Ξάνθη - Πανιώνιος 2-0

Νίκος Μαρούδας
Ξάνθη - Πανιώνιος 2-0

bet365

Ο Έρικ Γέντρικσεν χτύπησε δυο φορές και μετά το διπλό στο Αγρίνιο, η Ξάνθη επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου στα Πηγάδια, δείχνοντας να βρίσκει τον... δικό της killer!

Την πρώτη της εντός έδρας νίκη πανηγύρισε η Ξάνθη που βρήκε απέναντι της έναν αρκετά μέτριο Πανιώνιο και τον κέρδισε 2-0. Πρωταγωνιστής ήταν ο Γέντρισεκ, που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλο το 90λεπτο και δικαίως πανηγύρισαν το τρίποντο αυτό, με τον Πανιώνιο να... μένει στην ισοπαλία με τον Ατρόμητο. Με 10 τελείωσαν οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Οικονόμου με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Παναθηναϊκος – ΑΕΚ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Έτσι έπαιξαν

Ο Μίλαν Ράσταβατς, παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Ζίβκοβιτς ήταν στο τέρμα, με τους Φλίσκας, Σβάρνα στα στόπερ. Δεξί μπακ ήταν ο Μπαξεβανίδης κι αριστερό ο Κασάδο. Αμυτνικός μέσος ο Μεχία, με τους Ντε Λούκας, Λουσέρο δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Γέντρισεκ, με τον Κίκε στα δεξιά του και τον Μπρίτο στα αριστερά.

Από την άλλη, ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε το γνωστό του 4-2-3-1. Ο Κότνικ ήταν στο τέρμα, οι Οικονόμου, Μπανανά στα στόπερ, ο Βλάχος δεξί μπακ και ο Χατζισαφί αριστερό. Κόρμπος και Σαββίδης οι αμυντικοί μέσοι, ο Μασούντ δεκάρι, ο Σπιριντόνοβιτς αριστερό εξτρέμ και ο Λάμπρου δεξί. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μασούρας.

Ανοιχτό παιχνίδι, η Ξάνθη το γκολ

Το ματς ήταν αρκετά καλό από τα πρώτα λεπτά. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι κι έδειχναν να θέλουν να βγουν μπροστά κι όχι να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Αυτό βοήθησε πολύ και το παιχνίδι. Στο 5' ο Σπιριντόνοβιτς προσπάθησε από την σέντρα να κρεμάσει τον Ζίβκοβιτς, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι αρκετά καλός, με την Ξάνθη να παίρνει τον έλεγχο και τελικά να σκοράρει. Στο 23', ο Ντε Λούκας πέρασε την κάθετη για τον Λουσέρο ο οποίος πάτησε εξαιρετικά για τον Γέντρισεκ κι αυτός με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0. Στο 36', οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία και πάλι με τον Γέντρισεκ να κάνουν το 2-0, αλλά ο Κότνικ κράτησε.

Το ημίχρονο τελείωσε με τους γηπεδούχους να... φωνάζουν για την φάση του 45', όταν ο Ντε Λούκας βρέθηκε τετ α τετ με τον Κότνικ, αλλά ο επόπτης έδειξε οφσάιντ. Ένα οφσάιντ που από την Ξάνθη θεωρούν πως δεν υπάρχει, με τον επόπτη όμως να δείχνει ακάλυπτο τον Γέντρισεκ που σηκώθηκε για να περάσει η μπάλα από κάτω του.

Ευκαιρία ο Πανιώνιος, την ουσία η Ξάνθη

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους φιλοξενούμενους να απειλούν. Στο 51', μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Ξάνθης, η μπάλα έφτασε στον Σαραμαντά το σουτ του οποίου έφυγε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Η ισοφάριση δεν ήρθε σε αυτή τη φάση για τον Πανιώνιο κι έτσι η Ξάνθη πήρε και πάλι την κατοχή της μπάλας και έλεγξε το παιχνίδι. Έτσι, στο 65' βρήκε τον τρόπο κι έφτασε σε ακόμα ένα τέρμα και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Μετά από κάθετη μπαλιά, ο Γέντρισεκ πέρασε εύκολα τον Μπανανά κι από πλάγια αριστερά με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ για το 2-0.

Το παιχνίδι τελείωσε ακόμα πιο στραβά για τον Πανιώνιο, μιας και στο 83' ο Οικονόμου είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα κι άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές. Ο αμυντικός των «κυανέρυθρων» έριξε αγκωνιά στον Κασάδο και σωστά αποβλήθηκε.

MVP: Φυσικά ο Γέντρισεκ. Σημείωσε τα δύο τέρματα της ομάδας του. Τι άλλο να κάνει δηλαδή;

Στο ύψος του: Ο Κότνικ έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει την εστία του, αλλά... κρεμάστηκε και στα δύο γκολ από τα δύο του στόπερ...

Αδύναμος κρίκος: Οι δύο αμυντικοί τους Πανιώνιο. Ο Οικονόμου στο πρώτο γκολ χάνει τον Γέντρισεκ και ο Μπανανά στο δεύτερο. Είχαν γενικά αρκετά προβλήματα με τους επιθετικούς της Ξάνθης.

Η γκάφα: Την χρεώνεται ο Οικονόμου, που άφησε την ομάδα του εντελώς χαζά με 10 ποδοσφαιριστές και εκτός αυτού, αναγκάζει τον Γρηγορίου να μην τον υπολογίζει στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Το «στραγάλι»: Σωστή η αποβολή του Οικονόμου από τον Αρετόπουλο, ενώ ο πρώτος βοηθός Πάτρας είχε επίσης μια δύσκολη φάση. Στο 45' ο Ντε Λούκας βρέθηκε απέναντι στον Κότνικ δείχνοντας οφσάιντ. Θεώρησε πως ο Γέντρισεκ επηρέασε την φάση την ώρα της πάσας κι έδειξε οφσάιντ. Μάλλον σωστή υπόδειξη, μιας και ο επιθετικός της Ξάνθης κάνει κίνηση να αποφύγει την μπάλα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Πρώτη νίκη για την Ξάνθη στην έδρα της. Σίγουρα θα της δώσει μεγαλύτερη ώθηση για τη συνέχεια, με την ομάδα της Θράκης να πατάει για πρώτη φορά φέτος 5άδα προσπερνώντας τον Πανιώνιο. Από την άλλη, οι «κυανέρυθροι», προβλημάτισαν και πάλι με την απόδοσή τους, έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό κι έπεσαν από την πεντάδα.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Φλίσκας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Μεχία, Λουσέρο (85' Μελιόπουλος), Κίκε Μπουλά (78' Ορφανίδης), Μπρίτο (14' Ρότσε), Γέντρισεκ

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Σαββίδης, Κόρμπος, Λάμπρου (78' Ταποκό), Μασούντ (46' Σαραμαντάς), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (68' Γλυνός).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα