Ένα ημίχρονο δεν φτάνει!

Ένα ημίχρονο δεν φτάνει!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ένα ημίχρονο δεν φτάνει!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που ξανά αδίκησε τον εαυτό του, τα «φτηνά» γκολ που γίνονται... συνήθεια και τον Σωτήρη Πίσπα που αξίζει εμπιστοσύνης!

Μετά το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, περίπου δύο μήνες μετά δηλαδή, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε εικόνα κανονικής ομάδας πάνω στο χορτάρι. Στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ξάνθη, το «τριφύλλι» κυριάρχησε μέσα στο γήπεδο, πέτυχε ένα γρήγορο γκολ, δημιούργησε ευκαιρίες να... καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς και πραγματοποίησε δίχως αμφιβολία το καλύτερό του σαρανταπεντάλεπτο μακριά από την Λεωφόρο. Φυσικά, θα έπρεπε να τελειώσει τις φάσεις που δημιούργησε για να μην πάθει ότι έπαθε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η βελτίωση ήρθε ως φυσικό επακόλουθο, καθώς μετά από καιρό ο Παναθηναϊκός είχε τον Κουλιμπαλί σε καλό βράδυ, είχε συνεργασίες, κέρδισε τις περισσότερες δεύτερες μπάλες, είχε τον Βιγιαφάνιες στα κέφια του, είχε μαχητικότητα, ενέργεια και θέληση, βρήκε τα καλά ανασταλτικά στοιχεία του Τζανδάρη και είχε και έναν κανονικό ποδοσφαιριστή στην θέση του σέντερ φορ. Είχε τον Σωτήρη Πίσπα που άρπαξε την ευκαιρία από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και έδειξε πως αξίζει κι άλλη εμπιστοσύνη από τον Έλληνα τεχνικό, καθώς έδωσε πράγματα που έλειπαν, όπως σωστό κράτημα της μπάλας, πίεση και ταχύτητα. Η άμυνα της Ξάνθης τον αισθάνθηκε. Δεν είναι έτοιμος αλλά έχει το «πακέτο» αν δουλέψει σωστά και βελτιωθεί στις αδυναμίες του. Ειδικά στο τακτικό κομμάτι.

Αν η αναμέτρηση ολοκληρώνοταν στο 45', ο Παναθηναϊκός θα είχε πράξει το καθήκον του και με το παραπάνω. Δεν είναι έτσι, όμως. Κανείς και πόσω μάλλον αυτός ο ειδικών συνθηκών Παναθηναϊκός, δεν θα μπορούσε να νικήσει στα Πηγάδια, παίζοντας καλά για ένα ημίχρονο. Στην επανάληψη το «τριφύλλι» πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ότι δημιούργησε αρχικά. Έδωσε γήπεδο στην Ξάνθη, δεν κράτησε μπάλα, δεν εκμεταλλεύθηκε τους κενούς χώρους στο επιθετικό τρανζίσιον και κατάφερε στο 78' να δεχθεί ακόμη ένα «φτηνό» γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Λουντ για ένα πλάγιο στο κέντρο του γηπέδου χαρίζει κατοχή στην Ξάνθη, ο Φασίδης κάνει την σέντρα από δεξιά και ο Αυλωνίτης χάνει τον Γέντρισεκ, δίνοντας την ευκαιρία στον Σλοβάκο(είχε φτάνει μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό τον Γενάρη του 11') να «σηκωθεί» από την καρδιά της περιοχής και να σκοράρει σαν σε προπόνηση. Ο ορισμός του ανοήτου γκολ, από αυτά που το «τριφύλλι» δέχεται για... πλάκα την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Τουλάχιστον, αλλά ούτε κι αυτό φτάνει στο σημείο που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, οι «πράσινοι» μετά το γκολ έβγαλαν αντίδραση και μάλιστα θα μπορούσαν να φύγουν με το «διπλό» από τα Πηγάδια, δημιουργώντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά. Ο Χίλιεμαρκ, όμως, είχε το μυαλό του... αλλού. Και άντε στην πρώτη φάση που δεν πηγαίνει με δύναμη στην μπάλα, τον προλαβαίνει ο Κασάδο. Στην δεύτερη, όμως, θα έπρεπε να «εκτελέσει» σε πρώτο χρόνο, να στείλει την μπάλα στην ανοιχτή γωνία του Ζίβκοβιτς και να σκοράρει. Ντρίμπλαρε, άργησε, έδωσε χώρο και χρόνο στον πορτιέρο της Ξάνθης και... καληνύχτα, σπαταλώντας την εξαιρετική ασίστ του πιτσιρικά του Κουντουριώτη που με μία επαφή τον έβγαλε φάτσα με το γκολ!

Με αυτά και με αυτά, ο Παναθηναϊκός ναι μεν διόρθωσε την αποκαρδιωτική εικόνα του τελευταίου διμήνου αλλά το έκανε μόνο για ένα ημίχρονο και κυρίως το έκανε χωρίς να βάλει στο σακούλι αυτό που πραγματικά μετράει τούτη την στιγμή. Τους βαθμούς. Ο πρώτος γύρος τον βρήκε στην 10η θέση και τα περιθώρια για απώλειες έχουν εξαφανιστεί εδώ και αρκετό καιρό.

Το μόνο θετικό, λοιπόν, αν πρέπει να μιλήσουμε για θετικά, ήταν η εικόνα του πρώτου μέρους. Ειδικά αν σκεφτούμε κατώ από ποιες αγωνιστικές συνθήκες πήγε στην Ξάνθη ο Παναθηναϊκός, χωρίς μία ντουζίνα ποδοσφαιριστές, με 18 ακριβώς παίκτες στην αποστολή, με τον Δώνη να παίζει σέντερ φορ στο τελευταίο τέταρτο(μισό γκολ έφτιαξε στον Χίλιεμαρκ), με τον Τζανδάρη να κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, με τον Μολέδο εκτός αποστολής, με τον νεαρό Κουντουριώτη να μπαίνει ως τρίτη αλλαγή...

ΥΓ1: Μάγκες όσοι έδωσαν το παρών απόψε στα Πηγάδια. Μάγκες σε όλα τους!

ΥΓ2: Το δάκρυ του «Όντι» στο, όπως όλα δείχνουν, τελευταίο του παιχνίδι με τα γάντια του Παναθηναϊκού δείχνει πολλά. Μακάρι το παιδί να καθιερωθεί στην Μπενφίκα και να κάνει πράξη όλα του τα ποδοσφαιρικά όνειρα. Το ταλέντο το έχει και οι «πράσινοι» εκτός από έναν εξαιρετικό πορτιέρο, χάνουν και ένα από τα καλύτερα παιδιά στα αποδυτήρια.

ΥΓ3: Ο Ζίβκοβιτς που απόψε κατέβασε ρολά, είναι ο ίδιος που ήταν βασικός και στην ήττα της Ξάνθης από τον ΠΑΟΚ ή απλή... συνωνυμία;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.