Τσάμπα και βερεσέ!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Τσάμπα και βερεσέ!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το... σύνδρομο της επαρχίας που εμφάνισε ξανά ο Παναθηναϊκός στην Λαμία και την εντελώς λανθασμένη διαχείριση του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο που κόστισε τη νίκη.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό να κλείνει την Λαμία στην περιοχή της, να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις σχεδόν σε κάθε του επιθετική πρωτοβουλία, να βγάζει ανωτερότητα πάνω στο χορτάρι και να παίζει ως μεγάλη ομάδα έχοντας και την ανάλογη αυτοπεποίθηση, αν την βλέπαμε από το πρώτο λεπτό, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Πολύ διαφορετικό.

Το «τριφύλλι» απέτυχε να νικήσει μακριά από την Λεωφόρο για τέταρτο συνεχόμενο φετινό παιχνίδι, δείχοντας πως υποφέρει από το... σύνδρομο της επαρχίας, αγνοώντας το «τρίποντο» στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μακριά από την Αθήνα, εδώ και οκτώ μήνες! Μία ασθένεια που κουβαλά κάθε σεζόν εδώ και μια πενταετία...

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν μια τραγική εικόνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους. Η Λαμία με την πίεση ψηλά έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό που αναγκάστηκε να παίξει με μακρινές μεταβιβάσεις, καθώς δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στον άξονα και να παίξει στρωτό και κανονικό ποδόσφαιρο. Το δίδυμο στο κέντρο της μεσαίας γραμμής με Ρέις-Κουρμπέλη αποδείχθηκε μια ατυχής επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος δεν δικαιώθηκε από την απόφαση να παρατάξει έναν Παναθηναϊκό απόλυτα συντηρητικό(σε πρόσωπα και νοοτροπία) απέναντι σε μία νεοφώτιστη ομάδα που όταν πιέστηκε στο δεύτερο μέρος έχασε τα αυγά και τα πασχάλια.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος δεν πίεζε ψηλά, προσπαθώντας με κάποιο κλέψιμο να μικρύνει την απόσταση από το αντίπαλο τέρμα από την στιγμή που δεν κατάφερε με εξαίρεση την φάση του Λουντ, να βρει τον τρόπο να δημιουργήσει.

Στο «όπου φτωχός και η μοίρα του» ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα... επεισόδιο με το απίθανο γκολ της Λαμίας μετά από τριπλή καραμπόλα του Χουλτ με τον Κουλιμπαλί. Φυσικά, εκτός από την τύχη σε αυτή την φάση, οι γηπεδούχοι είχαν στο... πλευρό τους και την τραγική διαχείριση της φάσης από τους παίκτες του Παναθηναϊκού που άφησαν εντελώς μόνο τον Βασιλαντωνόπουλο να σουτάρει μετά από εκτέλεση κόρνερ. Φάση για σεμινάριο προς αποφυγή!

Στην επανάληψη ο Ουζουνίδης έπραξε αυτό που θα έπρεπε να πράξει από το πρώτο σφύριγμα του Ζαχαριάδη που μάλλον... βιαζόταν να γυρίσει σπίτι του αφήνοντας όλο και όλο ένα «καθαρό» λεπτό καθυστερήσεων από τα τέσσερα που είχε υποδείξει. Ο Έλληνας τεχνικός έβαλε τον Λουντ στον άξονα, γύρισε πιο πίσω τον Χίλιεμαρκ για να δώσει ηρεμία στην πάσα και πέρασε στα άκρα τον Μουνιέ που ήταν δραστήριος. Η συνύπαρξη του Χίλιεμαρκ με τον Βιγιαφάνιες στον άξονα «τσούλησε» την μπάλα ορθολογικά,όπως και η παρουσία του Κουρμπέλη στα στόπερ για την πρώτη πάσα.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, η Λαμία δεν είχε άλλες δυνάμεις να πρεσάρει τόσο ψηλά, έχασε κάθε μάχη στο κέντρο, η είσοδος του Καμπέσας και του Πίσπα(πολύ καλός για τα δεδομένα του ματς ο μικρός) έδωσαν πνοή επιθετικά και η εξαιρετική κάθετη του Βιγιαφάνιες έφερε την ισοφάριση του Μολίνς στο 85' στην πρώτη κανονική ευκαιρία που έφτιαξε το «τριφύλλι» στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο αγωνιστικός χώρος έστω και αργά, είχε... κατηφόρα και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει την νίκη στο φινάλε αν η σουτάρα του Μολίνς δεν τράνταζε το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Με την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός απέδειξε πόσο αδίκησε τον εαυτό του, πόσο λάθος ήταν η διαχείριση του πρώτου μέρους και πόσο τσάμπα και βερεσέ έχασε την ευκαιρία να πετύχει το «3Χ3» πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και να «φτιάξει» τον κόσμο που έδωσε βροντερό παρών απόψε στο γήπεδο και άπαντες είναι άξιοι συγχαρητηρίων τόσο για την στήριξή τους στην ομάδα όσο και για την συμπεριφορά τους, καθώς δεν έγινε το παραμικρό...

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός που δεν είχε για ακόμη ένα παιχνίδι βασικότατους ποδοσφαιριστές του(Σιλά, Μολέδο, Τσάβες, Λουσιάνο) διαθέσιμους γκέλαρε μακριά από την Λεωφόρο και πλέον κοιτάζει μπροστά στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό...

SUPER LEAGUE, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ Με πριμ* στα κέρδη σου! (21+ * Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.