Πανιώνιος - Κέρκυρα 3-1

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - Κέρκυρα 3-1

bet365

Ο Πανιώνιος βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Κέρκυρα στη Νέα Σμύρνη και είδε να του ακυρώνεται κανονικό γκολ, όμως μπήκε στο δεύτερο μέρος αποφασισμένος και κατάφερε την ανατροπή (3-1)! Γκολ και ασίστ ο εξαιρετικός Μασούρας, καλύτεροι σε όλον τον αγώνα οι «κυανέρυθροι».

Ποδαρικό με το δεξί έκανε ο Πανιώνιος στο νέο έτος επικρατώντας της Κέρκυρας με 3-1. Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και δείχνοντας χαρακτήρα κατάφεραν να αντιδράσουν από το 1-0 του Επστάιν και να πάρουν μια άνετη όπως φαίνεται και από το τελικό σκορ.

Πως ξεκίνησαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα αφού δεν υπολόγιζε τους Κότνικ και Γεσίλ, αλλά και τον Χατζισαφί που μετακόμισε στον Ολυμπιακό. Έτσι, ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1 με τον Μπαντή στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βλάχο, Μπανανά, Γκιοατά και Σαραμαντά.

Κόρμπος και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Μασούρας (δεξιά), Σαββίδης (ελεύθερο ρόλο) και Λάμπρου (αριστερά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό πρωοθημένο Ντουρμισάι.

Η Κέρκυρα από την πλευρά της κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς με τον Σάκη Τσιώλη να κατεβάζει την ομάδα του με 4-5-1 με τον Κουτζαβασίλη κάτω από τα γκολπόστ με τους Γρομητσάρη, Ιωάννου, Γκράσι και Σοϊλέδη αμυντική τετράδα. Ο Μπαλάφας ήταν το εξάρι με τους Σιόντη και Κρητικό εσωτερικούς μέσους. Αριστερό εκτρέμ ο Επστάιν με τον Γεωργίου δεξιά και τον Παμλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Με τα τρία χαφ κλείδωσε τον Πανιώνιο

Ένα από τα όπλα του Πανιωνίου είναι το δυνατό ξεκίνημα στους αγώνες και αυτό προσπάθησε να αχρηστεύσει η Κέρκυρα με το σύστημα που επέλεξε να αγωνιστεί. Με τα τρία χαφ (Μπαλάφας-Σιόντης-Κρητικός) οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μπλοκάρουν το παιχνίδι των «κυανέρυθρων» βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον Σαββίδη, με αποτέλεσμα το πρώτο εικοσάλεπτο να περάσει χωρίς μεγάλη πίεση και τον Πανιώνιο να αδυνατεί να δημιουργήσει κάποια φάση (με εξαίρεση δύο υπόψίας ευκαιρίες του Λάμπρου).

Ανέβασαν στροφές οι γηπεδούχοι

Μετά το εικοσάλεπτο ο Πανιώνιος κατάφερε να κυκλοφορήσει την μπάλα καλύτερα, οι Μασούρας και Λάμπρου πήραν πρωτοβουλίες και ο Πανιώνιος άρχισε να ανεβάζει στροφές. Έτσι, στο 22' ο Μασούρας τανάγκασε τον Κουτζαβασίλη συπέροχη επέμβαση, ενώ στο 29' ο πορτιέρο της Κέρκυρας μπλόκαρε την κεφαλιά του Λάμπρου. Πέντε λεπτά αργότερα η πίεση του Πανιωνίου έφερε αποτέλεσμα με τον Μασούρα να σκοράρει με τον βοηθό Πυλαρινό να υποδεικνύει τον άσο των γηπεδούχων οφσάιντ, σε μία οριακή φάση προκαλώντας όπως ήταν λογικό τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Γκολ από το πουθενά

Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτός που χάνει τις ευκαιρίες δέχεται το γκολ από το πουθενά όταν στο 43' ένα λάθος των παικτών του Γρηγορίου έδωσε τη δυνατότητα στον Επστάιν να βρεθεί μόνος απέναντι στον Μπαντή και να πλασάρει εύστοχα για το 0-1.

Γκολ απο τα αποδυτήρια

Φαίνεται πως στα αποδυτήρια ο Μιχάλης Γρηγορίου έβαλε τις φωνές και οι «κυανέρυθροι» μπήκαν αποφασισμένοι για την ανατροπή. Με την σέντρα ο Μασούρας εξέθεσε τους αμυντικούς της Κέρκυρας και πλασάροντας τον Κουτζαβασίλη έκανε το 1-1 εκμηδενίζοντας το όποιο πλεονέκτημα των φιλοξενούμενων. Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους γηπεδούχους οι οποίοι έχοντας το μομέντουμ του αγώνα υπέρ τους συνέχισαν να πιέζουν τον αντίπαλό τους και επτά λεπτά αργότερα έφτασαν στην απόλυτη ανατροπή με τον Λάμπρου ο οποίος με ωραίο διαγώνιο σουτ μετά την μπαλιά του Σαραμαντά έκανε το 2-1.

«Κυανέρυυθρος» μονόλογος

Οι φιλοξενούμενοι τα είχαν χαμένα την ώρα που ο Πανιώνιος έδειχνε ασταμάτητος και στο 59' ο Μασούρας δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Οι ευκαιρίες των Νεοσμυρνιωτών συνέχιζαν να έρχονται με τον Κουτζαβασίλη να λέει όχι στο κοντινό σουτ του Ντουρμισάι. Το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου και στο 78' ο κορυφαίος του αγώνα, Μασούρας με υπέροχη μπαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Παπαγεωργίου ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-1 και να κλειδώσει το τρίποντον με τον Πανιώνιο να επιστρέφει στις νίκες.

MVP: Ο Γιώργος Μασούρας. Με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Ο ακραίος του Πανιωνίου τα έκανε όλα, αφού ήταν αυτός που με το γκολ του έφερε άμεσα το ματς στα ίσια, ενώ είναι αυτός που βγάζει μια τρομερή μπαλιά στο γκολ του Παπαγεωργίου.

Στο ύψος του: Ο Λάζαρος Λάμπρου. Ο έτερος ακραίος του Ιστορικού ήταν μαζί με τον Μασούρα οι καλύτεροι της ομάδας του. Ο 20χρονος άσος ήταν ορεξάτος από το πρώτο λεπτό, δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της Κέρκυρας, και αυτός που σημείωσε το γκολ της ανατροπής.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική λειτουργία της Κέρκυρας στο δεύτερο ημίχρονο. Άλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο οι Φαίακες, με την άμυνα να μπαίζει να γίνεται έρμαιο στις ορέξεις των Μασούρα και Λάμπρου.

Γκάφα: Το γκολ που δέχεται η Κέρκυρα στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου. Έχοντας το υπέρ της 1-0 οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη μπήκαν χαλαροί με αποτέλεσμα ο Μασούρας να τους εκθέσει και στο 46' να γίνει το 1-1.

Το στραγάλι: Με παράπονα εκ μέρους των γηπεδούχων ολοκλ΄ξρωσε το ματς ο διαιτητής Τζαβάρας με τους «κυανέρυθρους να διαμαρτύρονται τόσο για τις καθυστερήσεις που δεν κράτησε στο πρώτο ημίχρονο όσο και για κάποια φάουλ, ενώ τα άκουσε και ο βοηθός Πυλαρινός για το γκολ του Μασούρα σε μια οριακή φάση πάντως.

Το ταμείο του Gazzetta: Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2018 ο Πανιώνιος ο οποίος έχοντας σε τρομερή ημέρα το δίδυμο Μασούρα - Λάμπρου επικράτησε της Κέρκυρας με 3-1, σε ένα ματς που προς στιγμη πήγε να στραβώσει. Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αν και στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τόσο επικίνδύνος και παραλίγο να το πληρώσει δίνοντας την ευκαιρία στην Κέρκυρα να προηγηθεί. Στην επανάληψη όμως η ομάδα του Γρηγορίου ήταν δύο κλάσεις ανώτερη, δεν είχε όρεξη να παίξει με την φωτιά και πετυχαίνοντας τρία γκολ σε 30 λεπτά έκανε την ανατροπή και εδραίωσε την παρουσία του στην πρώτη πεντάδα. Από την άλλη η Κέρκυρα, στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο έδειξε πολλές χτυπητές αδυναμίες, ειδικά στην άμυνα χωρίς να μπορέσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι προηγήθηκε σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι Φαίακες παραμένουν στην προτελευταία θέση και χρειάζονται άμεσα να μαζέψουν βαθμούς αν θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος (Γρηγορίου): Μπαντής, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σαββίδης (46' Σπιριντόνοβιτς), Λάμπρου (76' Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (83' Πηνιώτης)
Κέρκυρα (Τσιώλης): Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Γκράσι, Γεωργίου, Σοϊλέδης, Μπαλάφας (66' Κόντος), Σιόντης, Κρητικός, Επστάιν, Παμλίδης (75' Ζορμπάς)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα