ΑΕΛ - Ξάνθη 1-0 (vid)

Φώτης Καρακούσης
ΑΕΛ - Ξάνθη 1-0 (vid)

bet365

Το 0-0 στην Λάρισα έδειχνε σχεδόν βέβαιο, όμως η ΑΕΛ κρατούσε το καλύτερο για το τέλος! Τακουνάκι του Περόνε (φάνηκε ότι κάνει πρώτα κοντρόλ με το χέρι) και ο Κριζμάν έγραψε στο τέλος των καθυστερήσεων το τελικό 1-0 επί της Ξάνθης! Ένταση μεταξύ Κούγια-Φυντάνη.

Ο αγώνας στο AEL FC ARENA βρισκόταν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με την ΑΕΛ και την Ξάνθη να βρίσκονται στο μηδέν. Στο σημείο εκείνο όμως χτύπησε και πάλι ο συνήθης ύποπτος. Ο λόγος για τον Κριζμάν που μετά από μαγικό τακουνάκι του Περόνε σκόραρε και έδωσε την πολύτιμη νίκη στους γηπεδούχους.

Με το τρίποντο αυτό οι Θεσσαλοί έφτασαν τους 17 βαθμούς παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα και βρίσκονται μαζί με τους ακρίτες στην 7η θέση, κάνοντας με τη νίκη αυτή άλμα έξι θέσεων. Στον αντίποδα η Ξάνθη παρότι είχε δύο δοκάρια δεν μπόρεσε να κερδίσει και να κάνει αυτή σημαντικό βήμα ακόμα και για πεντάδα.

Προσφορά-έκπληξη* σε περιμένει, ποντάροντας στο Γιουβέντους - Ιντερ! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Χάλια το πρώτο, παρότι είχε δοκάρι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που η αλήθεια είναι πως το θέαμα που παρουσίασαν και οι δύο ομάδες ήταν το λιγότερο άσχημο. Καμία δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω. Ωστόσο μία και μάλιστα τεράστια ευκαιρία χάθηκε και αυτή ήταν για την Ξάνθη με τον Γέντριτσεκ στο 37' να στέλνει με προβολή τη μπάλα στο δοκάρι του Μπόζοβιτς.

Πολύ καλό ματς στο δεύτερο

Όσο χάλια ήταν το πρώτο ημίχρονο, τόσο καλό ήταν το δεύτερο. Από το ξεκίνημά του και οι δύο ομάδες βγήκαν μπροστά διεκδικώντας το γκολ. Αρχικά οι... βυσσινί που πήραν με το καλημέρα τα ηνία, ζήτησαν πέναλντι σε μια περίεργη φάση στο 48' με τον Λισγάρα στο ένα ριπλέι να φαίνεται πως βρίσκει τη μπάλα με το χέρι και στο άλλο όχι.

Δώδεκα λεπτά αργότερα η ΑΕΛ βρέθηκε κοντά στο 1-0, αλλά ο Ζίβκοβιτς νίκησε τον Μασούρα στο τετ α τετ, κρατώντας το μηδέν, στην πρώτη μεγάλη φάση των γηπεδούχων στο ματς. Ο ρυθμός παρέμενε γρήγορος με τους γηπεδούχους όπως αναφέραμε να έχουν τον έλεγχο, αλλά στο 80' και πάλι ο Γέντριτσεκ είδε την μπάλα από προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι. Μία τεράστια ευκαιρία, η μεγαλύτερη του αγώνα, καθώς ο επιθετικός της Ξάνθης ήταν εντελώς ανενόχλητος.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο συν τις καθυστερήσεις και πάλι οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να σκοράρουν, ωστόσο όλα έδειχναν πως το μηδέν θα έμενε. Όσοι το περίμεναν όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο που στην περίπτωση αυτή δεν ήταν ο σκόρερ, αλλά ο παίκτης που έκανε την προσπάθεια.

Συγκεκριμένα ο Περόνε που αρχικά φάνηκε να κατεβάζει τη μπάλα με το χέρι, έβγαλε μαγισή ασίστ με τακουνάκι στον Κριζμάν και αυτός με άψογο πλασέ έδωσε τους υπερπολύτιμους τρεις βαβθμούς στην ομάδα του.

MVP: Μπορεί ο Κριζμάν να σκόραρε για ακόμα μία φορά, αλλά αυτός που άλλαξε τον αγώνα ήτασν ο Περόνε. Με το που μπήκε ανέβασε συνολικά την ΑΕΛ, ενώ στην φάση του γκολ έβγαλε μαγική ασίστ στον Κροάτη.

Αδύνακος κρίκος: Στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν ο παίκτης που χάριζε βαθμούς στην ομάδα του, τώρα ο Γέντριτσεκ ήταν αδύναμος κρίκος με τις δύο τεράστιες ευκαιρίες και τα δοκάρια που είχε.

Στο ύψος του: Από την στιγμή που ο Περόνε μπήκε ως πολυτιμότερος, θα βάλουμε στην θέση αυτή τον Κριζμάν που με εξαιρετικό πλασέ έδωσε την σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Η γκάφα: Πάλι Γέντριτσεκ γιατί πραγματικά στο δεύτερο δοκάρι είναι από τις φάσεις που λέμε πως δεν χάνονται.

Το στραγάλι: Μέχρι το τέλος το πήγαινε καλά ο Βάτσιος, όμως μένει να δούμε αν στην φάση του γκολ όντως ο Περόνε χρησιμοποίησε το χέρι του πριν την μαγική ασίστ. Αν όντως το έκανε όπως φάνηκε αλλάζει και η απόδοση του διαιτητή, παρότι η φάση ήταν όντως δύσκολη.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΛ ξέρει καλύτερα από την κάθε ομάδα να σκοράρει στο τέλος και αυτό το έκανε και σήμερα. Με υπομονή δεν παρέδωσε τα όπλα και στο τέλος δικαιώθηκε παίρνοντας την σπουδαία αυτή νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (63' Περόνε), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Ντέλετιτς, Μασούρας, Αγκάνοβιτς (83' Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν, Ναζλίδης.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά, Ντε Λούκας (87' Σβάρνας), Μελιόπουλος, Λουσέρο, Κίκε (57' Πέτρος Ορφανίδης), Γέντρισεκ, Ρότσε (78' Φασίδης).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα