Παναιτωλικός - Ξάνθη 1-3

Δημήτρης Ρούσσος
Παναιτωλικός - Ξάνθη 1-3

bet365

Η Ξάνθη ξέσπασε στο Αγρίνιο, «καθαρίζοντας» στο πρώτο δεκάλεπτο την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό (1-3 το τελικό σκορ). Τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία ματς για τους γηπεδούχους, που προβλημάτισαν ξανά.

Φοβερά αποτελεσματική η Ξάνθη στο Αγρίνιο, που με δυο γκολ του Μπρίτο (3’, 8’) στις δυο πρώτες ευκαιρίες της στο παιχνίδι και τον Γέντρισεκ αργότερα (36’) «καθάρισε» από νωρίς, επικρατώντας του Παναιτωλικού, που μείωσε στο 88’ με τον Μάζουρεκ με 1-3! Αποδοκιμασίες και απογοήτευση για τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Σαλάχ ανοίξει το σκορ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Το ξεκίνημα ενός αγώνα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, χαρακτηρίζεται από αναγνωριστικές κινήσεις των παικτών των δυο ομάδων, ώστε να προσαρμοστούν στο παιχνίδι. Η Ξάνθη… εκμηδένισε αυτό το διάστημα, αφού δεν χρειάστηκε περισσότερο από δυο φάσεις σε 8 λεπτά για να δει τον Μπρίτο να εξελίσσεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή με το «καλημέρα» και να βάζει τις βάσεις για την εύκολη τελική επικράτηση με 1-3!

Έτσι έπαιξαν

Ο Μάκης Χάβος κατέβασε την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1 και τους Κυριακίδη, Μόρα, Μιχάι, Μύγα, Μαρινάκη, Μπράβο, Λόπες, Μάζουρεκ, Ρόσα, Ντίας και Μοράρ. Ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε το 4-1-4-1 και τους Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Σβάρνα, Τριάδη, Μεχία, Λισγάρα, Κασάδο, Μπρίτο και Γεντρισεκ.

«Καλημέρα» με γκολ!

Πριν καλά-καλά «ζεσταθούν» οι δυο ομάδες και αρχίσει το ματς, ο Μπρίτο αποφάσισε να το τελειώσει!Με σουτ από το ύψος του πέναλντι, μετά από γύρισμα του Τριάδη, ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα εκτέλεσε υπέροχα φάουλ έξω από την περιοχή, κάνοντας το 0-2, με τους παίκτες του Παναιτωλικού να προσπαθούν να καταλάβουν τί τους «χτύπησε»!

Έκτοτε οι Ακρίτες οπισθοχώρησαν, προστατεύοντας το σκορ και βγαίνοντας στην κόντρα, σχεδόν πάντα απειλητικά, αλλά δίχως να απειλήσουν άλλο στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Χάβου πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν κατάφερναν να περάσουν τη γραμμή άμυνας των παικτών του Ράσταβατς, έξω από την περιοχή. Είχαν την κατοχή, πίεζαν, όμως η ασταθής άμυνα δεν ενέπνεε σιγουριά και οι άστοχες ενέργειες διαδέχονταν η μία την άλλη. Η ζημιά είχε γίνει ήδη, αφού και ψυχολογικά ήταν εμφανής η κάμψη.

Με την κατοχή να μην υποχωρεί κάτω από το 60% για τους Αγρινιώτες (62% στο 30’), ο Παναιτωλικός προσπάθησε, με αιχμές τον Μάζουρεκ, τον Ρόσα και τον Ντίας να βρει τον τρόπο να απειλήσει, όμως Μεχία και Λισγάρας και μπροστά τους ο Κασάδο δεν άφησαν να κινδυνεύσει ο Ζίβκοβιτς. Μπροστά, Μπρίτο και Γέντρισεκ ανέλαβαν τα… υπόλοιπα! Στο 36’ ο Λουσέρο πέρασε ωραία, αλλά και τυχερά, από αριστερά, πάσαρε στον δεύτερο και ο Σλοβάκος ελίχθηκε ωραία και σούταρε στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη, «γράφοντας» το 0-3 και ολοκληρώνοντας τη θριαμβευτική παρουσία της Ξάνθης στο γήπεδο για το πρώτο μέρος!

Προσπάθησε, αλλά δεν μπορούσε

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Μύγας σκόραρε, όμως από θέση οφσάιντ. Ο Χάβος άλλαξε στην ανάπαυλα τους Λόπες και Μπράβο με τους Πάουλο και Μπεχαράνο κι εξαρχής φάνηκε διαφορά στην επίθεση. Στο 49’ ο Ζίβκοβιτς πραγματοποίησε εξαιρετική διπλή επέμβαση, στην κεφαλιά του Μιχάι και αμέσως στο εξ επαφής σουτ του Ντίας.

Πάνω που φάνηκε πως οι γηπεδούχοι μπορούσαν να αντιδράσουν, στο 60’ ο Μόρας ζήτησε αλλαγή, για χτύπημα στο γόνατο από κόντρα. Εκεί «κάηκε» η τρίτη αλλαγή του Χάβου, που θα μπορούσε να ενισχύσει αργότερα περαιτέρω μεσοεπιθετικά τον Παναιτωλικό. Μοράρ και Ντίας προσπάθησαν να συνδυαστούν στο 63’, δίχως επιτυχία, με τον Σέρβο τερματοφύλακα της Ξάνθης να βγαίνει και να μπλοκάρει.

Δίχως να δημιουργήσει άλλες φάσεις κι ενώ όλα είχαν κριθεί, ο Μάζουρεκ κατάφερε να μειώσει σε 1-3. Ο Ρόσα του έδωσε ωραία πάσα στα δεξιά της μεγάλης περιοχής, εκείνος με ένα κοντρόλ έφτασε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς και με όμορφο σουτ στην άλλη γωνία διαμόρφωσε το 1-3, σκοράροντας το γκολ της παρηγοριάς για τους Αγρινιώτες.

Με αυτή τη νίκη οι Ακρίτες έφτασαν τους 13 βαθμούς, «πιάνοντας» προσωρινά στην 7η θέση της βαθμολογίας τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός μέτρησε την 3η ήττα του στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, μένοντας στη 12η θέση και στους 9 βαθμούς.

MVP: Αναμφίβολα ο Μπρίτο ήταν ο άνθρωπος που έκρινε το παιχνίδι, με δυο γκολ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Η συνολική παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο «εγκυμονούσε» κινδύνους για την άμυνα του Παναιτωλικού. Ο Πορτογάλος έκανε την απόλυτη διαφορά στην επίθεση της Ξάνθης, φτάνοντας τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα και έχοντας συνολικά εξαιρετική παρουσία για άλλη μια φορά.

Στο ύψος του: Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, με 5 επεμβάσεις στο παιχνίδι, κατάφερε να κρατήσει την εστία του απαραβίαστη (σ.σ ως το γκολ του Μάζουρεκ στο τέλος που δεν κόστισε) και να μην αφήσει τον Παναιτωλικό να επανέλθει ψυχολογικά και αγωνιστικά. Σταθερή παρουσία του Σέρβου, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βαγγέλης Μόρας έχει ευθύνη σε όλα τα γκολ της Ξάνθης, αδυνατώντας να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας της ομάδας του. Τραυματίστηκε στην αρχή του β’ μέρους και ολοκλήρωσε την κακή παρουσία του στο ματς μόλις στο 60’, στην τελευταία αλλαγή του Χάβου στο ματς. Συνολικά κακή η εικόνα του τον τελευταίο μήνα, που φαίνεται ντεφορμέ και δεν βοηθάει τον Παναιτωλικό.

Η γκάφα: Η φάση του 0-1 ήταν αυτή που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι και οι αμυντικοί του Παναιτωλικού πέρασαν κάτω από τη «βάση». Ο Μπρίτο υποδέχθηκε μόνος του τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή και άνοιξε πανεύκολα το σκορ, βάζοντας την Ξάνθη σε θέση οδηγού και εκθέτοντας από την αρχή την κάκιστη αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων.

Το «στραγάλι»: Σωστές ως επί το πλείστον οι υποδείξεις του ρέφερι Ζαχαριάδη και των βοηθών του.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο τρόπος με τον οποίο μπήκε η Ξάνθη στο παιχνίδι έκρινε τα πάντα, με τον Μπρίτο να σκοράρει δις έως το 8’ και να καθιστά την επιστροφή του Παναιτωλικού… mission impossible! Οι παίκτες του Χάβου δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, σε ένα κακό απόγευμα για όλους στο Αγρίνιο, αφού σχεδόν όλοι οι παίκτες πέρασαν κάτω από τον πήχυ των προσδοκιών. Οι νικητές δεν έχουν παρά να πανηγυρίζουν, παίζοντας πανέξυπνα, σκοράροντας τρεις φορές κι έχοντας την τύχη με το μέρος τους, που τους βοήθησε με τρομερή ευστοχία να τερματίσουν ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων και να πάρουν το τρίποντο.

Παναιτωλικός (Μ. Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Μύγας, Μαρινάκης, Μπράβο (46’ Μάουρο), Λόπες (46’ Μπεχαράνο), Μάζουρεκ, Ρόσα, Ντίας, Μόρας (60’ Χαντάκιας), Μοράρ

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Σβάρνας, Τριάδης, Μεχία (69’ Μελιόπουλος), Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο (85’ Κίκε), Γεντρισεκ (78’ Ρότσα)

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα