ΑΕΛ - Λεβαδειακός 1-0 (vid)

Γιώργος Ντυμένος
ΑΕΛ - Λεβαδειακός 1-0 (vid)

bet365

Ο Λεβαδειακός ετοιμάζοταν να μείνει 9ο ματς αήττητος! Όμως ο Ναζλίδης στο 95' με καρφωτή κεφαλιά έδωσε την 2η σερί νίκη στην ΑΕΛ (1-0) και παράλληλα μια βαθιά βαθμολογική ανάσα!
Στον κάμπο σταμάτησε το αήττητο σερί του Λεβαδειακού. Η ΑΕΛ μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις με 1-0 κόντρα στους Βοιωτούς και παράλληλα, συνέχισε την ανοδική της πορεία με τον Φυντάνη στον πάγκο της.
Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν με 4-1-4-1. Ο Μπόζοβιτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας Γουάλας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Αντονι «κόφτης» και μπροστά του βρίσκονταν η τετράδα των Κριζμάν, Αγκάνοβιτς,Λεοζίνιο, Ντέλετιτς. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ναζλίδης.
Οι Βοιωτοί παρέταξαν το κλασικό τους 3-6-1. Ο Επασί ήταν κάτω από γκολπόστ, οι Λεονάρντο, Φαβάρο και Τριποτσέρης στα στόπερ, ο Μεντί αριστερό μπακ, ο Τσαμπούρης δεξί, οι Μητρόπουλος, Ομπιόρα στον άξονα, οι Γιακουμάκης, Γιουσούφ μεσοεπιθετικοί και ο Μπραντάο στη κορυφή της επίθεσης.
Το ματς ξεκίνησε με τους «βυσσινί» να δείχνουν... φουριόζοι. Στα 27 δευτερόλεπτα απείλησαν με τον Κριζμάν (εξ' επαφής κεφαλιά άουτ) και στο 10' με τον Ναζλίδη, έχοντας ως κινητήριο μοχλό τον Ντέλετιτς που εκμεταλλεύονταν ότι ο Μεντί δεν είναι κλασικός μπακ-χαφ. Κάπου εκεί όμως η ορμή των γηπεδούχων... εξανεμίστηκε. Οι Βοιωτοί «έσφιξαν» ανασταλτικά και πλέον η Λάρισα απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Επασί δεν χρειάστηκε να κάνει σε αυτό το διάστημα ούτε μία επέμβαση. Μάλιστα ο Λεβαδειακός στο 36' «άγγιξε» το γκολ, αλλά ο Φαβάρο μετά από στημένη μπάλα αστόχησε από πάρα πολύ καλή θέση.
Το δεύτερο μισό ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο ως εικόνα σε σχέση με το πρώτο. Κυρίως επειδή οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο απειλητικοί, απόρροια του ότι οι γηπεδούχοι θέλησαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους. Ετσι οι Γιουσούφ, Γιακουμάκης έβρισκαν χώρους, ενώ οι παίκτες του Ανιγκό κυριαρχούσαν στις στημένες μπάλες, αμυντικά και επιθετικά.
Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους συνέχισαν να κρατούν μπάλα, όμως πλην της ευκαιρίας του Κριζμάν όπου ο Επασί αντέδρασε σωστά, απειλούσαν ξανά μόνο έξω από τα αντίπαλα καρέ. Οι Τριποτσέρης, Φαβάρο, Λεονάρντο «καθάριζαν» τα πάντα μέσα στα καρέ των Βοιωτών και η γενικότερη ανασταλτική τους λειτουργία, δεν επέτρεπε στους «βυσσινί» να αναπτυχθούν. Ούτε όταν γύρισαν το σύστημα σε 4-4-2.
Ετσι φτάσαμε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, όπου ο Ναζλίδης εκμεταλλεύτηκε ένα από τα ελάχιστα λάθη της άμυνας του Λεβαδειακού. Το οποίο όμως αρκούσε για να χαρίσει τη νίκη στην ΑΕΛ.
MVP: Ο Ντέλετιτς. Συνολικά ήταν ο πιο δραστήριος «βυσσινί» ποδοσφαιριστής. Η δεξιά πλευρά της ΑΕΛ ήταν πολύ καλή και πήρε αρκετές πρωτοβουλίες. Μάλιστα σε εκείνον καταλογίστηκαν τα 6 από τα 19 φάουλ που έκανε συνολικά ο Λεβαδειακός, δείγμα ότι πολλές φορές προσέφερε δυνατότητα στην ομάδα του να μεταφέρει την μπάλα στα αντίπαλα καρέ, μέσω στημένης φάσης.
Στο ύψος του: Ο Περόνε. Σε ακόμη ένα ματς ήρθε από τον πάγκο και έκρινε παιχνίδι της ΑΕΛ. Δημιούργησε το γκολ των «βυσσινί» και στο διάστημα που έπαιξε προσπάθησε να αλλάξει την επιθετική λειτουργία τους. Τελικά, τα κατάφερε.
Αδύναμος κρίκος: Ο Φαβάρο. Περισσότερο μοιραίος, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων για τον Λεβαδειακό. Στο 36' απώλεσε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και έτσι να αλλάξουν τα δεδομένα της αναμέτρησης.
Η γκάφα: Η αντίδραση των «βυσσινί» στις στημένες μπάλες ήταν πάρα πολύ κακή. Οι Βοιωτοί κέρδισαν σχεδόν όλες τις μονομαχίες σε ανάλογες φάσεις και η ΑΕΛ αντιμετώπισε «θέμα» στην καρδιά της άμυνάς της. Η νίκη μπορεί μεν να το «σκεπάσει» αυτό, αλλά ακόμη και βραχύσωμοι παίκτες όπως ο Μητρόπουλος, πήραν κεφαλιές μετά από κόρνερ του Λεβαδειακού.
Το στραγάλι: Ο Τζοβάρας και οι συνεργάτες του πέρασαν απαρατήρητοι. Αυτόματα η παρουσία τους κρίνεται πετυχημένη.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Η Λάρισα είχε κατοχή μπάλας, αλλά μόνο μία κλασική ευκαιρία. Ο Λεβαδειακός από την πλευρά και είχε περισσότερες καλές στιγμές, αλλά σε μία από τις ελάχιστες φάσεις που «έχασε» με την μπάλα στον αέρα, δέχθηκε το γκολ. Αναμένονταν ένα ματς που θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες, όπως και τελικά συνέβη.
ΛΑΡΙΣΑ: Μπόζοβιτς, Γουάλας, Ζίζιτς, Φάρκας, Ρέντζας (53' Μασούρας), Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο (68' Περόνε), Κρίζμαν (81' Γιαννιτσάνης), Ναζλίδης. .
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Ζοάο Φαβάρο, Ομπιόρα (81' Καλτσάς), Μητρόπουλος, Γιουσούφ, Μπραντάο (84' Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα