Το ασχημόπαπο κι ο κύκνος…

Το ασχημόπαπο κι ο κύκνος…

Το ασχημόπαπο κι ο κύκνος…

bet365

Ο ΠΑΟΚ ως πρωταθλητής, τη σεζόν 1985-’86, δεν πέτυχε ούτε... μισή εκτός έδρας νίκη, ενώ πριν δέκα χρόνια νίκησε κάπου κοντά τον... Φεβρουάριο. Γι’ αυτό, ο Σταύρος Σουντουλίδης, δεν τρελαίνεται με τη φετινή αδυναμία του.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο ΑΕΚ – Πλατανιάς. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο ΠΑΟΚ έφυγε ξανά με (σχεδόν) άδεια χέρια από ένα εκτός έδρας παιχνίδι, η ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη προκάλεσε κάποιους (λογικούς) τριγμούς στο εσωτερικό της ομάδας, που «χάνεται» βγαίνοντας εκτός των συνόρων της Θεσσαλονίκης.

Αυτή η μεταμόρφωση των «ασπρόμαυρων» από κύκνο (εντός έδρας) σε… ασχημόπαπο (εκτός έδρας) προκαλεί σοκ, όχι ότι δεν το έχουν ξαναζήσει. Το έζησαν κι άλλες φορές, με τελευταία πριν από δέκα χρόνια, αλλά όχι με μια ομάδα που η αξία της είναι μεγαλύτερη των 25 εκατομμυρίων ευρώ!

Για να πάρεις το πρωτάθλημα πρέπει να ξέρεις να το διεκδικείς και στο τέλος να είσαι εσύ αυτός που θα το κατακτήσεις. Οχι απλά να το λες. Αυτό ελάχιστοι το γνωρίζουν στον ΠΑΟΚ, επιμένουμε, όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους. Αποδείχθηκε και στη Νέα Σμύρνη, με μια διαχείριση και μια εικόνα, που μόνο ομάδα η οποία διεκδικεί τον τίτλο δεν έμοιαζε.

Επίσης, για να πάρεις το πρωτάθλημα χρειάζεσαι να κερδίσεις και μακριά από το γήπεδο σου. Μόλις, χτες προχτές το είχαμε επισημάνει και αναλύσει. Δεν φτάνει καν το μάξιμουμ των βαθμών (15Χ3=45β.) που μπορεί, λέμε, να κατακτήσει στην Τούμπα. Γι’ αυτό και ενοχλούν τώρα οι τέσσερις ισοπαλίες και οι δύο ήττες στις έξι εξορμήσεις εκτός πόλης. Σε μια χρονιά με έναν και μοναδικό στόχο: το πρωτάθλημα!

Δεν ενόχλησαν καθόλου, ας πούμε, τη σεζόν 2007-’08 όταν απόλυτα συνειδητοποιημένα στον ΠΑΟΚ, Ζαγοράκης και Σάντος, είχαν αποφασίσει απλά να τελειώσουν αξιοπρεπώς τη σεζόν και να χτίσουν την ομάδα, που ακόμη και σήμερα μνημονεύεται για το πάθος και το φιλότιμο των παικτών της.

ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ…

Γι’ αυτό και το «μηδέν στα εννιά» που κατέγραψε εκείνη η ομάδα, σχεδόν, κανένας δε το θυμάται. Εκείνο το ρεκόρ… κυνηγάει «να σπάσει» η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ, σε μια σεζόν με υψηλές φιλοδοξίες και βλέψεις, κι αυτό είναι μια τεράστια διαφορά του τότε (2007) με το σήμερα (2017).

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος για να κερδίσει, τότε, ο «Δικέφαλος» σε εκτός έδρας παιχνίδι. Μη φανταστείτε ότι το έκανε πολύ μακριά από την Τούμπα. Στη γειτονική Καλαμαριά είχε επικρατήσει με 2-0 του Απόλλωνα, χάρη στα γκολ του Βασίλη Λάκη και του Ιβιτσα Ίλιεφ.

Ο ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με ήττα στην Ξάνθη (που έφερε και την γρήγορη απόλυση του Γιώργου Παράσχου), ακολούθησαν τέσσερις σερί ήττες (Παναθηναϊκός 2-0, Άρης 3-1, Ολυμπιακός 2-1, Αστέρας Τρίπολης 2-0), μεσολάβησε μια ισοπαλία με τον Ατρόμητο (0-0) και ο πρώτος γύρος έκλεισε με ήττα από την ΑΕΚ (2-0).

Ο β’ γύρος ξεκίνησε με ήττες από Ηρακλή (1-0), ΟΦΗ (2-0), πριν έρθει το «διπλό» στην Καλαμαριά, με τον «Δικέφαλο» να τελειώνει εκείνη την σεζόν με απολογισμό: 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 11 ήττες σε 15 εκτός έδρας ματς!

ΩΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΡΕΚΟΡ

Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984-’85 κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα και την αμέσως επόμενη χρονιά ως πρωταθλητής «κατόρθωσε» να μην κερδίσει ούτε ένα εκτός παιχνίδι! Τελείωσε με το αρνητικό ρεκόρ των 0 νικών, 4 ισοπαλιών και 11 ηττών, έχοντας πετύχει μόλις 8 και δεχόμενος 28 γκολ σε 15 αγώνες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.