ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 1-1

Γιώργος Ντυμένος
ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 1-1

bet365

Τα... κανόνια του ΠΑΣ και της Ξάνθης, Κόντε και Γέντρισεκ, χτύπησαν ξανά για το τελικό 1-1 στους Ζωσιμάδες! Προηγήθηκαν, όπως και απέναντι στον Παναιτωλικό οι Γιαννιώτες, όμως ξανά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα.
Σαν να μην πέρασε... μία ημέρα για τον ΠΑΣ, καθώς το σημερινό του παιχνίδι με την Ξάνθη, μοιάζει «καρμπόν» με εκείνο κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» προηγήθηκε, απώλεσε ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά τελικά ο αντίπαλός του βρήκε τον τρόπο ώστε να τον ισοφαρίσει (1-1).
Σε ένα παιχνίδι που... στιγματίστηκε από την κλάση των Κόντε και Γέντρισεκ. Οι φορ των δύο ομάδων απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι έχουν το «ένστικτο» του killer, αφού με δικά τους τέρματα που ήταν «σεντερφορίσια», διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.
Οι γηπεδούχοι «κράτησαν» για 2ο σερί παιχνίδι το 3-4-3 και ξεκίνησαν με τους Βελλίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαυροπάνο, Τζημόπουλο, Μιχαήλ στα στόπερ, τον Μπουκουβάλα δεξιό μπακ-χαφ, τον Ναδάλες αριστερό μπακ-χαφ, τους Λίλα, Γιάκος στον άξονα, τους Μανθάτη, Σολτάνι στα άκρα και τον Κόντε στην κορυφή της επίθεσης.
Οι φιλοξενούμενοι λόγω των πολλών απουσιών («έχασαν» και τον Λουσέρο λίγο πριν τη σέντρα με γαστρεντερίτιδα), παρατάχθηκαν με 4-3-3. Είχαν τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τον Κασάδο αριστερό μπακ, τον Σβάρνα δεξί, τους Λισγάρα, Φλίσκα στα στόπερ, τους Ντε Λούκας, Μεχία, Μελιόπουλο στον άξονα, τους Κίκε, Ρότσε στα άκρα και τον Γέντρισεκ φορ.
Το ματς ξεκίνησε με ρυθμό. Στα πρώτα 20 λεπτά η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, οι δύο «μονομάχοι» «έψαξαν» το γκολ και είχαν από μία καλή στιγμή. Οι γηπεδούχοι με τον Γιάκο και οι φιλοξενούμενοι με τον Γέντρισεκ, ο οποίος «άγγιξε» το γκολ αλλά ο Βελλίδης του είπε όχι (μακράν η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου).
Κάπου εκεί όμως το ματς «κατέβασε» ταχύτητα, ενώ ο Πετράκης διαβλέποντας πως η ομάδα του δεν «ρολάρει» όπως ήθελε, άλλαξε στο ημίωρο σχηματισμό. Το «γύρισε» σε 4-2-3-1 ψάχνοντας λύσεις, ο ΠΑΣ άρχισε να κρατά μπάλα (η δεξιά του πλευρά ήταν ορεξάτη κυρίως ο Μανθάτης, συνεπικουρούμενος από τον Μπουκουβάλα), αλλά πλην της φάσης του Κόντε στο 38', δεν απείλησε κάποια άλλη φορά ουσιαστικά.
Το δεύτερο μισό άρχισε με εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα. Οι γηπεδούχοι έπιασαν στον... ύπνο τους φιλοξενούμενους και μπήκαν «δυνατά». Ο Σολτάνι στο 48' απείλησε και αμέσως μετά (49'), ο Κόντε μετά από ωραία κάθετη του Τζημόπουλου άνοιξε το σκορ. Ο Ισπανός μετά από «διάλειμμα» ενός αγώνα επέστρεψε στα γκολ και πλέον έχει βρει δίχτυα στα 6 από τα 7 τελευταία ματς της ομάδας του σε όλες τις διοργανώσεις.
Πλέον το 4-2-3-1 του ΠΑΣ λειτουργούσε άψογα και η Ξάνθη δεν είχε λύσεις. Στο 60' ο φορ του «Αγιαξ της Ηπείρου» βρέθηκε πολύ κοντά ώστε να διπλασιάσει τα τέρματα τόσο της ομάδας του όσο και τα προσωπικά του και οι γηπεδούχοι έδειξαν να ελέγχουν την αναμέτρηση. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα μέσα στο γήπεδο. Σταδιακά γίνονταν πιο επιθετικοί και στο 75' «γύρισαν» τον σχηματισμό τους σε 4-4-2. Πλέον κρατούσαν εκείνοι την μπάλα στα πόδια του, «προειδοποίησαν» με τον Κίκε στο 72' και τελικά ισοφάρισαν στο 87' με τον Γέντρισεκ.
MVP: Οι Κόντε, Γέντρισεκ. Από ένα γκολ με ωραία «τελειώματα» και ακόμη μία τελική-φαρμάκι που ανάγκασαν τους 2 πορτιέρο σε ωραίες και δύσκολες επεμβάσεις, οι φορ των 2 ομάδων μοιράζονται τον τίτλο. Εδειξαν την κλάση τους.
Στο ύψος του: Ο Κίκε. Η αλλαγή σχηματισμού της Ξάνθης (4-4-2 από 4-3-3) «απελευθέρωσε» τον 24χρονο ακραίο. Πήρε πρωτοβουλίες, «άγγιξε» το γκολ και ηγήθηκε της αντεπίθεσης που έκανε η ομάδα του στα τελευταία 15 λεπτά.
Αδύναμος κρίκος: Οι Ναδάλες και Ρότσε. Ο δεύτερος με απόντες τους Μπρίτο, Λουσέρο, κλήθηκε να αναλάβει τη μεσοεπιθετική γραμμή της Ξάνθης.Δεν ανταποκρίθηκε και μετά την έξοδό του από το ματς, η ομάδα του όχι μόνο κράτησε μπάλα, αλλά έγινε και πιο επιθετική. Οσο αγωνίστηκε δεν έκανε τελική ή σωστή επιθετική πάσα. Ο πρώτος έκανε ίσως το χειρότερο εν Ελλάδι παιχνίδι του. Εκ των κορυφαίων του φετινού ΠΑΣ με πόδι «διαβήτη», ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 0/13 γεμίσματα, σε ροή αγώνα ή στημένη μπάλα. Αδίκησε τον εαυτό του.
Η γκάφα: Η ανάπτυξη του ΠΑΣ από τα άκρα, που είναι ένα μεγάλο του «όπλο». Σήμερα βρήκε πάσες από τον άξονα (το γκολ του Κόντε ήταν από κάθετη του Τζημόπουλου), όχι όμως από τον ασβέστη. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 1/24 εύστοχα γεμίσματα.
Το «στραγάλι»: Ο Καραντώνης και οι βοηθοί του είχαν εύκολο απόγευμα. Δεν υπέπεσαν σε κάποιο λάθος και πέρασαν απαρατήρητοι.
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο ΠΑΣ για ακόμη μία φορά «πλήρωσε» ότι δεν «καθάρισε» το παιχνίδι, στο διάστημα που πατούσε καλύτερα. Εδωσε δικαιώματα και το... πλήρωσε, χωρίς όμως αυτό να αναιρεί ότι η Ξάνθη δεν άξιζε να πάρει σήμερα ένα θετικό αποτέλεσμα.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Λίλα (61' Γαρουφαλιάς), Μανθάτης, Σολτάνι (82΄Κοζορώνης), Γιάκος (67' Χαλκιαδάκης), Κόντε.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Σβάρνας (75' Κάστρο), Κασάδο, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Μεχία (67' Π. Ορφανίδης), Κίκε, Ρότσε (57' Φασίδης), Γέντρισεκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ KAI TA HIGHLIGHTS TOY ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα