Στην Λεωφόρο είναι αλλιώς!

Στην Λεωφόρο είναι αλλιώς!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Στην Λεωφόρο είναι αλλιώς!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ και την μεταμόρφωση του «τριφυλλιού» στην έδρα του που τον καθιστά φαβορί για το «τρίποντο».

Μετά την νίκη στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν επί του Ολυμπιακού που συνδυάστηκε με πειστήρια ξεκάθαρης ανωτερότητας στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και έδωσε... ανάσα και ψυχολογία σε ομάδα και κόσμο για να ανταπεξέλθει στην κατάσταση αβεβαιότητας για το μέλλον που επέβαλλε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο κόντρα στην ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής στην Λεωφόρο! Πάνω απ΄όλα οι νίκες στα ντέρμπι στην κατάσταση που βρίσκεται τούτη την εποχή ο σύλλογος, αποτελούν οξυγόνο και ένα μικρής διάρκειας «παυσίπονο» για να πηγαίνουν στην άκρη τα οικονομικά θέματα του κλαμπ και η πορεία προς την απαξίωση και την καταστροφή που έχει αποφασίσει ο παρκαρισμένος μεγαλομέτοχος.

Οι «πράσινοι» μετά την νέα εκτός έδρας... σφαλιάρα στην Τρίπολη, όπου επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά το ανεπίτρεπτο πρόβλημα μακριά από την Αθήνα και ανέβασαν το αρνητικό ρεκόρ στα πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη, δεν θέλουν να χάσουν κι άλλο έδαφος από την πρώτη θέση της βαθμολογίας και η νίκη επί της πρωτοπόρου «Ένωσης» είναι μονόδρομος. Εξάλλου, στην Λεωφόρο πάντα είναι διαφορετικά, πάντα είναι αλλιώς, επικρατεί ένας διαφορετικός «ποδοσφαιρικός» νόμος, στον οποίο το «τριφύλλι» έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Γκριεζμάν σημειώσει το πρώτο τέρμα. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Είναι ξεκάθαρο πως μιλάμε για άλλο Παναθηναϊκό όταν παίζει στο γήπεδό του. Αυτό, πλέον, είναι γνωστό. Μιλάμε για μία ομάδα με διαφορετική ενέργεια, με ξεκάθαρη πνευματική ανωτερότητα, με αυτοπεποίθηση, με πάθος, με ψυχή και κυρίως με συγκέντρωση και πειθαρχία στο τακτικό κομμάτι και το πλάνο του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Φυσικά το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ δεν θα έχει σχέση με εκείνο απέναντι στον Ολυμπιακό. Θα είναι πιο δύσκολο, πιο ανταγωνιστικό από το πρώτο λεπτό, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» είναι ξεκάθαρα πιο «ομάδα» σε σχέση με τους «ερυθρόλευκους», έχουν πιο αξιόπιστη ανασταλτική λειτουργία, είναι σε καλύτερη κατάσταση αλλά δεδομένα θα εμφανιστούν «πληγωμένοι», καθώς έχασαν τα δύο πιο σημαντικά «γρανάζια» της μεσαίας γραμμής.

Τον Πέτρο Μάνταλο και τον Γιάκομπ Γιόχανσον, δύο ποδοσφαιριστές ποιοτικούς και απόλυτα καθοριστικούς στην μέχρι τώρα πολύ καλή πορεία της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, δύο παίκτες που αν η ΑΕΚ δεν αναπληρώσει τα κενά τους τον Ιανουάριο, πολύ δύσκολα θα φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Ίσως εκεί, δηλαδή, στην «μάχη» του άξονα να βρίσκεται το «κλειδί» της νίκης για τον Παναθηναϊκό ενώ φυσικά και αποτελεί τεράστιο... δώρο η ανοησία του Αραούχο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που τον υποχρεώνει να δει το ντέρμπι από την κερκίδα! Θέλει τεράστια προσοχή ο Λιβάγια που μπορεί με μια ενέργεια να κάνει την διαφορά, όπως φυσικά και ο Λάζαρος που αποτελεί «βαρόμετρο» για την δημιουργία των «κιτρινόμαυρων».

Από κει και πέρα, αν ο Παναθηναϊκός παρουσιάσει το γνωστό πρόσωπο της Λεωφόρου, αν είναι αυτός που μας έχει συνηθίσει να είναι στα ντέρμπι, τότε θα καταφέρει να φτάσει στην νίκη, να «μαζέψει» την διαφορά από την κορυφή και να δώσει χαρά στον κόσμο που θα δώσει και πάλι βροντερό παρών στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Υ.Γ1: Στην επόμενη συνάντηση του Βασίλη Κωνσταντίνου με τον «Καπετάνιο», μήπως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που αναλώνεται σε κωμικές κόντρες με τον Μίμη Δομάζο και τους λοιπούς παλαιμάχους, να του ζητήσει και τα 35 εκατομμύρια ευρώ χρέος που άφησε... προίκα ο Τζίγγερ ως απερχόμενος μεγαλομέτοχος δίνοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον Γιάννη Αλαφούζο το καλοκαίρι του 2012;

Υ.Γ2: Η ανακοίνωση της Θύρας 13 τα είπε όλα. Όλοι οι επιφανείς Παναθηναϊκοί είναι υπόλογοι, όλοι θα έχουν ευθύνη αν το «τριφύλλι» καταλήξει στα τάρταρα. Ακόμη και εκείνοι που ποτέ δεν αναμίχθηκαν με τα κοινά του συλλόγου αλλά μπορούν να βοηθήσουν και σφυρίζουν αδιάφορα όλο αυτό το διάστημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.