα για να πανηγυρίσει.

Στο 34’ ο Μεχία εκτέλεσε υποδειγματικά φάουλ σε πολύ καλή θέση έξω από την περιοχή, με τον Μελίσσα να εκτινάσσεται ψηλά δεξιά, αλλά να μην μπορεί να αποσοβήσει το 0-1! Με το δεύτερο γκολ του μέσου από τις Ονδούρες, η Ξάνθη πήρε το προβάδισμα κι έκανε ακόμη ευκολότερο το έργο της στο γήπεδο, που περιείχε αναμονή και προσεκτικές, αλλά επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Ο Όμο είχε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 41’, όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Πίτι στη μικρή περιοχή, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, δίπλα στο αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Ως το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα, με τον Μπάμπη Τεννέ να δίνει οδηγίες στους παίκτες του και να προβληματίζεται για το β’ μέρος.

Στην επανάληψη το έργο δεν άλλαξε, παρά τις αλλαγές των γηπεδούχων στο 46’, με τον Αναστασόπουλο να αντικαθιστά τον αρνητικό Όμο και τον Ακόστα τον «άφαντο» Βουό. Με μεγαλύτερη κατοχή, αλλά δίχως κάποια μεγάλη φάση, έπρεπε να φτάσει το παιχνίδι στο 71’ για να δοκιμαστεί εντατικά ο Ζίβκοβιτς, έστω και σε μη γενόμενη φάση, όταν ο Πίτι έπιασε την κεφαλιά και ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο Καραγιάννης ήταν το τελευταίο «χαρτί» του Τεννέ στο 72’ στη θέση του Βάντερσον, ενώ ο Ράσταβατς «γέμισε» με αμυντικούς το παιχνίδι, βάζοντας τον Σιλά, τον Μελιόπουλο, αλλά και τον Ντουρίτσκοβιτς, που έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία.

Το 0-1 δεν άλλαξε ως το τέλος, παρά τις προσπάθειες του Πίτι να απειλήσει και την πίεση όλων των παικτών της Λαμίας απέναντι στην εξαιρετικά καλοστημένη Ξάνθη.

Man of the match: Μεχία. Δεν ήταν μόνο το γκολ του, που έκρινε τελικά την αναμέτρηση, αλλά η συνολική καλή του παρουσία σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Επιθετικά συντέλεσε τα μέγιστα στο «άπλωμα» των αντεπιθέσεων της Ξάνθης, ενώ ανασταλτικά ήταν πολύ σταθερός ως το τέλος και φυσικά έκρινε το παιχνίδι σε απόλυτο βαθμό.

Αδύναμος κρίκος: Βουό. Ο 31χρονος φορ της Λαμίας ξεκίνησε για άλλη μια φορά βασικός, αλλά κανείς δεν θα θυμάται κάτι από τα 45’ που αγωνίστηκε, πριν αντικατασταθεί. Αρκετά λάθη στην επίθεση, δίχως να φανεί απειλητικός, δεν προσέφερε όσα θα περίνενε ο Τεννές από αυτόν.

Στο ύψος του: Πίτι. Σε κάθε στημένη φάση τα χτυπήματά του ήταν πολύ επικίνδυνα, ενώ με τον τρόπο παιχνιδιού της Λαμίας, ήταν ο πιο απειλητικός της παίκτης. Προσπάθησε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και σίγουρα τα κατάφερε καλά, όμως κανείς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις σέντρες, τις πάσες και τα «γεμίσματά» του.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάτι που να εμπίπτει με ακρίβεια στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ίσως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι η εμμονή της Λαμίας σε όλο το διάστημα που βρέθηκε πίσω στο σκορ να παίζει με σέντρες, δίχως άλλες επιλογές, κάτι που δεν απέδωσε σε κανένα σημείο τιου αγώνα.

Το στραγάλι: Δίχως προβλήματα στο παιχνίδι ο Παπαπέτρου, που δεν είχε προβλήματα ούτε στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ δεν αντιμετώπισε κάποια δύσκολη ή αμφισβητούμενη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Λαμία προσπάθησε, αλλά το γκολ του Μεχία τη «σόκαρε» και έκτοτε δεν μπόρεσε να επανέλθει. Οι αμυντικοί των Ακριτών έκαναν τη δουλειά τους καλά στις περισσότερες των περιπτώσεων, ενώ το επιθετικό πλάνο της ομάδας της Φθιώτιδας δεν είχε εναλλακτικές, όταν οι σέντρες έδειχναν να μην αποδίδουν. Έτσι, η Ξάνθη συνεχίζει την καλή της πορεία στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τους 21 βαθμούς, ενώ οι γηπεδούχοι γνωρίζουν τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα και μένουν στους 16, κοιτώντας πλέον και πίσω τους, μετά από καιρό.

Οι 11άδες:

ΛΑΜΙΑ (Τεννές): Μελίσσας, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ομο (46’ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον (72’ Καραγιάννης), Τσούκαλος, Βουό (46’ Ακόστα)

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας (80’ Μελιόπουλος), Λουσέρο, Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Φασίδης (74’ Σιλά), Φλίσκας, Τριάδης (56’ Ντουρίτσκοβιτς)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα