ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 2-1

Gazzetta team
ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 2-1

bet365

Ο αποδεκατισμένος Ατρόμητος έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ, όμως ο «Δικέφαλος» πήρε τη νίκη με ανατροπή (2-1) και «έπιασε» την ΑΕΚ στους 21 βαθμούς! Δικαιολογημένα παράπονα οι Περιστεριώτες για το ανύπαρκτο πέναλτι που έφερε την ισοφάριση, καθώς και για λάθος καταλογισμό οφσάιντ. Παράπονα και από τους «ασπρόμαυρους» για το βοηθό Σίπκα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το «έξι στα έξι», έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή, έβγαλε από πάνω του δίχως την παραμικρή απώλεια τη… θηλιά των επτά αγώνων χωρίς κόσμο στο γήπεδο του και μπορεί να κοιτάει με αισιοδοξία το μέλλον του στο πρωτάθλημα. Όλα αυτά απέναντι σ’ έναν πολύ καλό Ατρόμητο, που κατάφερε να προηγηθεί στην άδεια Τούμπα, να βάλει δύσκολα στους «ασπρόμαυρους», που είχαν την υπεροχή και κατόρθωσαν να φτάσουν στην ανατροπή με τα γκολ του Βιεϊρίνια και του Κάμπος.

Το ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική ήταν πραγματικό ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος, δεν σταμάτησε όταν δέχθηκε το γκολ, πίεσε, πάλεψε, προσπάθησε απέναντι σε μια ομάδα, που παρά τις απουσίες της, στάθηκε πολύ καλά.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΑΟΚ

Μια μεγάλη έκπληξη επιφύλασσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, αφού άφησε εκτός βασικών επιλογών τον πρώτο του σκόρερ, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος επέστρεψε την Παρασκευή στις προπονήσεις της ομάδας.

Στην ενδεκάδα επίσης επέστρεψε ο Χοσέ Κανιάς, δίπλα στον Τσίμιροτ, ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας τοποθετήθηκε ο Αντρέ Βιεϊρίνια, με τον Λέοβατς να μένει εκτός αποστολής.

Από την άλλη πλευρά ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε έναν Ατρόμητο χωρίς πέντε βασικούς ποδοσφαιριστές του (Ουάρντα, Γιαννούλη, Χατζηισαΐα, Μανούσο Οριόλ) και δε δίστασε να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα των φιλοξενούμενων το νεαρό Στρούγγη που μόλις το Σάββατο υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο!

Ο Τζάλμα Κάμπος μπήκε με πολλά κέφια στο χορτάρι και από τα δικά του πόδια δημιουργήθηκαν οι πρώτες δυο καλές στιγμές του ΠΑΟΚ στο 4’ (με το Μάτος) και στο 7’ (με το Κρέσπο) χωρίς πάντως να νικηθεί ο Γιαννιώτης.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο ο Ατρόμητος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό, με τον νεαρό Στρούγγη να νικάει στον αέρα τον Κουλούρη, μετά την εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ρέι.

Η αντίδραση του «Δικεφάλου» ήρθε αφού πρώτα ο βοηθός Στρούγγης «έκοψε», κακώς, τον Ντιγκινί που έβγαινε μόνος με το Ρέι, με τον Ελ Καντουρί να αστοχεί σε σουτ εξ επαφής με το Γιαννιώτη (34’), που ένα λεπτό αργότερα απομάκρυνε την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Βιεϊρίνια.

Ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Ούμπιδες δε σημάδεψε σωστά, μετά το γύρισμα του Ντιγκινί (41’) με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιεϊρίνια στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Μακ από τον Στρούγγη στην προσπάθεια του νεαρού αμυντικού να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ.

ΙΔΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο β’ μέρος. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο και ο Ατρόμητος αναζητούσε την κόντρα επίθεση, κυρίως με τον ταχύτατο Ντιγκινί.

Ένα σουτ του Ελ Καντουρί (59’) που απομάκρυνε ο Γιαννιώτης ήταν η μοναδική καλή στιγμή των παικτών του «Δικεφάλου» στα πρώτα είκοσι λεπτά του β’ μέρους, μέχρι την στιγμή που ο Λουτσέσκου επιστράτευσε τον Πρίγιοβιτς και τον πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Τσίμιροτ για να κάνει τον ΠΑΟΚ πιο επιθετικό, αλλά και ευάλωτο στη μεσαία γραμμή του.

Ο Ρισβάνης ήταν αυτός που έσωσε τον Ατρόμητο στο 69ο λεπτό απομακρύνοντας πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μάτος, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Κάμπος (και με την κόντρα πάνω στον Ούμπιδες να τον ευνοεί) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη κάνοντας το 2-1 για τον ΠΑΟΚ.

Ο Ατρόμητος στο 80’ απείλησε με το σουτ του Κιβρακίδη και πίεσε τους γηπεδούχους στο τελευταίο δεκάλεπτο χωρίς να καταφέρει να φτάσει στο γκολ.

ΜVP: Ο Τζάλμα Κάμπος έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του κι ήταν αυτός που χάρισε στον ΠΑΟΚ το πολύτιμο τρίποντο.

Στο ύψος του: Το σερί του Ανδρέα Γιαννιώτη σταμάτησε στα 765 λεπτά (το 7ο καλύτερο της Α' Εθνικής) με τον Ελληνα πορτιέρο να είναι παρόλα αυτά από τους καλύτερους για τους φιλοξενούμενους.

Ο αδύναμος κρίκος: Μέτριο βράδυ για τον Γκόικο Τσίμιροτ χωρίς συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι του ΠΑΟΚ.

Η γκάφα: Η χαμένη ευκαιρία του Ελ Καντουρί στο πρώτο ημίχρονο φανερώνει και το κακό φεγγάρι του Μαροκινού.

Το στραγάλι: Ο Παπαπέτρου είδε πέναλτι στο σπρώξιμο του Μακ από τον Στρούγγη, με το ριπλέι να μην τον δικαιώνει. Λανθασμένες αποφάσεις μια για κάθε ομάδα από το βοηθό Σίπκα. Και για τον Ατρόμητο (στη φάση με τον Ντιγκινί) και για τον ΠΑΟΚ (στη φάση με τον Πρίγιοβιτς).

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος έδειξε ότι αποτελεί αξιόμαχο αντίπαλο για κάθε ομάδα, σε κάθε έδρα. Ο ΠΑΟΚ, παρά τις δυσκολίες που βρήκε στο παιχνίδι κρατά τους τρεις βαθμούς και το γεγονός ότι «έβγαλε» την περίοδο που η έδρα του ήταν τιμωρημένη χωρίς βαθμολογικές απώλειες.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας,Τσίμιροτ (64’ Πρίγιοβιτς), Ελ Καντουρί (84’ Σάχοφ), Κάμπος, Μακ (78’ Λημνιός), Κουλούρης

Ατρόμητος (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Βασιλακάκης (80’ Μενσά), Μπουσουλάτζιτς (88’ Μπαστακός), Ρισβάνης, Ντιγκινί, Μάντσον, Ντάουντα, Ούμπιδες, Στρούγγης (64’ Νάτσος)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα