Χιμένεθ: «Δύσκολο να κρατηθείς στην κορυφή, αλλά...»

Χιμένεθ: «Δύσκολο να κρατηθείς στην κορυφή, αλλά...»

Gazzetta team
Χιμένεθ: «Δύσκολο να κρατηθείς στην κορυφή, αλλά...»

bet365

Ο Μανόλο Χιμένεθ απάντησε για διάφορα θέματα στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός.

Για το τι φταίει και η ΑΕΚ στα τελευταία τρία ματς παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα: «Δεν ξέρω πώς να προσεγγίσω την κατάσταση αλλά είναι ξεκάθαρο ότι μετά από ένα μεγάλο ματς και μεγάλη χαρά, υπάρχει μια μεγάλη αποτυχία. Δεν μπορώ να πω ότι οι παίκτες δεν το προσπάθησαν και ότι ο Ατρόμητος άξιζε να νικήσει γιατί θα ήταν σαν να λέω ψέματα. Μπορώ να πω ότι απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε καλά το παιχνίδι του και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του, εμείς δεν θα ήμασταν ικανοί να σκοράρουμε. Σήμερα υπήρχε έλλειψη έμπνευσης στις επιθετικές ενέργειες μας και πρέπει να σχεδιάσουμε και να σκεφτούμε αν μπορούμε να παίξουμε σημαντικά παιχνίδια κάθε τέσσερις μέρες».

Για το πότε αντιλήφθηκε ότι οι παίκτες δεν μπορούν να παίζουν κάθε τέσσερις μέρες και πού οφείλεται αυτό: «Δεν αντιλήφθηκα ποτέ ότι οι παίκτες δεν είναι ικανοί. Αυτό που δείχνουμε είναι ότι μετά από μια μεγάλη νίκη δεν μπορούμε να πάρουμε ακόμη μία νίκη. Για να μπορούμε και να θέλουμε να πετύχουμε μεγάλους στόχους πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίζουμε, να ξεκουραζόμαστε, να παίζουμε και πάει λέγοντας. Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε με την ίδια ένταση κάθε τέσσερις μέρες. Είμαστε αλλά πρέπει να το δείχνουμε. Οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που είναι και πρέπει να δώσουμε την μάχη μας αυτοί που είμαστε και όχι να σκεφτόμαστε ποιος μπορεί να έρθει».

Για τον Αραούχο που δεν σκοράρει ποτέ: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο εύκολο όσο το να τηγανίσεις ένα αυγό. Ο Αραούχο ήταν πολύ καιρό εκτός προπονήσεων στην Λας Πάλμας. Ηταν τραυματίας, στην ουσία δεν έκανε προετοιμασία και του κοστίζει αυτό, δεν μπορεί να βρει ρυθμό. Αν κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι ο Αραούχο δεν είναι καλός, εγώ πιστεύω ότι είναι. Πρέπει να επιστρέψει, να γίνει καλά παίζοντας. Με ματς κάθε τέσσερις μέρες δεν υπάρχει χρόνος για προπονήσεις. Είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψει, θα είναι ξανά καλός».

Για το γεγονός ότι δεν έκανε rotation σήμερα, όπως στην Τρίπολη, και τον λόγο που έγινε αυτό. Αν σκεφτόταν το ματς της Τρίπολης ή επειδή δεν υπήρχαν πολλές λύσεις: «Είναι έλλειψη σεβασμού να μου κάνετε αυτή την ερώτηση, είμαι επαγγελματίας. Δεν υπήρξε rotation με τον Αστέρα, έπαιξαν Βινίσιους και Γιαννούτσος επειδή δεν υπήρχαν παίκτες. Με μένα παίζουν οι καλύτεροι και σήμερα προσπάθησα να βάλω τους καλύτερους. Δεν μπορέσαμε να νικήσουμε, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το rotation γίνεται όταν οι παίκτες δεν είναι στο 100%, αν είναι στο 100% θα παίζουν πάντα οι καλύτεροι. Με τον Αστέρα είχαμε απουσίες λόγω τραυματισμών, αυτό δεν είναι rotation».

Για το πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα που δείχνει ότι έχει η ΑΕΚ κόντρα σε κλειστές άμυνες: «Στην Ξάνθη δημιουργήσαμε γύρω στις 22 ευκαιρίες, με τον Ολυμπιακό δεν θυμάμαι πόσες ήταν, το ίδιο με την Αούστρια Βιέννης. Το πρόβλημα είναι ότι οι αντίπαλοι αμύνονται καλά και αν εμείς δεν σκοράρουμε υπάρχει ο κίνδυνος να δεχθούμε γκολ στην αντεπίθεση. Αν στο 46' ο Μάνταλος σκοράρει, ξέρουμε το αποτέλεσμα. Μερικές φορές επίσης το ποδόσφαιρο εξαρτάται από την τύχη. Αυτή τη φάση 99 φορές στις 100 θα την κάνει γκολ ο Μάνταλος. Ο Ατρόμητος, πάντως, έκανε πολύ καλά την αμυντική δουλειά και ήξερε να κάνει δύο αντεπιθέσεις και να βάλει ένα γκολ».

Για το τι απαντάει σε όσους λένε ότι η ΑΕΚ δεν αντέχει στην κορυφή: «Το να διατηρήσεις την 1η θέση είναι πολύ δύσκολο, ειδικά αν παίζεις και στην Ευρώπη. Και αν σου ζητάνε να πρέπει να νικήσεις και το κύπελλο, επίσης. Αυτό το κάνουν μόνο οι μεγάλες ομάδες σε κάθε πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ θέλει να είναι μεγάλη ομάδα, το προσπαθούμε στο πρωτάθλημα, στην Ευρώπη και θα το προσπαθήσουμε και στο κύπελλο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε περισσότερη κανονικότητα».

Για τις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή για... μαριονέτες και αν θεωρεί ότι υπάρχει κάτι μέσα στην ομάδα: «Δεν υπάρχει. Αυτό που είπα, δεν ξέρω αν το ακούσατε, είναι ότι υπάρχει πολύ επαγγελματισμός και πολλοί καλοί δημοσιογράφοι στην Ελλάδα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι ο Ανέστης είναι πολύ κακός τερματοφύλακας όταν δέχεται ένα εκπληκτικό γκολ στην Ξάνθη και μετά από λίγες μέρες είναι ήρωας με την Μίλαν. Αυτά τα πράγματα δεν μπορώ να τα καταλάβω. Οταν ένας συνάδελφος σας ρωτάει γιατί έγινε rotation με τον Αστέρα, θα πρέπει να το ψάξετε. Δυστυχώς σήμερα είναι πολύ εύκολο να κάνεις λαϊκισμό, ο κόσμος μπερδεύεται. Στην Ισπανία αυτό το λένε να τα έχεις καλά με όλους. Ο επαγγελματίας είναι πάντα επαγγελματίας, ό,τι επάγγελμα κι αν κάνει. Σέβομαι πολύ την δουλειά σας και πρέπει να σεβαστώ επίσης πολύ την δουλειά που κάνουν οι παίκτες μου».

Για το ποιος κάνει αυτή την κατευθυνόμενη κριτική, για την οποία μίλησε: «Αυτό μένει για μένα, δεν χρειάζεται να τα πω όλα».

Για το αν είναι κάποιος μέσα από την ομάδα: «Οχι, δεν το πιστεύω. Εδώ όλοι θέλουμε να νικήσει η ΑΕΚ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα