ΠΑΟΚ: Κομπλεξισμός vs πρωταθλητισμού

ΠΑΟΚ: Κομπλεξισμός vs πρωταθλητισμού

ΠΑΟΚ: Κομπλεξισμός vs πρωταθλητισμού

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να εξηγήσει και αυτή την αποτυχία του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας παιχνίδι, με όλα όσα «ταλαιπωρούν» την ομάδα του Δικεφάλου του Βορρά.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Εσπανιόλ – Χετάφε. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε ούτε τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τώρα ξέρουμε καλά ότι θα… χαθεί η μπάλα! Όσοι δεν το ξέρουν, καταλαβαίνουν συχνά-πυκνά, πόσο άπειρος είναι όλος ο οργανισμός ΠΑΟΚ σε αυτό που λέγεται πρωταθλητισμός… Πρώτα η διοίκηση, μετά οι… όποιοι υπεύθυνοι του αγωνιστικού, φυσικά η ομάδα, η τεχνική ηγεσία, ο περίγυρος, οι δημοσιογράφοι κτλ. Υπερενθουσιασμός στις νίκες, σούπερ απογοήτευση στις αποτυχίες! Τώρα θα έχουμε το πρώτο σκηνικό…


Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Χάνει ο ΠΑΟΚ, όπως έχασε και χθες στη Νέα Σμύρνη άλλους δύο βαθμούς και στην προσπάθεια να εξηγηθεί η συγκεκριμένη αποτυχία, αλλά ταυτόχρονα και να αναλυθεί συνολικά το φαινόμενο των εκτός έδρας αγώνων του ΠΑΟΚ, μπαίνουν όλα σε ένα… κουβά και φυσικά στο τέλος δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα. Όλοι το έχουν κάνει αυτό, μάλλον και εντός ομάδας και κάπως έτσι δεν βγαίνει συμπέρασμα, προφανώς δεν προκύπτει και λύση.

Αυτό που εγώ είδα στο χθεσινό παιχνίδι είναι μία εικόνα φοβισμένης και απολύτως κομπλεξαρισμένης ομάδας, που «τρέμει» στην ιδέα ότι «πρέπει» επιτέλους να κερδίσει.

Στο λεξικό για το κόμπλεξ γράφει μεταξύ άλλων: Αγιάτρευτο ψυχικό τραύμα, ψυχική διαταραχή που προέρχεται από τραυματικές συνήθως εμπειρίες του παρελθόντος, ή καταπιεσμένες επιθυμίες. Σύμπλεγμα που χαρακτηρίζεται από αίσθημα μειονεξίας και έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Χθες λοιπόν, ο ΠΑΟΚ μπήκε και κυριάρχησε απέναντι στον προβληματικό (λόγω απουσιών) Πανιώνιο, αλλά σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά, διαπιστώθηκε αυτός ο «τρόμος» σε κάθε κίνηση των φιλοξενούμενων. Αυτό το αργό ποδόσφαιρο χωρίς τις πρωτοβουλίες και τα ρίσκα που παίρνει ο καλύτερος, με τον φόβο μην και… γίνει το λάθος. Στο φινάλε ο Κουλούρης έκανε το 1-0 με καθαρά ατομική ενέργεια.

Στην πρώτη φάση του ο Πανιώνιος έκανε και το γκολ! (Πολλοστή φορά που συμβαίνει αυτό κόντρα με αντιπάλους του ΠΑΟΚ). Εκεί ακριβώς φάνηκε και όλο το μέγεθος του προβλήματος. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατέρρευσαν! Στο επόμενο διάστημα αυτή η ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ και ΦΟΒΙΚΗ ομάδα, έχασε κάθε οργάνωση. Χάθηκε η όποια συνοχή, η κατοχή, η αμυντική ισορροπία. Χάθηκαν θέσεις, συστήματα! Και όλα αυτά γιατί αυτοί οι τρομοκρατημένοι (στην ιδέα του διπλού) παίκτες, έπαθαν μία ζημιά, «έφαγαν» ένα γκολ και έπρεπε να αντιμετωπίσουν μία αναποδιά στη διάρκεια ενός αγώνα!

Έκαναν να συνέλθουν 20 λεπτά και όχι έξι, που είπε ο προπονητής τους!

Συνήλθαν όμως και έκαναν όλες αυτές τις φάσεις για να βάλουν και το δεύτερο γκολ. Την έβλεπαν όμως την εστία… δύο μέτρα. Όλως παραδόξως (αλλά πολύ συχνά για τον ΠΑΟΚ) ο αντίπαλος έβαλε γκολ και στην δεύτερη επίθεσή του! (Άλλες δεν έκανε!). Στη δεύτερη φάση του! Τι σύμπτωση! Το ίδιο έκανε και η ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ, Το ίδιο ο Ολυμπιακός! Το ίδιο η ΑΕΚ. Όλοι αυτοί μαζί έκαναν στον ΠΑΟΚ τέσσερις φάσεις και έβαλαν… πέντε γκολ!!

Τέλος πάντων… δεν υπάρχουν πολλά άλλα για να γραφτούν. Η κατάσταση στον ΠΑΟΚ είναι δύσκολη, μια και δεν ξέρουν να τη διαχειριστούν..

Για το πόσο τα έχουν χαμένα διοικητικά στην ομάδα και πόσο άπειροι είναι στον πρωταθλητισμό, φάνηκε από τη σκέψη να κλείσουν αυτούς τους φοβισμένους και αγχωμένους παίκτες, στο ξενοδοχείο. Να τους πιέσουν περισσότερο δηλαδή! Υπήρξε μάλιστα και άλλη φήμη, που ήθελε την ομάδα (για τιμωρία και πάλι) να γυρίζει με λεωφορείο!

* Και για να λαϊκίσω… Ναι ας τον διώξουν τον προπονητή! Να βγει ο… Μίχελ στην «αγορά» για να βρει «καλύτερο»! Και να έρθει αυτός να ζητήσει ένα-δύο μήνες για να επιβάλει τη δική του φιλοσοφία και μετά να παρουσιάσει μία ομάδα που… θα έχει 80-20 κατοχή, θα κάνει 35 τελικές για να βάζει τα γκολ που πρέπει για να κερδίζει, που… δεν θα δέχεται καμία φάση μια και… τώρα κάθε φάση αντιπάλου πάει μέσα. Να τον βρουν γιατί απ’ ότι φαίνεται αυτά που τώρα γίνονται, δεν φθάνουν… Πρέπει ο προπονητής του ΠΑΟΚ να οδηγήσει την ομάδα σε τέλεια επίπεδα κατοχής, αμυντικής λειτουργίας και δημιουργίας-τελικών, μήπως και κερδίσουν εκτός έδρας. Ο προπονητής που βέβαια παίζει με τα νεύρα μας στην προσπάθεια να δικαιολογήσει την παρουσία-απουσία του Ελ Καντουρί, ο προπονητής που πίστεψε ότι ο Κρέσπο θα μπορέσει να σταθεί καλύτερα από τον Ζαμπράνο, που τέλος πάντων εμπνέει και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

* Τα «παπαγαλάκια» κελαηδούσαν τις τελευταίες ημέρες για την καθαρότητα του αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ. Και τι δεν γράφτηκε και τι δεν ειπώθηκε για να αναλυθεί το… πόσο βρώμικα θα περάσει ο ΠΑΟΚ από τη Νέα Σμύρνη. «Έφαγαν» πολλοί το παραμύθι! Γι’ άλλη μία φορά. Όπως τόσες και τόσες με τον ΠΑΟΚ, σε αγώνες με τον ΠΑΣ, με τη Βέροια, με τον Πανιώνιο με… με… με… Τώρα αυτοί οι αχρείοι θα κρυφτούν στις φωλιές και θα ξαναβγούν την επόμενη φορά να ταΐσουν παπά τον κοσμάκη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.