ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1 (vid)

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1 (vid)

bet365

Όπως και στο προηγούμενο εντός έδρας ματς με τον Πλατανιά, έτσι και κόντρα στην Κέρκυρα ο ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε πίσω στον σκορ! Είχε όμως τον τρόπο να το... γυρίσει και με τα γκολ των Κόντε και Γιάκου να πάρει την νίκη με 2-1!

Ένα ολόκληρο ημίχρονο δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα. Στο δεύτερο είδε την Κέρκυρα αρχικά να έχει δοκάρι και μετά να προηγείται. Με την εικόνα που έδειχνε ελάχιστοι πίστευαν πως ο ΠΑΣ θα μπορούσε να πάρει κάτι θετικό από το ματς αυτό. Και όμως οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη ανέτρεψαν τα πάντα. Με γκολ των Κόντε και Γιάκο κατάφεραν να πετύχουν την μεγάλη ανατροπή και να κερδίσουν με 2-1.

Με το τρίποντο αυτό ο ΠΑΣ έφτασε τους 13 βαθμούς, με την Κέρκυρα να μένει στους 9 χάνοντας ένα ματς στο οποίο μα μπορούσε τουλάχιστον να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Απολύτως τίποτα στο πρώτο μέρος...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που λογικά δεν θα πρέπει να θυμούνται ούτε οι ίδιοι οι παίκτες. Και πως να το θυμούνται άλλωστε όταν σε ολόκληρο τα 45λεπτο έγινε ΜΟΝΟ μία φάση, το τετ α τετ του Κόντε με τον Γιαννακόπουλο με τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας να νικάει τον επιθετικό του ΠΑΣ;

Τρία γκολ, δοκάρι και κλασικές ευκαιρίες

Όσο τραγικό ήταν το πρώτο ημίχρονο, τόσο καλό ήταν το δεύτερο, καθώς εκτός των τριών γκολ, είχαμε ένα δοκάρι και τρεις τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες. Από το πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους,μ οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να βγουν μπροστά και να απειλήσουν. Μια απειλή που ήρθε αρχικά για την Κέρκυρα στο 61'. Στο λεπτό αυτό ο Γιάκος γύρισε τραγικά την μπάλα στον Βελλίδη, ο Γκομές πρόλαβε, αλλά το πλασέ που έκανε σταμάτησε στο δοκάρι του Βελλίδη.

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε το γκο για τους φιλοξενούμενους. Ο Αρτυματάς έβγαλε εξαιρετική κάθετη και ο Παμλίδης με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1, σε μια χρονική περίοδο στην οποία η Κέρκυρα πίεζε συνεχώς.

Το γύρισε για ακόμα μία φορά

Ο ΠΑΣ όμως δεν είπε την τελευταία του λέξη, με τον Μανθάτη να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη κατάφεραν να γυρίσουν μετά το ματς με τον Πλατανιά, ένα ακόμα παιχνίδι. Αρχικά ισοφάρισαν στο 75' με τους δύο γνωστούς. Ο Ναδάλες πάσαρε, ο Κόντε σκόραρε κάνοντας το 1-1.

Με την ψυχολογία τα ύψη οι γηπεδούχοι πίεζαν συνεχώς και αφού αρχικά έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Σολτάνι στο 81', κατάφεραν στο επόμενο λεπτό (82') να κάνουν το 2-1 με «κεραυνό» του Γιάκου. Γκολ που έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους, μια νίκη που θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά στο 84' ο Σολτάνι έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία.

Για τους φιλοξενούμενους θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν και πάλι, μετά από απίστευτη ασυνενοησία των παικτών του ΠΑΣ, αλλά ο Ντουαλά αντί να κάνει το σουτ στο άδειο τέρμα, προσπάθησε να κάνει πάσα, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

MVP: Θα βάλουμε τον Γιάκο όχι μόνο γιατί με το γκολ του έδωσε τη νίκη στον ΠΑΣ, αλλά γιατί το έκανε αφού πρώτα παραλίγο να κάνει την γκέλα του αγώνα στο τραγικό γύρισμα στον Βελλίδη, μια γκέλα που δεν στοίχησε, καθώς ο Γκομές έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Στο ύψος του: Ναδάλες-Κόντε=Γκολ. Αυτή είναι η φετινή χρονιά στον ΠΑΣ, κάτι που έγινε και κόντρα στην Κέρκυρα. Ο πρώτος έκανε ασίστ, ο δεύτερος σκόραρε και οι δύο στάθηκαν στο ύψος τους.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντουαλά. Ναι έπαιξε λίγο, αλλά δυστυχώς για την Κέρκυρα στο διάστημα αυτό πρόλαβε να μην εκμεταλλευτεί το απίστευτο λάθος των γηπεδούχων κάνοντας πάσα άουτ με τον Βελλίδη να είναι στο κέντρο, ενώ και το τελευταίο σουτ που έκανε ήταν τραιγκό.

Η γκάφα: Ναι ο Ναδάλες όπως πάντα έκανε εξαιρετική ασίστ στον Κόντε, αλλά και ο Σπίνουλας δεν μπόρεσε να να τον μαρκάρει σωστά, στην γκάφα του αγώνα.

Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Διαμαντόπουλο σε μια από τις πιο εύκολες, αλλά και καλές διαιτησίες της χρονιάς.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Αυτός ο ΠΑΣ αγαπάει τις ανατροπές και το δείχνει. Οι Ηπειρώτες μετά το ματς με τον Πλατανιά το έκαναν και κόντρα στην Κέρκυρα και το αξιοσημειώτο είναι πως και στις δύο περιπτώσεις η ανατροπή έγινε σε ένα ημίχρονο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (62' Νικολιάς), Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Λίλα, Γαρουφαλιάς (55' Σολτάνι), Γιάκος, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Κόντε, Χαλκιαδάκης (68' Χαλκιαδάκης).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας (79' Κόντος), Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σοϊλέδης, Σιόντης, Μπαλάφας (60' Ζορμπάς), Επστάιν, Γκομές, Αρτυματάς (87' Ντουαλά), Παμλίδης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα