Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1

bet365

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε τη νίκη με το γκολ του Μολέδο ως το 95'! Στην τελευταία φάση του ματς ο Λιβάγια σκόραρε και η ΑΕΚ με το 1-1 της Λεωφόρου ξαναπάτησε στην κορυφή!

Η ενδεκάδα του ντέρμπι

Τους έντεκα που πήραν την νίκη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό συνδυάζοντας το «τρίποντο» με πολύ καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, εμπιστεύθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χουλτ, δεξί ο Κουλιμπαλί και ο Μολέδο με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Σιλά και Κουρμπέλης τα αμυντικά χαφ. Αριστερό ο Λουντ, δεξί ο Βιγιαφάνιες, ο Χίλιεμαρκ σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-4-1-1 ο Μολίνς.

Σούπερ έκπληξη με Λάζαρο στον πάγκο!

Στον αντίποδα, ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε την έκπληξη και άφησε στον πάγκο έναν από τους βασικότατους συντελεστές της φετινής εξαιρετικής πορείας της ΑΕΚ, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, προτιμώντας έναν πρώην «πράσινο» τον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Σε διάταξη 3-5-2 ο Ανέστης υπερασπίστηκε την εστία της «Ένωσης». Βράνιες, Λαμπρόπουλος και Μπακάκης η τριάδα των στόπερ. Αριστερό μπακ-χαφ ο Λόπες και δεξί ο Γκάλο. Σιμόες, Γαλανόπουλος οι δύο κεντρικοί μέσοι, ο Μπακασέτας επιτελικός και «φουνταριστοί» ο Λιβάγια με τον Κλωναρίδη.

Ο νόμος του Μολέδο!

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα στο πρώτο δεκάλεπτο και περιόρισε τον Παναθηναϊκό σε παθητικό ρόλο, έναν Παναθηναϊκό που σαν εικόνα εισόδου στο παιχνίδι, καμία σχέση δεν είχε με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» κατάφερε να πετύχει το απόλυτο ξεκίνημα στο ντέρμπι, βρίσκοντας γκολ σχεδόν από τα αποδυτήρια! Στο 10’ ο σπεσιαλίστας Χίλιεμαρκ έστειλε την μπάλα με εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά… συστημένη για το κεφάλι του Μολέδο, ο Βραζιλιάνος έμεινε αμαρκάριστος από το τραγική αντιμετώπιση της φάσης από τον Λαμπρόπουλο και με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό!

Ο«Μόλε» ήταν κυρίαρχος και αμυντικά μέχρι και το 32’ όταν χτύπησε στο πρόσωπο και έγινε αναγκαστική αλλαγή πέντε λεπτά αργότερα με τον Κουτρουμπή να μπαίνει στην θέση του. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την μπάλα στα πόδια της, είχε περισσότερη ηρεμία στο παιχνίδι, πολλές κερδισμένες προσωπικές μονομαχίες και ξεκάθαρη ανωτερότητα απέναντι σε έναν παθητικό, φοβισμένο, γεμάτο λάθη και χωρίς αυτοπεποίθηση Παναθηναϊκό που δεν πήρε ψυχολογικά τα πάνω του μετά το γρήγορο γκολ.

Η «Ένωση» πήρε την μάχη του κέντρου, το man to man του Μπακάκη πάνω στον Βιγιαφάνιες… εξαφάνισε τον Αργεντινό αλλά παρά την υπεροχή της η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν φλύαρη επιθετικά. Της έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, η έμπνευση της στιγμής για να μπορέσει να αξιοποιήσει την κατοχή της μπάλας.

Η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία των φιλοξενούμενων καταγράφηκε στο 25’ έπειτα από ωραία ανάπτυξη, σέντρα του Γκάλο από δεξιά και «τελείωμα» του Γαλανόπουλου από το ύψος του πέναλτι που πέρασε λίγο άουτ.

Tα… μάγια του Λιβάγια έσωσαν την ΑΕΚ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι στην μεσαία γραμμή και το ματς απέκτησε σαφώς πιο γρήγορο ρυθμό, οι χώροι άνοιξαν και η αλλαγή του Χιμένεθ με τον Λάζαρο έκανε καλύτερη την ΑΕΚ. Στο 63΄οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια τεράστια ευκαιρία με τον Λιβάγια να στέλνει την μπάλα στην Θύρα 13 σε ένα φοβερό τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο μετά το σουτ του Λάζαρου. Ο Βιγιαφάνιες ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, το «τριφύλλι» έκανε άψογη διαχείριση στο παιχνίδι και στο 81’ θα μπορούσε να γράψει το 2-0 με τον Μολίνς να αστοχεί στην μεγαλύτερη ευκαιρία των «πρασίνων» στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ, δεν κατάφερε να φτιάξει φάσεις στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Μέχρι το 94’.

Η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού πήγε… περίπατο στην κούραση, ο Χούλτ έκανε το τακτικό λάθος να αφήσει στην πλάτη του τον Λιβάγια και το σουτ του Κροάτη κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1! Ο Λιβάγια ήταν λες και έκανε… μάγια στην μπάλα, καθώς εκείνη κόντραρε στον Σουηδό μπακ του «τριφυλλιού», πήρε απίθανα φάλτσα και μία τροχιά την οποία δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει ο πορτιέρο του γηπεδούχων. Το γκολ του Λιβάγια έσωσε την ΑΕΚ, της έδωσε έναν βαθμό «χρυσάφι» στην μάχη του πρωταθλήματος, σε ένα αποτέλεσμα που μοιάζει σαν νίκη για τον «δικέφαλο» με τον τρόπο που αυτή ήρθε.

MAN OF THE MATCH: Βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή, η τύχη του χαμογέλασε και έγινε ο ήρωας της ΑΕΚ απόψε στην Λεωφόρο. Ο Μάρκο Λιβάγια στο 94’ εκμεταλλεύθηκε το κενό στα αριστερά της άμυνας του Παναθηναϊκού, σούταρε προς την εστία και η προβολή του Χουλτ έδωσε στην μπάλα απίθανα φάλτσα και την έστειλε στο πλεκτό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ροντρίγκο Μολέδο. Ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου στα 32’ που αγωνίστηκε, σκόραρε το γκολ του Παναθηναϊκού και ήταν εξαιρετικός. Το χτύπημα, όμως, στο μέτωπο τον έβγαλε… νοκ-άουτ από νωρίς. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, η είσοδος του Λάζαρου έκανε πιο στρωτό το παιχνίδι της ΑΕΚ, μοίρασε πιο δημιουργικά την μπάλα και… ανακάτεψε την άμυνα του Παναθηναϊκού αντί του αρνητικού Κλωναρίδη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Γκιγέρμο Μολίνς. Όσο τίμιος και αν είναι ο Σουηδός στράικερ, ο Παναθηναϊκός παίζει σε κάθε παιχνίδι με σέντερ φορ που βρίσκεται τουλάχιστον δύο ταχύτητες κάτω. Πάλι κούρασε την μπάλα, πάλι καθυστέρησε όταν έπρεπε να μοιράσει και πάλι έχασε μια μοναδική ευκαιρία να… καθαρίσει το ματς στο 81’ στο τετ-α-τετ με τον Ανέστη.

Η ΓΚΑΦΑ: Στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, ο Νίκλας Χουλτ έχασε την τακτική του προσήλωση, έχασε στην πλάτη του τον Λιβάγια και έδωσε την ευκαιρία στον επιθετικό της ΑΕΚ να σουτάρει και να σκοράρει από την απίθανη κόντρα στο πόδι του Σουηδού μπακ. Από κει και πέρα, ο Λιβάγια στο 63’ βρέθηκε εντελώς μόνος του και με την μπάλα στρωμένη στο ύψος της μικρής περιοχής μετά την ασταθέστατη απόκρουση του Βλαχοδήμου και ενώ είχε όλο τον χρόνο ακόμη και να κοντρολάρει και να εκτελέσει, σούταρε πάνω στην κίνηση ψηλά άουτ, πετώντας στα σκουπίδια την μεγαλύτερη φάση της ΑΕΚ στο παιχνίδι για να μπει γερά στο κόλπο της νίκης.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Καλογερόπουλος και οι βοηθοί του δεν έκαναν το μεγάλο λάθος και σε γενικές γραμμές έκαναν ένα καλό παιχνίδι. Ο ρέφερι είχε κάποιες «ανάποδες» αποφάσεις σε φάουλ υπέρ της ΑΕΚ που εκνεύρισαν την κερκίδα αλλά όχι κάτι το φοβερό για να χαλάσει την γενική αξιοποιητική εικόνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός κρατούσε μέχρι το 94’ την νίκη στο αθηναϊκό ντέρμπι, είχε την μοναδική ευκαιρία με τον Μολίνς στο 81’ να κάνει το 2-0 και να… καθαρίσει το ματς αλλά η ΑΕΚ που στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανώτερη και στο δεύτερο δεν σταμάτησε να παλεύει για την ισοφάριση, βρήκε το γκολ με τον Λιβάγια στο 94’ και πήρε έναν «χρυσό» βαθμό για την συνέχεια της στην διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος. Μπορεί το ντέρμπι να έληξε ισόπαλο αλλά όπως εξελίχθηκε, αυτό το 1-1 είναι σαν… νίκη για την «Ένωση»!

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο (37’ Κουτρουμπής), Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ (67’ Άλτμαν), Μολίνς (90+2’ Ρέις)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71’ Γιακουμάκης), Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65’ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα