Και πάλι δεν θα ακούσουν μπράβο...

Και πάλι δεν θα ακούσουν μπράβο...

Και πάλι δεν θα ακούσουν μπράβο...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις ιδιαιτερότητες αγώνων όπως αυτός του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά και φυσικά δεν ξεχνάει το μπάσκετ και το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που διεξάγεται αύριο. Έχει και κάτι τελευταίο για το… ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

«Παίζεις» δηλαδή με όλους αυτούς τους αντιπάλους και έχεις «υποχρέωση» να κερδίσεις. Τα καταφέρνεις εκτός με την Ξάνθη, εντός με τον Παναθηναϊκό, εκτός με Πλατανιά, με Λεβαδειακό, Κέρκυρα, Λάρισα, ΠΑΣ, Λαμία, Παναιτωλικό και δεν «ακούς» κανένα μπράβο. Η επιτυχία θεωρείται αυτονόητη. Και έτσι είναι... Έτσι πρέπει να μάθουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Αν όμως δεν τα καταφέρεις... Ωρε μάνα μου! Ε, ρε και τι έχει να γίνει... Ειδικά τώρα που «απαγορεύονται» οι γκέλες, σε κάθε τέτοιο παιχνίδι ισχύουν αυτά τα ίδια.

Δηλαδή: Κερδίζεις και δεν ακούς κανένα μπράβο, δεν κερδίζεις και...χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σου. Αρκεί να το καταλάβεις αυτό, πριν πάθεις τη ζημιά, για να εκτιμήσεις και τη σημασία του αγώνα με τον τελευταίο –για παράδειγμα- της βαθμολογίας.

Έτσι είναι και το αυριανό παιχνίδι στην Κρήτη. Είναι ένα ακόμη ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ «πρέπει» να κερδίσει. Προσέξτε: Αν αυτό το κάνει με δυσκολία, μπορεί και να τ' ακούσουν οι παίκτες και ο προπονητής. Έτσι είναι όμως και πρέπει να συνηθίσουν!

Ο Πλατανιάς είναι η τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες παίζει πραγματικά καλά. Ήταν πολύ καλός με τον Ατρόμητο για ένα ημίχρονο και λίγο παραπάνω κι' αν δεν έχανε το πέναλτι, θα είχε θριαμβεύσει. Ακόμη και με τον Πανιώνιο δεν άξιζε να χάσει.

Ο Πλατανιάς «παίζει» τη ζωή του και είναι πολύ-πολύ επικίνδυνος. Αρκεί να το καταλάβουν στον ΠΑΟΚ, πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση.

(Προλαβαίνω όλα τα άλλα βρώμικα που μπορεί να γραφθούν και… σημειώνω ότι όλοι αυτοί ξεφτιλίστηκαν και πριν τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Καμία αξία δεν έχουν πλέον όλα όσα λένε…).

* Ο ΠΑΟΚ παίζει και μπάσκετ αύριο με την ΑΕΚ. Σε ένα μπασκετικό χώρο όπου πλέον μόνο το γόητρο υπάρχει, τέτοια ματς έχουν ξεχωριστή αξία. Ο κόσμος φέτος είναι πολύ αρνητικός στην προσπάθεια που γίνεται, αύριο (16:30) όμως νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει. Απ’ ότι φάνηκε εξάλλου με αυτό το απίστευτο που έγινε με τον ορισμό Πηλοίδη και το πώς τον έβαλε η ΚΕΔ σε αυτό το ματς, ενώ αρχικά είχε οριστεί ο Αναστόπουλος, πολλοί άλλοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα γι’ αυτό το παιχνίδι.

* Για τα δικαστικά θέματα αξίζει όλοι οι πολίτες να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη. Αν χαθεί και αυτή… χαθήκαμε. Ελπίζω όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις να τελειώσουν σύντομα, γιατί… «κούρασαν».

* Κλείνοντας να απαντήσω και πάλι σε διάφορα μηνύματα για το blog, που ακολούθησε του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Το… «Αυτός δεν ήταν ο πραγματικός ΠΑΟΚ», σήμαινε ότι την Κυριακή ο ΠΑΟΚ δεν είχε τόσο καλή απόδοση (για λόγους που εξήγησα) και ότι αυτή η ομάδα έχει πολλά περιθώρια να παίξει καλύτερα. Καμία αλαζονεία σε όλα αυτά…

Απλά για 100η φορά εξηγώ ότι ΔΕΝ γίνεται σε αυτή τη χώρα να κρίνουμε πάντα ένα παιχνίδι με βάση το σκορ. Δεν γίνεται στο… Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 και στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-2 με ό, τι έγινε σε αυτά τα παιχνίδια και όπως διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα και το σκορ σε βάρος του ΠΑΟΚ, να θεωρούμε ότι η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν κακή και ανεπαρκής και τώρα να την αποθεώνουμε, επειδή απλά ήταν καλύτερος του ΠΑΟ ΜΟΝΟ μετά το 60΄, όταν οι αντίπαλοι δεν είχαν άλλες ψυχολογικές δυνάμεις. Δεν γίνεται σε εκείνα τα ματς το πιθανό 1-1 στο Καραϊσκάκη ή το πιο δίκαιο 1-2 στη Νέα Σμύρνη να αλλάζει τόσο πολύ τον τρόπο που κρίνουμε το παιχνίδι. Εγώ δεν αλλάζω την οπτική μου που βλέπω το ποδόσφαιρο και θυμίζω τι έγραφα και τότε εδώ.

Όλα τα άλλα περί σεβασμού τα βρίσκω άσκοπα και ανούσια… Τι είναι σεβασμός στον αντίπαλο; Να σταματάς το παιχνίδι και να αλλάζεις πάσες στο κέντρο; Έτσι σέβεσαι ή έτσι κοροϊδεύεις;

* Να περάσει το αυριανό, να φύγει και το πρώτο του κυπέλλου και να δούμε τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ που θα έχουν και πάλι (καλώς ή κακώς) πολύ «ψωμί»...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.