Μαθιουλάκης: «Επρεπε να... επέμβουμε»

Gazzetta team
Μαθιουλάκης: «Επρεπε να... επέμβουμε»

bet365

Ο ισχυρός άνδρας του Πλατανιά, στην παρουσίαση του Ρόκα, μίλησε για τον Παράσχο, τον Αναστασιάδη και τον σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι στους Κρητικούς
Τον Εμάνουελ Ρόκα παρουσίασε σήμερα ο Πλατανιάς, όμως την «παράσταση» έκλεψε ο Μανώλης Μαθιουλάκης. Ο ισχυρός άνδρας των Κρητικών αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας και αναφέρθηκε ακόμη στο «διαζύγιο» με τον Γιώργο Παράσχο. «Σήμερα και μετά από 2-3 μέρες που βρίσκεται εδώ, σας καλέσαμε να σας παρουσιάσουμε τον καινούριο προπονητή της ομάδας. Ευχόμαστε η ομάδα να πάει καλύτερα από τώρα και ύστερα. Πάντοτε, η αλλαγή ενός προπονητή είναι μια μεγάλη αλλαγή στην ομάδα, συνήθως προς το καλύτερο, έτσι τουλάχιστον πιστεύουμε. Τώρα, γιατί έγινε η επιλογή στον συγκεκριμένο προπονητή... Κακά τα ψέματα βρισκόμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση. Χρειαζόμαστε έναν προπονητή που να είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, άρα μία μεγάλη κατηγορία που αφορά ξένους προπονητές που δεν έχουν ξαναδουλέψει στην Ελλάδα, είχε αποκλειστεί από την αρχή. Δεύτερον, το θέμα της ηλικίας, της φιλοσοφίας, της γνώσης και άλλα, νομίζουμε ότι ο συγκεκριμένος προπονητής αυτά τα στοιχεία τα διαθέτει. Επίσης, ένα άλλο καλό είναι ότι γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, εκτός από την αγγλική και την ισπανική, άρα μπορεί να συνεννοηθεί με σχεδόν όλους τους παίκτες της ομάδος, ή όλους εκτός πιθανόν από έναν, άμεσα. Το τελευταίο είναι ότι στην Ελλάδα, αλλά και στην Φιλανδία αντιμετώπισε ίδιες καταστάσεις όπως είναι η φάση στην οποία βρίσκεται τώρα ο Πλατανιάς. Γενικότερα πιστεύω, ότι έχει περάσει μονάχα το ένα τρίτο του πρωταθλήματος και τίποτα δεν είναι μη ανατρέψιμο», είπε αρχικά.
Και συνέχισε. «Εχουμε το χρόνο και τη διάθεση από πλευράς διοίκησης να βοηθήσουμε τον άνθρωπο, όπως μπορούμε. Και "όπως μπορούμε", εννοούμε με κάποιους συνεργάτες που πιθανόν να έχει, αλλά και με κάποιες αλλαγές που θα γίνουν την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Όπως του είπα και όταν πρωτοσυναντηθήκαμε, πιστεύω ότι το υλικό του Πλατανιά, πιθανόν να μην είναι το άριστο ή το καλύτερο, αλλά εν πάση περιπτώσει, είναι καλύτερο από τουλάχιστον από άλλες τέσσερις ομάδες αυτή τη στιγμή της Σούπερ Λιγκ. Επομένως η κατάσταση αφενός λόγω χρόνου, αφετέρου λόγω υλικού και βοήθειας και καλής συνεργασίας νομίζω ότι θα αλλάξει και θα ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση που επικρατεί τώρα. Έχουμε επίγνωση ότι πρέπει να τελειώσουμε τον α' γύρο με μάζεμα κάποιου συγκεκριμένου αριθμού βαθμών, διότι δεν είναι δυνατό στο β' γύρο να πάρεις 25 βαθμούς. Άρα, η ομάδα θα πρέπει από την Κυριακή κιόλας να παρουσιάσει μία αλλαγή. Ελπίζω ότι θα βοηθηθούμε και από τους Χανιώτες φιλάθλους και πως όλα θα πάνε καλά. Εύχομαι ξανά στο νέο προπονητή καλή δύναμη, καλή δουλειά, καλή συνεργασία να έχουμε και τον απολογισμό μας θα τον κάνουμε στο τέλος της χρονιάς».
Για την χρονική διάρκεια της συνεργασίας των 2 πλευρών σχολίασε πως « το συμβόλαιο είναι προς το παρόν έως το τέλος της χρονιάς, αλλά υπάρχει μία δέσμευση από τη μεριά μας ότι σαφέστατα εάν είμαστε ευχαριστημένοι δεν υπάρχει λόγος να αλλάζουμε προπονητές. Εξάλλου, ο Πλατανιάς δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιες συχνές αλλαγές, έστω κι αν παλαιότερα είχε τύχει, για διάφορους λόγους και συνθήκες, να έχουμε μέσα σε μια χρονιά 2-3 αλλαγές. Παλαιότερα όμως αυτά. Τώρα τελευταία, η ομάδα έχει δείξει ότι δεν είναι υπέρ των συχνών αλλαγών».
Από τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» ζητήθηκε μετά ένα σχόλιο, για τους λόγους που η πορεία της ομάδας δεν είναι η αναμενόμενη. «Ήμουν πιο αισιόδοξος για τους παίκτες που πήραμε. Δε σημαίνει ότι είναι κακοί παίκτες, απλώς κάποιοι, 2-3 συγκεκριμένα ονόματα, πίστευα ότι ήταν καλύτεροι από αυτό που έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι δεν είναι θέμα παικτών. Εγώ επιμένω ότι δεν είχαν γίνει κάποιες επιλογές, διότι σκέφτομαι τους παίκτες που έφυγαν πέρσι και αυτούς που υπάρχουν φέτος. Ξέρετε, στα εσώψυχα της ομάδος, διοίκηση, προπονητές, το υπόλοιπο προσωπικό, βλέπει πολλά περισσότερα πράγματα από αυτά που βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι στο γήπεδο. Πιστεύω ότι αυτοί οι παίκτες δεν έδεσαν μεταξύ τους. Εγώ θα αναφέρω ένα συγκεκριμένο γεγονός. Όταν η ομάδα γύρισε από τη Βουλγαρία είχα μια συζήτηση με τον Παράσχο. Δεν είχα πάει καθόλου και ήθελα να τον ρωτήσω πώς βλέπει την ομάδα. Θυμάμαι λοιπόν ακριβώς τα λόγια του. Σαφώς και ο Γιώργος ήταν ένας έμπειρος προπονητής και το μάτι του έκοβε πολύ περισσότερο από πολλών άλλων. Η απάντηση λοιπόν ήταν ότι, "πρόεδρε, το πρωτάθλημα θα είναι φέτος πιο δύσκολο από πλευράς άλλων ομάδων όσον αφορά τον ανταγωνισμό, αλλά έχουμε καλύτερο υλικό απ’ ό,τι πέρσι, άρα η ομάδα θα είναι καλύτερη". Λοιπόν, δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο, από το ότι αυτό το υλικό δεν έδεσε, οι παίκτες δεν έδεσαν μεταξύ τους. Όπως πήγαιναν τα πράγματα έπρεπε όμως να επέμβουμε. Δεν ήταν δυνατό να παραμείνουμε θεατές σε μία τέτοια κατάσταση, διότι έχουν γίνει πολλά σχόλια. Δεν ήταν δυνατό να παραμείνει η κατάσταση ως ήταν. Και ξέρετε ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις κάποιος την πληρώνει. Και αυτός ο κάποιος, όταν δεν έχεις δυνατότητα να αλλάξεις κάτι άμεσα, είναι δυστυχώς ο προπονητής», ήταν τα λόγια του.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «διαζύγιο» με τον Παράσχο. «Για μένα ήταν από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρα, γιατί αναλαμβάνω όλη την ευθύνη εγώ, η διακοπή της συνεργασίας με τον Παράσχο, γιατί ο άνθρωπος είχε δείξει καλή δουλειά. Όμως, είμαι σίγουρος ότι έκανα ένα λάθος και ποιο ήταν αυτό; Ότι αυτό που έγινε μετά τον αγώνα με την Λαμία έπρεπε να έχει γίνει μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Οπωσδήποτε θα ήμασταν πιο κερδισμένοι τώρα».
Ο Μαθιουλάκης αμέσως μετά ρωτήθηκε αν ήταν «έργο» Παράσχου η εικόνα της ομάδας. «Δεν είπα τέτοιο πράγμα. Είπα, ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να βρει την χημεία της, δεν μπόρεσε να δεθεί. Όταν λέω ότι οι παίκτες δεν είναι άχρηστοι, γιατί έχουμε καλούς παίκτες, από κει και πέρα, ουσιαστικά, τα συμπεράσματα τα βγάζει ο καθένας... Όταν λύνεται μία συνεργασία, αυτό συμβαίνει γιατί βλέπεις ότι μια κατάσταση δεν μπορεί να ανατραπεί. Και δεν μπορούσε να ανατραπεί. Αυτή η σειρά, Λάρισα, ΟΦΗ, Λαμία ήταν κάτι που φάνηκε καθαρά ότι ήταν μη αναστρέψιμη κατάσταση. Δεν μπορεί δηλαδή ο Πλατανιάς να χάνει στο Ηράκλειο με 1-0 και να είναι αδικημένη η νικήτρια ομάδα γιατί έπρεπε να χάσουμε με μεγαλύτερο σκορ σαφώς. Μια ομάδα από την Σούπερ Λιγκ που παίζει απέναντι σε μία άλλη που δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα, για όνομα του Θεού μην εκληφθεί σαν απαξίωση του ΟΦΗ, ωστόσο, είσαι ομάδα της Σούπερ Λιγκ, έχεις παίξει το εν τρίτο του πρωταθλήματος, οι άλλοι δεν έχουν παίξει παρά μόνο φιλικά, λοιπόν, δεν μπορείς να χάνεις με αυτό τον τρόπο… Δεν μπορείς να χάνεις από αυτή τη Λάρισα που παρουσιάστηκε στα Χανιά, αυτήν που είδατε όλοι».
Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό ανέφερε ότι «αλλαγές θα γινόντουσαν γιατί εντελώς συμπτωματικά κάποια συμβόλαια έληγαν μαζεμένα. Έγιναν προσπάθειες κατά τη διάρκεια της σεζόν να ανανεωθούν τα συμβόλαια, αλλά καλώς ή κακώς δεν τα καταφέραμε. Φτάνουμε λοιπόν στο καλοκαίρι. Εγιναν σε πολλούς παίκτες προτάσεις για να συνεχίσουν στον Πλατανιά και βασικά έγιναν σε δύο παίκτες. Οι παίκτες αυτοί ήταν ο Μπανάνα και ο Μουνάφο. Για τον Μπανάνα, δεν θέλω να το σχολιάσω καθόλου. Ήταν μια απόφαση που είχε παρθεί από τον ίδιο τον παίκτη. Και 500.000 να του έδινε ο Πλατανιάς δεν επρόκειτο να μείνει! Ο Μουνάφο μας έδειξε ότι το σκεφτόταν να μείνει. Για μένα, ήταν η ραχοκοκαλιά της περσινής ομάδας. Πρότεινα στον Μουνάφο μια μεγαλύτερη αμοιβή από αυτήν που είχε. Ρωτώντας τον προπονητή, διότι δεν έγινε τίποτα χωρίς να ερωτηθεί ο προπονητής της ομάδας ο οποίος ήταν ο Παράσχος, "κόουτς να κάνουμε την υπέρβαση με το Μουνάφο; Θεωρώ ότι θα μας φύγει στο τέλος". Ήταν η εποχή ακόμα όπου ήμασταν στον Απρίλιο όπου ο Μουνάφο κοίταζε προς Τουρκία μεριά εκείνη την περίοδο. Όταν φτάσαμε τέλος Μαΐου που του είχα πει ότι θα μου απαντήσεις οπωσδήποτε, ρώτησα τον Παράσχο, "μάλλον δεν πάει Τουρκία, να κάνουμε την υπέρβαση στο συγκεκριμένο παίκτη;". Η απάντηση ξέρετε ποια ήταν; Όχι. Τα μισά προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή ο Πλατανιάς τα έχει εξαιτίας της συγκεκριμένης θέσης. Για έναν που ξέρει λίγο από μπάλα, βλέπει καθαρά ότι το πρόβλημά μας είναι στο κέντρο. Είμαι πεπεισμένος ότι οι παίκτες που πήραμε είναι πολύ καλύτεροι. Ο Πλατανιάς βρέθηκε σε μια κατάσταση που έπρεπε να πάρει αρκετούς παίκτες. Αυτός που “μάτωσε” και “κάηκε” από αυτή την ιστορία ήταν ο πρόεδρος, δηλαδή ο χρηματοδότης της ομάδας. Μακάρι να μπορούσα να πάρω μονάχα 7 ή 8 παίκτες και να μην πάρω 14. Επίσης, έγινε και κάτι άλλο. Δεν θα πω όνομα. Προτάθηκε κάποιος παίκτης ο οποίος αυτή τη στιγμή παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η απάντηση που είχα από το προπονητικό μου τιμ -για να μη λέμε μόνο για τον Παράσχο- ήταν "όχι"».
Για το αν ήταν ο Ουάρντα αυτός ο παίκτης, απάντησε ότι «δεν έχει σημασία. Ο νοών νοείτο».
Κλείνοντας ρωτήθηκε για το «ναυάγιο» των επαφών με τον Αναστασιάδη. «Σας είπα, ο Πλατανιάς θα αλλάξει προπονητή μόνο όταν φτάσει σε ένα οριακό σημείο που νομίζω ότι είχε φτάσει πια. Τιμώ, σέβομαι και είμαι φίλος με τον Γιώργο Παράσχο. Περάσαμε 2,5 χρόνια μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Δεν του χαλάσαμε κανένα χατίρι, αλλά από εκεί και πέρα η ομάδα έπρεπε να σωθεί. Και για να σωθεί η ομάδα έπρεπε να αλλάξει κάτι. Δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι άλλο. Τώρα, για τον Αναστασιάδη... Ο Αγγελος είναι γνώστης του Πλατανιά. Εχει έρθει σε παρόμοιες περιπτώσεις και έσωσε την ομάδα, άρα, το μυαλό μας από την αρχή πήγε εκεί και ήταν λογικό. Εγώ είπα, καλός ο Αναστασιάδης, αλλά ο άνθρωπος δεν μπορεί να έρθει διότι έχει κάποια προσωπικά, οικογενειακά, πολύ σοβαρά προβλήματα. Έτυχε και ήταν η μέρα της γιορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Την ημέρα αυτή γιόρταζε και τον πήρα να του πω χρόνια πολλά. Μου λέει, "πρόεδρε, τι γίνεται, βλέπω ότι ζορίζεσαι κτλ.", του λέω, "ναι, εσύ είναι πολύπειρος, πες μου ποια είναι η γνώμη σου". Μου λέει, "να κατέβω να τα πούμε;". Αυτό ήταν! Ήρθε ο Αγγελος εδώ και προσπαθήσαμε όσο το δυνατόν να μην ακουστεί γιατί δεν υπήρχε κάτι το σίγουρο. Αυτό όμως που του είπα ήταν ότι θέλω απάντηση σήμερα. Αρχίσαμε τότε και, ξέρετε τον Αγγελο, μου λέει πρώτα να συνεννοηθώ και άλλα, αλλά δεν μπορούσα να περιμένω. Ακούστηκε και κάτι άλλο. Ότι έθεσε έναν όρο ο οποίος δεν έγινε δεκτός από μένα. Το διαψεύδω και αν θέλετε πάρτε και τον Αναστασιάδη να σας το διαψεύσει επίσης. Ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον άνθρωπο. Έχω μια διαφορετική σχέση με αυτόν τον άνθρωπο, εγώ προσωπικά. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που άκουσε το όνομα Ρόκα. Και του το είπα. "Εάν είναι αρνητική η απάντηση θα πάρω τον Ρόκα, γι' αυτό θέλω απάντηση απόψε, δεν έχει περιθώριο να καθυστερήσει η ομάδα". Είχα δύο επιλογές. Η μία λεγόταν Αναστασιάδης. Είναι αντίθετες επιλογές. Είναι άλλης φιλοσοφίας ο ένας και άλλης ο άλλος. Δεν θα κρίνω ποια είναι η καλύτερη κατά τη γνώμη μου. Όμως, ήταν ξεκάθαρο ότι ένας από τους δυο θα αναλάμβανε τον Πλατανιά. Ο Αναστασιάδης λόγω της γιορτής του, σε ένα τηλεφώνημα που έκανα επειδή γιόρταζε, έτυχε να τον κουβεντιάσω πρώτα και επίσης ήταν σαφώς ένα άτομο που έχει σώσει δύο φορές τον Πλατανιά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα