Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-1 (vid)

Φώτης Καρακούσης
Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-1 (vid)

bet365

Ο Μαλεζάς σκόραρε μετά από επτά χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ για να χαρίσει στον δικέφαλο μια δύσκολη νίκη επί του Πλατανιά (1-0)! Ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ των γηπεδούχων, στους 31 βαθμούς και ισόβαθμη με την ΑΕΚ η ομάδα του Λουτσέσκου.

Μέχρι τον αγώνα με τον Πλατανιά ο ΠΑΟΚ είχε μία εκτός έδρας νίκη και αυτή στην βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ξάνθη. Οι Θεσσαλονικείς έχοντας μάθει πως η ΑΕΚ είχε φέρει το 0-0 με τον Απόλλωνα, ήθελαν ακόμα περισσότερο το τρίποντο για να φτάσουν τους 31 βαθμούς, όσους και οι... κιτρινόμαυροι.

Ένα τρίποντο που έστω και δύσκολα κατάφεραν να κερδίσουν επικρατώντας με 1-0. Ένα γκολ που πέτυχε ο Στέλιος Μαλεζάς και ήταν το μοναδικό που νίκησε τον ανίκητο ως εκείνη την στιγμή Κοκκαλά και το οποίος έδωσε τους πολύτιμους βαθμούς στους Θεσσαλονικείς.

Από την πλευρά τους οι Χανιώτες, πάλεψαν και με το παραπάνω, αλλά δεν μπόρεσαν ούτε τώρα να φύγουν από το ματς έστω με έναν βαθμό και πλέον έχουν μείνει εξαιρετικά πίσω στον βαθμολογικό πίνακα. Τόσο πίσω που θα πρέπει στον δεύτερο γύρο να κάνουν φοβερή ανατροπή για να μπορέσουν να παραμείνουν στην κατηγορία. Σήμερα πάντως φωνάζουν σωστά για το γκολ του Γκρζέλτσακ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο πέμπτο λεπτό.

Γκολ που κακώς ακυρώθηκε και τριπλή ευκαιρία στο τέλος του ημιχρόνου

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν κακό και είχε φάσεις μόνο στο ξεκίνημα και στο τέλος του. Αρχικά στο ξεκίνημα και συγκεκριμένα στο 5' ο Γκρζέλτσακ σκόραρε με κεφαλιά από κανονική θέση με τον βοηθό να δίνει οφσάιντ. Ο Πολωνός όπως έδειξε το ριπλέι έφυγε από κανονική θέση, αλλά ο βοηθός έκανε το λάθος βλέποντας τρεις συμπαίκτες του να είναι σε αντικανονική θέση.

Από εκείνο το λεπτό, έως και το τέλος του ημιχρόνου δεν έγινε καμία φάση, μέχρι να φτάσουμε στο 44'. Στο σημείο εκείνο ο Κοκκαλάς αρχικά έδιωξε εξαιρετικά το φάουλ του Πέλκα και μετά και πάλι ήταν εκεί για να διώξει την προσπάθεια του Μαουρίσιο. Ο τερματοφύλακας του Πλατανιά ήταν εκεί και στην συνέχεια της φάσης, όταν νίκησε τον Βαρέλα στην κεφαλιά που έκανε, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Καλύτερος ρυθμός και λυτρωτής ο Μαλεζάς

Στο δεύτερομ μέρος ο ρυθμός ήταν σαφώς πιο γρήγορος, με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει μπροστά και να ζητάει το γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Ένα γκολ που πέτυχε ο Μαλεζάς στο 56' και αφού πρώτα πέντε λεπτά πιο νωρίς ο Πασχαλάκης που ακόμα δεν έχει δεχθεί γκολ στα παιχνίδια που αγωνίζεται, έκανε τραγικό λάθος χωρίς όμως να μπορέσει να σκοράρει ο Δημούτσος.

Στο 56' όμως οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με τον Κρέσπο να βρίσκει με κεφαλιά πάσα τον Μαλεζά και αυτός με προβολή να νικάει τον Κοκκαλά και να διαμορφώνει το τελικό 0-1. Από εκείνο το σημείο και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες με τον ΠΑΟΚ να κρατάει το μηδέν και να παίρνει τη μεγάλη νίκη.

MVP: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει με 1-0 στα Περιβόλια και ο Μαλεζάς ήταν ο παίκτης που πέτυχε το μοναδικό γκολ. Ε δεν γινόταν να ήταν άλλος ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Το ότι ο Πλατανιάς έχασε με μόνο 1-0 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Κοκκαλά. Ο τερματοφύλακας των Κρητικών ήταν ανίκητος μέχρι την προβολή του Μαλεζά, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε αυτή την θέση θα βάλουμε τον Κουλούρη που ήταν κακός. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν απείλησε σε κανένα σημείο, σε μια κακή για τον ίδιο εμφάνιση.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται η άμυνα του Πλατανιά στην φάση του γκολ. Αρχικά ο Κρέσπο τους κέρδισε την κεφαλιά και στην συνέχεια ο Μαλεζάς είχε τον χρόνο να κάνει την προβολή χωρίς κανείς να καταφέρει να διώξει τη μπάλα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στη φάση του γκολ του Γκρζέλτσακ δεν έφταιγε ο Διαμαντόπουλος αλλά ο βοηθός, ενώ στην φάση που ζητάνε πέναλτι οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να πήρε σωστή απόφαση καθώς ο Καρυπίδης πρώτα έδιωξε με το γόνατο και μετά η μπάλα βρήκε το χέρι του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μπορεί να δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο θα περίμενε, αλλά σημασία έχει η νίκη και μόνο αυτή. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει και έφτασε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση μετά το τέλος του πρώτου γύρου και περιμένει τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ για αν δει αν θα μείνει εκεί ή θα βρεθεί μαζί με τους... κιτρινόμαυρους δεύτερος.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Πλατανιάς (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (70΄ Στανισάβλιεβιτς), Παπανικολάου (85΄ Στόιτσεφ), Καρυπίδης. Ντεβέσα, Δημούτσος, Ουές, Γκρζέλτσακ, Ντικαμονά, Στάμου (81΄ Πατράλης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): .Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κρέσπο, Μαουρίσιο (64΄ Τσίμιροτ), Κάνιας (86΄ Σάχοβ), Πέλκας, Κάμπος (72΄ Μπίσεσβαρ), Λημνιός, Κουλούρης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα