Έπεσες, θα σηκωθείς και θα το σηκώσεις!

Έπεσες, θα σηκωθείς και θα το σηκώσεις!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Έπεσες, θα σηκωθείς και θα το σηκώσεις!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τον Μάνταλο, τον απόλυτο Έλληνα Capitano, τη διοίκηση της Α.Ε.Κ που επιβεβαιώνει πως τελικά είναι πολύ διαφορετικό και έχει υστερόγραφα.

Είναι οι λεπτομέρειες που πάντα θα κάνουν τη διαφορά στη ζωή. Οι κινήσεις εκείνες που καταφέρνει και μας τις περνάει σαν αυτονόητες ενέργειες ένα club, στην περίπτωσή μας η ΑΕΚ, οι οποίες στην πραγματικότητα γιγαντώνουν τον σύλλογο και του χαρίζουν πολλά περισσότερα από έναν τίτλο και μια οποιαδήποτε διάκριση εντός κι εκτός συνόρων... Όπως αυτή που έγινε με τον Πέτρο Μάνταλο και την επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών έως το 2022. Αυτό που έπρεπε να γίνει και έδωσε εντολή ο Δημήτρης Μελισσανίδης με το που είδε την αντίδραση του αρχηγού της ομάδας στο χορτάρι της Νέας Σμύρνης.

Η επιτυχία της ΑΕΚ είναι ότι έχει καταφέρει διαχρονικά να περάσει αυτή τη σπουδαία κίνησή της ως μια φυσική εξέλιξη πραγμάτων. Λες και πρόκειται για κάτι που συμβαίνει παντού και πάντα. Να τρέχουν οι διαδικασίες ανανέωσης της συνεργασίας με έναν ποδοσφαιριστή παρά τον απίθανα σοβαρό τραυματισμό του. Δεν είναι όμως έτσι, δεν είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει και αν ήταν θα το παρατηρούσαμε να συμβαίνει παντού, όχι μόνο στην Ένωση αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες εντός κι εκτός συνόρων. Εννοείται πως γίνεται και αλλού. Όμως δεν συνιστά το δεδομένο, αυτό που όπως αναφέρω παραπάνω πως έχει καταφέρει η ΑΕΚ να αποτελεί τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων σε ένα τόσο ατυχές γεγονός!

Από πολύ παλιά. Πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι η περίπτωση του τραυματισμού του Σταύρου Τζιωρτζιόπουλου επί των ημερών του Ντέμη Νικολαΐδη στην προεδρία της «κιτρινόμαυρης» διοίκησης που συνέβη κάτι αντίστοιχο. Ενώ στη νέα εποχή του Μελισσανίδη ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι μια ακόμη περίπτωση από τις πολλές που έχουν προηγηθεί σ' αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα. Μπρέσεβιτς, Λαμπρόπουλος, Μάνταλος και Γιόχανσον φυσικά (ανεξάρτηα με την απόφαση που θα πάρει τελικά ο διεθνής Σουηδός χαφ)... 'Ετσι γρήγορα – γρήγορα τα θυμάμαι!

Πρέπει να αναδεικνύουμε το σωστό. Είναι η υποχρέωσή μας να το πράξουμε... Διότι έτσι θα βοηθήσουμε να γίνει αυτό το πράγμα μια φυσική συνέχεια, μια απόλυτα λογική κίνηση ενός συλλόγου που εμπράκτως σέβεται τον άνθρωπο – ποδοσφαιριστή του στην πολύ δύσκολη στιγμή του, στη μεγάλη στραβή...

Η αξία της κίνησης αυτής από την ΑΕΚ, όπως σημειώνω και παραπάνω, είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη (σ.σ.: αξία) ενός τίτλου και μιας διάκρισης... Δεν μεγαλώνει απλά το club, το γιγαντώνει στη συνείδηση όλων και τα κέρδη είναι πολλά και σημαντικά. Ρίξτε μια ματιά τι συμβαίνει στη Σουηδία με τον Γιόχανσον που τον αποκαλούν εθνικό ήρωα (δεν αναφέρουν στα ρεπορτάζ καν το όνομά του σύμφωνα με τις μαρτυρίες) και αποθεώνουν τη διοίκηση της ΑΕΚ που παρά το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής της τραυματίστηκε τόσο σοβαρά που δεν μπορεί να γνωρίζει την κατάσταση που θα επιστρέψει δεν άλλαξε τη στάση της και την προσφορά της για την ανανέωση της συνεργασίας τους για 3 χρόνια. Αυτό το λένε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων στη Σουηδία και το αναφέρουν σε γραπτό Τύπο και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Όμως για να εστιάσουμε λίγο και στον Capitano της ΑΕΚ, όσες κακοτυχίες και να τον έχουν βρει, ένα είναι το δεδομένο: το περιβραχιόνιο της Ένωσης συνιστά φυσική συνέχεια του κορμιού του, του αριστερού του χεριού. Θα υπάρχει εκεί είτε βρίσκεται εκείνος στο χορτάρι είτε όχι! Ο απόλυτος αρχηγός ελληνικής ομάδας σε επίπεδο προσφοράς εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων και ένας γεννημένος ηγέτης στα δύσκολα, γιατί στα εύκολα όλοι κάνουν...

Δεν έχει περάσει μόνο όμορφα, ή εύκολα ο Πετράν στην ΑΕΚ. Σε καμία των περιπτώσεων. Ήρθε στα δύσκολα, στα σκ@τ@ και απέδειξε ότι δεν καταλαβαίνει πολλά πέρα από ότι το πεπρωμένο της Ένωσης είναι να ξανασηκωθεί, να πατήσει γερά και να πετάξει ξανά εκεί που προστάζει η ιστορία της και αξίζει ο κόσμος της! Χωρίς να το... παίζει αρχηγός (γι' αυτό και είναι άλλωστε, αυτό το κερδίζεις, δεν σου προσφέρεται) έγινε ο καλύτερος και πιο σημαντικός του είδους στην Ελλάδα και όταν στράβωσε το «έργο» για εκείνον με τον πρώτο τραυματισμό του έδειξε από τι είναι φτιαγμένος...

Απέδειξε ότι η ψυχή σε κάνει αυτό που είσαι... Και ο Πέτρος (να με συγχωρήσει για την τόση οικειότητα, αλλά έτσι το νιώθω) έδωσε να καταλάβουν όλοι ποιος πραγματικά είναι. Ότι διαθέτει τεράστια ψυχική δύναμη για να ξεπεράσει κάθε πρόβλημα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Δεν μπορεί να βγει απ' το μυαλό μου η σκηνή του τραυματισμού του στην Νέα Σμύρνη, η αντίδρασή του, εκείνη η ματιά στον ουρανό, στον Θεό και ο σταυρός που έκανε, η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει αυτό που ξέρει πως τον έχει βρει. Κι αυτό για λίγο, για μια στιγμή, έπειτα ψηλά το κεφάλι και πάμε δυνατά, προέχει να μην επηρεαστεί η ομάδα!

Έπεσες αρχηγέ και σηκώθηκες και επέστρεψες πιο δυνατός από ποτέ... Ξανάπεσες τώρα, έτσι σου τα 'φερε η θεά Τύχη και ξέρεις καλά πως θα σηκωθείς ξανά και φυσικά όπως το έκανες τότε (κάτι που φαίνεται και στη φωτογραφία του άρθρου), έτσι και τώρα, θα το σηκώσεις εσύ στον ουρανό το τρόπαιο. Και αυτή τη φορά θα είναι το πρωτάθλημα (αν όχι και το Κύπελλο μαζί).

Γιατί ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, σε κάνει ακόμη πιο ζωντανό... Και στο τέλος σου φέρνει αυτό που αξίζεις! Σε δοκιμάζει, σε γονατίζει για να σε τεστάρει. Να δει αν θα το βάλεις κάτω, αν θα πεις «ως εδώ». Κι όταν δεν το κάνεις και αντίθετα σηκώνεσαι και επιστρέφεις ακόμη πιο δυνατός από τη στραβή, από τη τόσο κακή τύχη, σε δικαιώνει σαν έναν σπουδαίο μαχητή, σαν έναν γεννημένο νικητή, όπως και αποδεδειγμένα πλέον είσαι...

Υγ: Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε (και) στην περίπτωση του Γιάκομπ Γιόχανσον και θα πρέπει να περιμένει... Από τη δική του αντίδραση μετά την επέμβαση και αφού του ζητηθεί, πριν τον Ιανουάριο φυσικά, να απαντήσει στην πρόταση που έχει ήδη από την Ένωση θα εξαρτηθεί και το ενδεχόμενο ενίσχυσης στα χαφ άμεσα. Αν ο Σουηδός χαφ απαντήσει θετικά, η ΑΕΚ δεν θα κινηθεί για κάτι παραπάνω από ένα μέσο που θα έρθει για 6 μήνες με τη μορφή δανεισμού... Δεδομένο αυτό. Αν η απάντηση είναι αρνητική, εκτός του αριστερού μπακ και εξτρέμ που αναζητεί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, τότε η ΑΕΚ θα ψάξει και για χαφ 11άδας!

Υγ2: Τα παραπάνω σημαίνουν ότι δεν τίθεται θέμα τούτη την ώρα που μιλάμε για την απόκτηση του Χολτσχάουζερ. Όχι για άμεσα τον Γενάρη τουλάχιστον... Για το καλοκαίρι και αν θα τρέξει η υπόθεση του Αυστριακού χαφ έχουμε καιρό να το δούμε. Όπως και αν ο Γιόχανσον απαντήσει αρνητικά, πάλι δεν συνδέεται η περίπτωση του Αυστριακού μέσου. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η συγκεκριμένη περίπτωση ποδοσφαιριστή, τούτη τη στιγμή που ασχολούμαστε με δαύτη, δεν έχει εντολή από τη διοίκηση για άμεση κίνηση – ενεργοποίηση.

Υγ3: Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για την περίπτωση του Ερνάνι. Ναι προτάθηκε αφού το ψάχνει ο ίδιος μήπως βρει ομάδα να παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής αλλά δεν υπάρχει απόφαση ακόμη για κίνηση από την ΑΕΚ (δεν είναι και ακριβώς αυτό που ψάχνουν στην Ένωση για να είμαστε σωστοί σε επίπεδο αριστερού ακραίου μεσοεπιθετικού). Επίσης στην Πορτογαλία επιμένουν ότι δύσκολα θα το επιτρέψει να δανειστεί ο τεχνικός της Πόρτο και γνωστός μας Κονσεϊσάο. Στο επόμενο διάστημα θα αποδειχθεί αν θα υπάρξει κίνηση για τον πρώην άσο του Ολυμπιακό.

Υγ4: Περιμένουμε ακόμη να γίνει επί της ουσίας κίνηση δημιουργίας σοβαρού τμήματος σκάουτιγνκ. Κάτι που θέλει και ο Λυμπερόπουλος και έχει απόλυτο ΔΙΚΙΟ να το ζητάει! Αν υπήρχε τέτοιο ήδη στην Ένωση δεν θα συζητούσαμε για περιπτώσεις παικτών που προτείνουν είτε επειδή η ΑΕΚ έπαιξε αντίπαλος μαζί τους (σ.σ.: Χολτσχάουζερ - Αούστρια) είτε γιατί είναι γνωστός από προηγούμενο -μέτριο η αλήθεια είναι- πέρασμα από την Ελλάδα (σ.σ.: Ερνάνι). Η πραγματικότητα είναι πως η Ένωση πρέπει να βρίσκει πρώτη αυτούς που θα εξελιχθούν σε αυτό που θέλουν. Να βρουν νέους Μπλάνκο, νέους Τόζερ, νέους Χετεμάι, νέους Παπασταθόπουλους, νέους Ταχτσίδηδες, (για παράδειγμα τα ονόματα). Αυτός πρέπει να είναι ο δρόμος της ΑΕΚ και όχι να κινείται γύρω από τις ανάγκες των εκάστοτε ατζέντηδων... Σωστά λοιπόν το θέλει ο Λυμπερόπουλος. Και πρέπει εκείνος να επιλέξει τα πρόσωπα. Αν γίνει κάτι τέτοιο απ' όσα μαθαίνω θέση στο τμήμα θα (πρέπει να) ΄χει ο Ανδρέας Λαγωνικάκης ο οποίος στο συγκεκριμένο κομμάτι, σύμφωνα με όσους ρώτησα και γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στον Παναθηναϊκό, είναι εξαιρετικός και αδυναμία του «Λύμπε»!

Υγ5: Συζητώ εδώ, στα social media, γενικά με ΑΕΚτσήδες και ακούω – διαβάζω να μου λένε πως θα είναι τεράστιο λάθος αν δεν ανανεωθεί η συνεργασία της Ένωσης με τον Γιάννη Ανέστη. Προσωπικά συμφωνώ... Όμως ταυτόχρονα θα ήμουν ψεύτης και μάλλον από εκείνους που θέλουν να χαϊδεύουν αυτιά και να τα 'χουν πάντα καλά με τον κόσμο αν δεν έλεγα πως μάλλον δεν αξίζει στη συμπεριφορά που έχει δεχτεί από τον κόσμο της ΑΕΚ να συνεχίσει εδώ. Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω πως αν επιλέξει να πάει κάπου αλλού (καλά αν πρόκειται και για Premier League δεν το συζητάμε καν) θα έχουν ευθύνη όλοι πλην του ίδιου και της διοίκησης της ομάδας, συνάδελφοι και φίλαθλοι – οπαδοί που ακόμη κι αν επηρεάστηκαν ξέχασαν ότι το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα είναι η στήριξη σ' αυτόν που φορά την κιτρινόμαυρη με τον Δικέφαλο στο στήθος. Αυτό μου μάθαιναν εμένα μικρό και το να αγαπώ τον ποδοσφαιριστή ειδικά αυτό με τα κιτρινόμαυρα...

Υγ6: Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το πιο δύσκολο ματς έως τώρα που έχει δώσει η ΑΕΚ, θα τα «πούμε» από αύριο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...