ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0

bet365

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Κάμπος και τον Πρίγιοβιτς να σκοράρουν από δύο φορές, επικράτησε 5-0 του Λεβαδειακού, στο πρώτο του ματς για το 2018!

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στις κερκίδες της Τούμπας (ήταν πάνω από 14.000 κόσμος) το τραγουδούσαν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό: «ΠΑΟΚ εμπρός και πρόλογο μη τρως, το πρωτάθλημα είναι… μονόδρομος»!

Με μια άκρως πειστική εμφάνιση (στο β’ μέρος της αναμέτρησης) απέναντι στο Λεβαδειακό, ο «Δικέφαλος» διατήρησε το εντός έδρας απόλυτο, έφτασε στο «8 στα 8» στο γήπεδο του και με τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του (5-0) παρέμεινε σε τροχιά τίτλου.

Με Βιεϊρίνια και Πρίγιοβιτς

Δεν έκρυβε εκπλήξεις η ενδεκάδα με την οποία αποφάσισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου να παρατάξει τον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι για το 2018. Ο Πασχαλάκης επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ξεκίνησαν οι συνήθεις ύποπτοι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και ο Αντρέ Βιεϊρίνια, ελλείψει άλλης επιλογής για το αριστερό άκρο. Ως εσωτερικοί μέσοι επιλέχθηκαν από το Ρουμάνο τεχνικό οι Μαουρίσιο και Κάνιας, στα δύο άκρα ήταν ο Λημνιός (δεξιά), ο Κάμπος (αριστερά), σε ρόλο «δεκαριού» ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ξανά ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ο Ζοζέ Ανιγκό επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής τον Σουμπίνιο, αντίθετα ξεκίνησε με τον νεοαποκτηθέντα Μαρκόβσκι (είχε αγωνιστεί και στο ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 1-0 του πρώτου γύρου ως παίκτης της ομάδας του Αγρινίου) στο αρχικό σχήμα των Βοιωτών, ενώ άφησε στον πάγκο το άλλο μεταγραφικό απόκτημα του Λεβαδειακού, τον Ντιόγκο.

Με Μάτος άνοιξε το χορό

Ο αγώνας από το ξεκίνημα του ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κρατήσουν το μηδέν, κάτι που το κατάφεραν μέχρι το 18ο λεπτό. Ο Λέο Μάτος ήταν στη σωστή θέση κι από την σέντρα του Πέλκα δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Επασί και να κάνει το 1-0. Στο 36’ ο Πρίγιοβιτς πλάσαρε, ο Επασί έχασε την μπάλα, αλλά ο Κάμπος γλίστρησε χάνοντας μοναδική ευκαιρία να κάνει δύο τα γκολ για τους «ασπρόμαυρους».

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το ανέβασμα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και τα κενά στη μεσαία γραμμή και εν μέρει τα κατάφεραν στο 41’ όταν οι παίκτες του βγήκαν σωστά στην κόντρα, ο Γιουσούφ είδε τον Γιακουμάκη μόνο μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ελληνας επιθετικός αστόχησε σχεδόν σε κενή εστία!

Η ώρα του Κάμπος!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φουριόζος και το δεύτερο ημίχρονο και αφού ο Τσίμιροτ πέρασε αντί του Κάνιας στην ενδεκάδα. Στο 47’ ο Επασί βγήκε έγκαιρα και σταμάτησε τον Λημνιό, αλλά ένα λεπτό αργότερα δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη βολίδα του Τζάλμα Κάμπος, που έβαλε το «Δικέφαλο» μπροστά στο σκορ με δύο γκολ (2-0).

Το ματς τελείωσε «μια και καλή» μέσα σ’ ένα δίλεπτο (57’ – 59’), με τον ΠΑΟΚ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Αρχικά το τραγικό λάθος του Επασί, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά το σουτ του Λημνιού, έδωσε την ευκαιρία στον Πρίγιοβιτς να κάνει το 3-0 και δύο λεπτά αργότερα πάλι ο Τζάλμα Κάμπος ήταν αυτός που σκόραρε ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Προς το τέλος του αγώνα σε μια από τις λίγες προσπάθειες των φιλοξενούμενων, ο Γιακουμάκης απείλησε την εστία του «Δικεφάλου», με τον Πασχαλάκη να αντιδρά σωστά και με εντυπωσιακό τρόπο να παραχωρεί το κόρνερ. Στην επόμενη φάση οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Πρίγιοβιτς από τον Αντιλέχου, με τον Σέρβο φορ να ευστοχεί και να κάνει το 5-0. Στις καθυστερήσεις ο Τσαμπούρης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

MVP: Από το περσινό παιχνίδι στην Κέρκυρα είχε να βρει δύο φορές σ’ ‘ένα ματς το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ο Τζάλμα Κάμπος. Το έκανε σήμερα στην Τούμπα απέναντι στο Λεβαδειακό και δικαίως καταχειροκροτήθηκε από την κερκίδα. Δύο γκολ και από τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που ξεκίνησε στην ενδεκάδα και έφτασε τα 12 γκολ τη φετινή σεζόν και τα 22 συνολικά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λέο Μάτος συνέχισε στο 2018 από εκεί που σταμάτησε το 2017. Με γκολ! Για τον Βραζιλιάνο αμυντικό το σημερινό ήταν το 6ο φετινό γκολ (τρίτο στο πρωτάθλημα) και το 14ο συνολικά σε 69 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο Φερνάντο Βαρέλα, επίσης, πρόσθεσε ακόμη μια πολύ καλή και πειστική εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι δύο εσωτερικοί μέσοι του ΠΑΟΚ, Κάνιας και Μαουρίσιο, ήταν σε κακή ημέρα, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, με τον Ισπανό να γίνεται αλλαγή.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Επασί έκανε δώρο το γκολ στον Πρίγιοβιτς με την ασταθή απόκρουση του στη φάση, που ο Σέρβος φορ του «Δικεφάλου» έκανε το 3-0.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η αποθέωση που γνώρισε ο τέταρτος διαιτητής Ευάγγελος Κιοτζένης την ώρα που αντικατέστησε τον τραυματία δεύτερο βοηθό, Ανδρέα Φωτόπουλο, ήταν η πιο ωραία εξωαγωνιστική στιγμή με πρωταγωνιστές τους δύο από τους τέσσερις διαιτητές. Οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για οφσάιντ στη φάση του 4-0.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ έκανε ποδαρικό με το δεξί και με εντυπωσιακή εμφάνιση (στο β’ μέρος) που πιστοποίησε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία ήταν πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η έκτη σερί νίκη των «ασπρόμαυρων» (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) που κρατούν στα χέρια τους την τύχη τους. Το πρόγραμμα είναι σχετικά βατό και προσφέρετε για ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό σερί, που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στον πολυπόθητο στόχο του…

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ρ. Λούτσεσκου):
Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (46’ Τσίμιροτ), Πέλκας (77’ Κουλούρης), Κάμπος, Λημνιός (64’ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.
Λεβαδειακός (Ζ. Ανιγκό): Επασί, Αντιλέχου, Φαβάρο, Λεονάρντο, Ζαραδούκας (58’ Μπελγκαζουανί), Νιάσε (64’ Μητρόπουλος), Ομπιόρα, Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Γιακουμάκης, Μαρκόφσκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα