Δεν ήταν απλά όμορφο, ήταν ΑΕΚ!

Δεν ήταν απλά όμορφο, ήταν ΑΕΚ!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Δεν ήταν απλά όμορφο, ήταν ΑΕΚ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης αναδεικνύει τα στοιχεία εκείνα που διαθέτει η Ένωση (και μόνο) τα οποία είναι ανεκτίμητης αξίας και οδηγούν την ομάδα στον πρωταθλητισμό...

Αυτό που είδαμε στο Αγρίνιο από την ΑΕΚ και τον κόσμο της ήταν η απόλυτα έννοια της πρότασης: Κιτρινόμαυρο πάρτι κορυφής... Όμως το πιο σημαντικό είναι αυτό που πλέον μοιάζει (και θέλω να πιστεύω ότι είναι) ξεκάθαρο προς όλους και συνιστά το μεγαλύτερο «όπλο» της Ένωσης του Μανόλο Χιμένεθ. Πρόκειται γι' αυτήν την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που έχει δημιουργηθεί και βγάζει την απόλυτη ποδοσφαιρική υγεία, μα κυρίως την απόλυτη ποδοσφαιρική παρέα. Υπάρχει η απόλυτη χημεία με όλα τα μέλη (μεταξύ τους) του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτό πλέον το εισπράττει ο κόσμος που νιώθει πολύ καλά βλέποντας την ΑΕΚ που (και) στο Αγρίνιο έκανε την έδρα του αντιπάλου... Νέα Φιλαδέλφεια και βοήθησε την ομάδα να περάσει περίπατο και με τέσσερα ξανά γκολ από μια έδρα που τα δυο προηγούμενα χρόνια οι «κιτρινόμαυροι» έχαναν.

Το 'χω σημειώσει πολλές φορές στο παρελθόν σε τούτο το χώρο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι επιστήμη και οι ομάδες δεν χτίζονται αποκλειστικά ξοδεύοντας μπόλικο (ανούσια) χρήμα. Προσοχή μη παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι στην κίνηση του Ολυμπιακού με την απόκτηση του Μιραλάς ο οποίος ακόμη και στο τρελό σενάριο να ΜΗΝ αποδειχθεί αυτός που ήταν όταν έφυγε από το Φάληρο συνιστά τεράστια προσθήκη... Το σημειώνω για να μην παρεξηγηθώ. Το μεγάλο θέμα στον Ολυμπιακό είναι αν θα του βγει ο Γκαρθία και όχι ο Βέλγος υπέροχος ποδοσφαιριστής.

Κι επιστρέφω σ' αυτό που ξεκίνησα να σημειώνω στην παραπάνω παράγραφο. Εννοείται λοιπόν πως το χρήμα βοηθάει, αλλά αν δεν υπάρχει η κατάλληλη χημεία, αν δεν έχεις τον ικανό προπονητή και δεν δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα γουστάρει αυτό που ζει και που αποδίδει στον αγωνιστικό χώρο, απλά θα βιώνεις τη μετριότητα. Θα είσαι υποχρεωμένος λοιπόν να ποντάρεις πάντα στο ξεχωριστό ταλέντο του κάθε ενός και στην ποιότητά του για να κερδίζει τα ματς έστω και χωρίς να πιάνει η ομάδα υψηλά επίπεδα απόδοσης. Αν δεν τραβήξουν οι λίγοι δεν θα 'ρθει και το αποτέλεσμα... Στην Ελλάδα βέβαια και την Σούπερ Λίγκα προφανώς και αυτό μπορεί να είναι αρκετό, κοινώς το ταλέντο των λίγων και η ποιότητά τους!

Τα παραπάνω δεν ισχύουν στα Σπάτα και την Ένωση. Δεν ήταν απλά όμορφο αυτό που είδαμε στο Αγρίνιο: ήταν ΑΕΚ! Και μάλιστα πρωταθληματική ΑΕΚ... Όπως ανέφερε και ο τίτλος του κειμένου που αφορούσε τον χθεσινό αγώνα στο Αγρίνιο και την επιβλητική επικράτηση της ομάδας του Χιμένεθ εδώ στο gazzetta.gr: Σαν πρωταθλήτρια η ΑΕΚ... Όσοι θυμάστε τις σεζόν που η Ένωση κατέκτησε την κούπα, είτε τελικά το σήκωσε όπως έγινε το 1989 και την τριετία της κυριαρχίας της στη δεκαετία του '90 είτε όταν της το στέρησαν στα... χαρτιά το 2008, αυτή ήταν η ομάδα που παρακολουθούσαμε. Δυνατή αγωνιστικά, ενωμένη στα αποδυτήριά της, με έντονο το ελληνικό στοιχείο και αποδίδοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο από τους αντιπάλους της.

Κάτι που δεδομένα ισχύει και αναγνωρίζει όλος ο κόσμος (ο κανονικός φίλαθλος – οπαδός και όχι εκείνος που φοράει παρωπίδες) υπογραμμίζοντας ότι η ΑΕΚ έως και σήμερα είναι εκείνη που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο συγκριτικά με τους υπόλοιπους που διεκδικούν τον τίτλο. Μπορεί μετά το τέλος και του Ιανουαρίου να αλλάξει αυτό. Αλλά τούτη την περίοδο η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είναι ότι καλύτερο παρακολουθούμε ακόμη και σε ματς που δεν τα κερδίζει όπως συνέβη με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης στο... αντίο των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας στο προηγούμενο έτος.

Αυτό οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στη δουλειά που κάνουν ο Σεβιγιάνος τεχνικός και οι συνεργάτες του, στην άριστη οργάνωση που φωνάζαμε το καλοκαίρι (σε αντίθεση με πέρυσι που τα είχαν κάνει μαντάρα και επίσης το... ουρλιάζαμε) πως διέκρινε την ΑΕΚ από τη διοίκησή της έως το ποδοσφαιρικό τμήμα και το αποτέλεσμα είναι αυτό! Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό ποδοσφαιρικό σύνολο που βγάζει απίστευτη υγεία και μπορεί και καλύπτει τα όποια -πολύ σοβαρά αγωνιστικά που δεν αντιμετωπίζει καμία άλλη ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα- προβλήματα προκύπτουν στην πορεία. Από το ματς με τον Παναιτωλικό απουσίασαν οι Βράνιες, Τσόσιτς, Σιμόες και οι δεδομένοι Μάνταλος και Γιόχανσον. Επί της ουσίας πέντε ενδεκαδάτοι ποδοσφαιριστές! Και παρ' όλα αυτά η ΑΕΚ πέρασε με 4αρα εύκολα από το Αγρίνιο και ενώ είχε προηγηθεί άλλη μια τέτοια (σ.σ.: τεσσάρα) προ ημερών για το Κύπελλο στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο, κάτι που δεν συνηθίζεται...

Θα κλείσω με τον Μπακασέτα το άρθρο μου... Με ένα παιδί που συνιστά τη μεγαλύτερη απόδειξη της επιμονής και υπομονής. Που βάζει κάτω το κεφάλι, δεν ασχολείται με ότι αστείο μπορεί να ακούγεται και να λέγεται για εκείνον από τους... ειδήμονες του ποδοσφαίρου και τις καφενειακού επιπέδου αναλύσεις τους. Ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός ο οποίος να θυμίσω ότι δεν συμμετείχε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας λόγω τραυματισμού (το ξεχνάτε και δεν πρέπει) είναι πολύ μεγάλο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο για την ΑΕΚ και την Εθνική. Ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ποδοσφαιριστών που μπορεί να αλλάζει τα δεδομένα της οποιασδήποτε αναμέτρησης χάρει στην ποιότητά του και το ταλέντο του. Απόλυτος MVP της αγωνιστικής με γκολάρα, κερδισμένο πέναλτι και ασίστ έπειτα από κίνηση μαγεία και πάρσιμο μπάλας που ελάχιστοι μπορούν να το κάνουν! Μεγάλη χαρά για έναν εκπληκτικό – εξαιρετικό άνθρωπο και έναν ποιοτικό και σούπερ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Υγ: Και πώς να χάσεις με τέτοιον Κονέ... Πόσο καψούρα έχω να τον βλέπω στο χορτάρι. Η ικανότητά του σαν μέσος box to box ήταν δεδομένη. Στο Αγρίνιο έκανε εξαιρετική δουλειά και με κλεψίματα (έξι τον αριθμό) και κοψίματα πέρα από την παρουσία του δημιουργικά βγάζοντας την μπάλα από την άμυνα και το χώρο της μεσαίας γραμμής εξαιρετικά προς την επίθεση. Ότι χρειάζεται για μια άριστη μετάβαση παιχνιδιού απ' την άμυνα στην επίθεση. Και πώς βρίσκεται με τον Λάζαρο, πω πω πω... Είχε μόλις ένα λάθος και συνολικά μετά τον Μπακασέτα ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Πού θα χωρέσει τώρα ο Μοράν εγώ δεν μπορώ να φανταστώ... Διότι ο Κονέ μπορεί να είναι ο αντι-Γιόχανσον που ήθελε ο Μανόλο και σε πολύ καλύτερη έκδοση σε επίπεδο ικανότητας και αγωνιστικών στοιχείων: να τρέξει την μπάλα, να παίξει διαγώνια – κάθετα – άμεσα, τη στιγμή που διαθέτει εξαιρετικό σουτ, σκοράρει και είναι και καλός κεφαλοσφαιριστής. Τον ξέρω από μικρό στην ΑΕΚ, πρόκειται για παικτάρα και (επειδή εγώ τον αγαπώ λίγο παραπάνω απ' τα παλιά και το ξέρω) τυπάρα: πάλι μούφα πέναλτι και κάρτα τον χρέωσαν, τι να πει κανείς... Πολύ καλό -ένα ακόμη- ματς και για τον Χριστοδουλόπουλο όχι επειδή σκόραρε αλλά για όσα έκανε στο χορτάρι και τακτικά, ενώ και ο Γαλανόπουλος στο ρόλο του αντί-Σιμόες τα πήγε περίφημα!

Υγ2: Στο μεταξύ ο Μασούντ παίζει να είναι στην ΑΕΚ δυο χρόνια ήδη... Αυτό έβγαλε όταν μπήκε στο χορτάρι. Η ποιότητά του και το ταλέντο του είναι δεδομένο από τον Πανιώνιο. Άλλωστε όλοι έγραφαν και σημείωναν το πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι και ότι διαθέτει σούπερ στοιχεία στο παιχνίδι του όταν έπαιζε στην Νέα Σμύρνη. Μα πρόκειται για ποδοσφαιριστή με πολύχρονη παρουσία στην Ισπανία, μουντιαλικό μεσοεπιθετικό που κάνει τη διαφορά για πλάκα στην Ελλάδα έως τα 35 του... Φανταστείτε ότι έκανε απίθανα πράγματα στον Πανιώνιο και σκεφτείτε πόσα μπορεί να κάνει στην ΑΕΚ έχοντας να συνεργαστεί με παίκτες όπως οι Λιβάια, Αραούχο, Κονέ, Λάζαρο και τους ακραίους μπακ (Λόπες και Γκάλο, ή Μπακάκη). Ήδη μια ασίστ και πολλές στιγμές που εντυπωσίασαν την εξέδρα με απλές επαφές και μεταβιβάσεις.

Υγ3: Προσέξατε την ενδεκάδα της ΑΕΚ (και) χθες; Ξεκίνησε με επτά Έλληνες ποδοσφαιριστές: Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Κονέ, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας και τους πλαισίωναν οι Λιβάια, Αραούχο, Γκάλο και Τσιγκρίνσκι (πώς βγάζεις ρε... άρρωστε έτσι την μπάλα από την άμυνα, ο κορυφαίος στα στόπερ του είδους στην Ελλάδα). Πολύ σημαντικό γεγονός για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και αυτό θα αποδειχθεί έως το τέλος... Και με Τσιντώταρο που πήγε εξαιρετικά χθες (ένα λάθος έκανε συγκέντρωσης) και δείχνει ότι δύσκολα θα χάσει τα γάντια του βασικού. Εξαιρετικός.

Υγ4: Τι να πει κανείς για τον κόσμο της ΑΕΚ. Απίθανο πάρτι έστησαν από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και ένα με την ομάδα τους και τους ποδοσφαιριστές. Πάνω από 500 φίλοι της στο Αγρίνιο παρά τις αστείες και χωρίς λόγο και αιτία απαγορεύσεις. Σε ένα εξαιρετικά ποδοσφαιρικό γήπεδο, με τους γηπεδούχους οπαδούς να έχουν κάνει όμορφη ατμόσφαιρα, να 'χουν γεμίσει το γήπεδο και να μη γίνεται το παραμικρό. Θύμισε όμορφες εποχές παλιές συνύπαρξης οπαδών και έτσι πρέπει να γίνεται. Να πηγαίνουν οι οπαδοί ΟΛΩΝ των ομάδων ειδικά σε έδρες όπως η Λιβαδειά, το Αγρίνιο, ο Πλατανιάς, η Κέρκυρα και τέλος πάντων στις επαρχίες που δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας επί της ουσίας. Είναι λάθος και αστείο μέτρο οι απαγορεύσεις παντού και είναι κρίμα κι άδικο και για την Κυβέρνηση να το κάνει στον... εαυτό της και να εκτίθεται με τέτοιον τρόπο.

Υγ5: Οι οπαδοί της ΑΕΚ όμως ήταν και στην Πάτρα. Κι όχι απλά ήταν, το γέμισαν το πέταλο όλο. Σε δυο γήπεδα την ίδια ώρα χώρισαν τον κόσμο της Ένωσης και εκείνο τα γέμισαν σε Αγρίνιο και Πάτρα, πλάκα κάνουν παντού και με υπέροχη εξέδρα και στα δυο ματς. Στον αγώνα μπάσκετ με την Ένωση να χάνει τελικά ένα ματς που κέρδιζε σε όλη τη διάρκειά του. Ε, σε μια βδομάδα, μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, για τέτοια ανωμαλία μιλάμε... Τέλος πάντων τουλάχιστον κέρδισε και πάλι με την εικόνα του στο πέταλο ο κόσμος και ειδικά για το πανί που τοποθετήθηκε: Λευτεριά στην Αχέντ Ταμίμι. Πρόκειται για την 16χρονη Παλαιστίνια που χαστούκισε έναν στρατιώτη του Ισραήλ και είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες για βιοπραγία...

Υγ6: Εξαιρετικό γήπεδο, απίθανη οργάνωση, όμορφη επαρχιακή πόλη να πηγαίνεις... Δεν το συζητάμε ότι ο Παναιτωλικός πρέπει να μείνει κατηγορία. Θα είναι έγκλημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο να μη γίνει αυτό και να έχουμε ομάδες των 60 και 70 ατόμων στην κατηγορία... Το εύχομαι ολόψυχα!

Υγ7: Έτσι όπως δείχνει η φωτογραφία του blog πρέπει να συνεχίσει η ΑΕΚ. Όλοι μαζί μέσα στο χορτάρι μια μεγάλη αγκαλιά, μια καταπληκτική παρέα και οικογένεια. Κι από πάνω οι... φύλακες, οι προστάτες τους, στο σύνολο όλοι ΜΑΖΙ για την ΑΕΚ, για αυτό που θα πρέπει να ζήσουμε τελευταία αγωνιστική στη δική μας γειτονιά, στη δική μας πόλη, εδώ δίπλα στην Ριζούπολη...!!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...