Μολέδο, Λεωφόρος και... Παπαπέτρου!

Μολέδο, Λεωφόρος και... Παπαπέτρου!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Μολέδο, Λεωφόρος και... Παπαπέτρου!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τρεις σημαντικούς «παράγοντες» του αιωνίου ντέρμπι και πως αυτοί μπορούν να διαμορφώσουν την εικόνα της αναμέτρησης.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+)!

Το σκάνδαλο με την τιμωρία του Ροντρίγκο Μολέδο δεν ολοκληρώθηκε, το «τριφύλλι» δικαιώθηκε στην έφεση και ο Βραζιλιάνος «βράχος» του Παναθηναϊκού θα είναι κανονικά στην διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη, λύνοντας τα χέρια του Έλληνα τεχνικού για τον σχηματισμό του διδύμου στο κέντρο των μετόπισθεν. Η μέχρι πρότινος απουσία του «Μόλε» απο τα σχέδια του ντέρμπι αποτελούσε τον νούμερο ένα πονοκέφαλο για τον προπονητή των «πρασίνων», καθώς το δίδυμο Κουτρουμπή-Κολοβέτσιου έμεινε στα... ρηχά στην Λαμία και προβλημάτισε αρκετά. Όχι τόσο ανασταλτικά αλλά πολύ περισσότερο στο «χτίσιμο» των επιθέσεων, όπου κανείς από τους δύο δεν είχε την συγκέντρωση, την υπομονή και την σωστή επιλογή, ώστε να «σπάσει» εύκολα η πίεση ψηλά της Λαμίας. Της Λαμίας, όχι της... Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να είναι κομμένος στα δύο.

Ο Βραζιλιάνος δίνει ηρεμία και εμπιστοσύνη στην υπόλοιπη ομάδα, στα... καλά του φεγγάρια είναι απροσπέλαστος και συγκαταλέγεται στους λίγους παίκτες αυτής της ενδεκάδας που έχουν ηγετικά χαρακτηριστικά και μπορεί να παρασύρει και ψυχολογικά τους υπόλοιπους σε μια δύσκολη στιγμή. Ο Κολοβέτσιος φαντάζει ο πιο κατάλληλος παρτενέρ, καθώς ο Κουτρουμπής είναι σε πολύ κακή κατάσταση ενώ ο Κουρμπέλης προορίζεται στην μεσαία γραμμή για το πλευρό του Γιακούμπα Σιλά.

Απέναντι σε μία ομάδα που ναι μεν έχει ατομική ποιότητα αλλά ομαδικά δημιουργεί ελάχιστες φάσεις και περιμένει το παραμικρό λάθος για να μπορέσει να το εκμεταλλευθεί, η παρουσία του Μολέδο στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, μειώνει τις πιθανότητες για λάθη που μπορούν να αποβούν μοιραία κατά την διάρκεια του παιχνιδιού...

Είναι πραγματικά κρίμα που αυτή την στιγμή οι πιθανότητες να παραμείνει και του χρόνου στον Παναθηναϊκό ο Μολέδο είναι απειροελάχιστες και είτε θα επιστρέψει στην Ιντερνασιονάλ είτε θα τον βλέπουμε με φανέλα άλλης ελληνικής ομάδας.

Από κει και πέρα, η ΚΕΔ έκανε το... θαύμα της και τοποθέτησε στο ντέρμπι τον Παπαπέτρου. Έναν διαιτητή που εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από τους πίνακες μετά τις... γνωστές και «πιπεράτες» συνομιλίες με τον Ζωγράφο που είδαν το φως της δημοσιότητας και εξέθεσαν κόσμο και και κοσμάκη. Ο ρέφερι από την Αθήνα είναι ο μοναδικός που ήθελε ο Ολυμπιακός(από την στιγμή που οι περισσότεροι από το 100-0 το... γύρισαν στο 60-40 είναι ανεπιθύμητοι στο λιμάνι) και ήδη σε αυτό το πρωτάθλημα έχει αδικήσει τον Παναθηναϊκό.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στα Περιβόλια. Με το σκορ στο 0-0 δεν υποδεικνύει ούτε καν φάουλ στο «κλάδεμα» για αποβολή του Ντικαμονά στον Καμπέσας που έμπαινε από δεξιά στην περιοχή, σε προφανή θέση για γκολ ενώ στο 62' χάρισε την δεύτερη κίτρινη στον Μπούτνικ για σκληρό μαρκάρισμα στον Μολέδο. Να ευχηθούμε ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ότι θα μοιράσει το καρπούζι στην μέση και πως το βράδυ του Σαββάτου θα είναι απλά μια αναφορά στην περιγραφή του παιχνιδιού.

Πάμε παρακάτω. Στα... δικά μας. Η Θύρα 13 συνεχίζει να βρίσκεται όπου παίζει ο Παναθηναϊκός και μετά το βροντερό παρών στην Λαμία, συνέχισε το ίδιο δυναμικά και στην Καρδίτσα, σε ένα αδιάφορο παιχνίδι Κυπέλλου. Η συσπείρωση που δείχνουν οι οργανωμένοι οπαδοί του «τριφυλλιού» είναι άξια αναφοράς και η Λεωφόρος το Σάββατο θα πρέπει να είναι μια μεγάλη Θύρα 13. Από την πρώτη βόλτα των παικτών στο χορτάρι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου.

Με φωνή, με τραγούδι, με τρέλα και ψυχή. Χωρίς το παραμικρό που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του παιχνιδιού και στον Παναθηναϊκό. Τα τρία τελευταία χρόνια έχασαν τις δύο φορές για πλάκα και την μία που πάλι θα έχαναν από την... σέντρα, προτίμησαν να μην κατέβουν να παίξουν αφού τους έκανε το χατίρι ο Παππάς.

Η Λεωφόρος πρέπει να «κοχλάζει», η ομάδα του Ουζουνίδη είναι... άλλη ομάδα όταν παίζει στο «σπίτι» της και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθεί αφορμή για να τιμωρηθεί η έδρα ενόψει και του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Τόσο για αγωνιστικούς όσο φυσικά και για οικονομικούς λόγους, καθώς από τα δύο αυτά ματς αναμένεται να μπουν στα ταμεία «ζεστά» 300-400.000 ευρώ! Μην ξεχνάμε πόσο ανάγκη τα έχει ο σύλλογος, μην ξεχνάμε ότι κανένα πρωτάθλημα δεν τελείωσε στο -6 και τις αρχές Νοεμβρίου...

Υ.Γ1: Δύο κουβέντες για το παιχνίδι στην Καρδίτσα:

α)Ο Μουνιέ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία και δύσκολα δεν θα ξεκινήσει στο ντέρμπι. Δημιουργικά ο Παναθηναϊκός(από την στιγμή που Τσάβες και Λουσιάνο είναι off) δεν διαθέτει παίκτη με την ποιότητα, τις παραστάσεις και την ποδοσφαιρική προσωπικότητα του Γάλλου εξτρέμ.

β)Όταν η μοίρα σου δίνει την ευκαιρία να φοράς την φανέλα του Παναθηναϊκού ως βασικός στα 18 και τα 19 σου, το να παίζεις όπως έπαιξαν οι Ευαγγέλου και Χατζηγιοβάνης αποτελεί αποτελεί... αυτοκτονία. Πως να εμπιστευθεί αυτά τα παιδιά στο μέλλον ο Ουζουνίδης;

Διασώθηκε ο Πίσπας για την διάθεση και την μαχητικότητά του.

γ)Πολύ τίμιος ο κύριος Γκιγέρμο Μολίνς.

Υ.Γ2: Από τα λεφτά της μεταγραφής του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα αναμένεται να εξοφληθούν οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν το καλοκαίρι και έχουν δόσεις για τον Σεπτέμβριο. Όπως ο Τσάβες και ο Λουσιάνο για παράδειγμα. Οι υπόλοιποι που είναι προγραμματισμένοι για Οκτώβριο... βλέπουμε. Έχει και η παραπληροφόρηση τα όριά της...

Υ.Γ3: Τάκης Λεμονής, προπονητής Ολυμπιακού: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό». Ποιον Παναθηναϊκό; Αυτόν που εδώ και είκοσι χρόνια η ομάδα που υπηρετεί ο συμπαθής Έλληνας τεχνικός έκανε τα πάντα για να τον διαλύσει, εντός και εκτός γηπέδων; Ήμαρτον...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.