Πόσο δίκιο έχει ο Κατσουράνης...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Πόσο δίκιο έχει ο Κατσουράνης...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος ουδόλως ασχολείται με το αν ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ, αλλά με το ότι αδικήθηκε ο Ατρόμητος και δεν είναι η πρώτη καραμπινάτη περίπτωση. Επιμένει να γράφει όμως για ποδόσφαιρο.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Μπεσίκτας – Πόρτο με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Στην Ελλάδα έτσι μας έμαθαν, έτσι μαθαίνουμε και εμείς τα παιδιά μας. Στο ΠΑΟΚ - Ατρόμητος με το αστείο πέναλτι που πήρε ο ΠΑΟΚ και ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου σε 1-1 δεν αδικήθηκε ο (προσέξτε) αήττητος μέχρι εκείνο το σημείο Ατρόμητος, αλλά ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ. Δεν φώναξε τόσο πολύ ο Ατρόμητος, όσο φώναξε ο φίλος του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ του Παναθηναϊκού. Τα media στην Ελλάδα, χρωματισμένα ή μη, αντικειμενικά ή όχι, αφού δυσκολεύτηκαν να καταλήξουν για την φάση, λες και ήταν πρόβλημα τριγωνομετρίας, τελικά άνοιξαν την κουβέντα για το αν ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ.

Ουδόλως με απασχολεί αν ευνοήθηκε. Και ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε στη Νέα Σμύρνη με το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Πανιώνιο στις καθυστερήσεις και η ΑΕΚ ευνοήθηκε στο ματς με τη Λαμία με το μαϊμού πέναλτι που πήρε, μέχρι και ο Παναθηναϊκός ευνοήθηκε φέτος στο ματς με τη Λάρισα όπου ο βοηθός έκανε το 1-2 στη Λεωφόρο 2-1 με μία απόφαση. Οι "ειδικοί", οι "μη...", οι "ανεξάρτητοι", όλοι αυτοί που σας έχουν μάθει ότι ποδόσφαιρο δεν είναι αυτός που παίζει, αλλά αυτός που σφυρίζει, σας τα έχουν πει, σας τα έχουν δείξει, έχουν κάνει και αυτές τις ωραίες πράξεις με την "κανονική" βαθμολογία όπως την βαπτίζουν -2 ο Ολυμπιακός εκεί -1 ο ΠΑΟΚ εκεί, -3 η ΑΕΚ εκεί και πάει λέγοντας.

Αστείο πράγμα, αλλά αφού ρε παιδιά μιλάτε αυτή την γλώσσα στο κοινό, κάντε μου μία χάρη. Πείτε στο κοινό σας που το έχετε μάθει έτσι μια φορά την αλήθεια, έστω και με την δική σας εκδοχή, τον δικό σας τρόπο. Εσείς οι "κόκκινοι", "κίτρινοι", "ασπρόμαυροι" που τα μετράτε και τα ζυγίζετε όλα αυτά. Πείτε λοιπόν στο κοινό ότι ο Ατρόμητος δεν είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με το έτσι θέλω. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο πέναλτι στην Τούμπα που άλλαξε όλο το ματς, αναφέρομαι και στην σίγουρα πιο καραμπινάτη αλλοίωση αποτελέσματος στην φετινή Σούπερ Λίγκα. Λάρισα - Ατρόμητος 0-0 έγραψε το τελικό αποτέλεσμα και ο Ατρόμητος πήρε έναν βαθμό. Σε εκείνο το ματς, ο Ατρόμητος λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, πέτυχε κανονικό γκολ, η μπάλα πέρασε πεντακάθαρα τη γραμμή και δεν μέτρησε ποτέ.

Οχι πέναλτι που δεν του δόθηκε και αν το έβαζε μπορεί και να... Οχι κόκκινη που δεν πήρε ο αντίπαλος στο 60' και αν την έπαιρνε όλα θα άλλαζαν. Γκολ που πέτυχε κανονικότατα λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα και δεν μέτρησε. Προσθέστε τώρα και το πέναλτι στην Τούμπα και κάντε εσείς τον λογαριασμό όπως θέλετε.

Αλλά όπως καταλάβατε το γράφω για να το γράψω. Και ουδόλως με απασχολεί η αριθμητική των λαθών των διαιτητών και η άλλη βαθμολογία των... ειδικών και ανεξάρτητων που όμως εξαρτώνται από αυτόν που τους πληρώνει πρώτη του μήνα. Εμένα με απασχολεί κυρίως τι βλέπουν τα ματάκια μου. Στο Καραϊσκάκη, Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-1 δικαιότατα και με υπέροχη εμφάνιση. Στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ - Ατρόμητος 0-1 και με υπέροχη εμφάνιση. Στην Τούμπα ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 0-1 και μετά η απόφαση του διαιτητή. Και μάλιστα στην Τούμπα με τους μισούς μεγάλους πρωταγωνιστές (πέντε) του φετινού Ατρόμητου να είναι για διάφορους λόγους εκτός και για να βγει η ενδεκάδα να υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο ένα αμούστακο παιδί, λίγα 24ωρα πριν το ματς. Ένα παιδί που είχε την χαρά να βάζει γκολ στο ντεμπούτο του και μετά είδε τον διαιτητή να δείχνει άσπρη βούλα σε απομάκρυνση της μπάλας από τον ίδιο.

Ουδόλως με απασχολεί λοιπόν η διαιτησία, κυρίως με απασχολεί αυτό που βλέπουν τα ματάκια μου και στην Τούμπα τα ματάκια μου είδαν για 45 λεπτά καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ τα δεύτερα του Ατρομήτου. Και για 15 λεπτά στο τέλος τον Ατρόμητο με τα πιτσιρίκια να σφυροκοπά τον κλεισμένο στα καρέ του ΠΑΟΚ για να φτάσει στην ισοφάριση. Δεν ξέρω τι λέει η... βαθμολογία των ειδικών με βάση τα λάθη των διαιτητών σε κάθε ματς, αλλά η βαθμολογία της απόδοσης λέει Ατρόμητος και πάλι Ατρόμητος και καλό θα είναι να μην τον βγάλουν εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος οι "μεγάλοι" με την... αριθμητική τους και την εύνοια των λαθών τους. Πιθανότατα να μην αντέξει γιατί δεν έχει και τόσο βάθος στο ρόστερ, αλλά αν είναι να... πέσει, να πέσει μόνος του.

Διότι έχει τόσο δίκιο και τελικά συμφωνώ τόσο πολύ με αυτό που είπε ο Κώστας Κατσουράνης τις προάλες: "Θέλω να το πάρει ο Ατρόμητος...".

Y.Γ: Πριν από δύο χρόνια στην Αγγλία, όταν οι διαιτητές κατάλαβαν ότι η Λέστερ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα δεν την ευνόησαν, αλλά όμως την προστάτευσαν...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.