Λαμία - Παναθηναϊκός 1-1

Νίκος Αθανασίου
Λαμία - Παναθηναϊκός 1-1

bet365

Η μαχητική Λαμία προκάλεσε πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με αυτογκόλ-καραμπόλα, όμως οι «πράσινοι» ισοφάρισαν στο 85' (1-1) και έχασαν στις καθυστερήσεις (δοκάρι ο Μολίνς) την ευκαιρία για μια ακόμα ανατροπή στο τέλος!

Ξανά χωρίς νίκη μακριά από τη Λεωφόρο έμεινε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είδε την προσπάθεια του δευτέρου μέρους να μην είναι αρκετή για τη νίκη, αλλά να σώζει τον βαθμό με τον Μολίνς στο 85'. Παρά το πολύ κακό πρώτο μέρος, θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη στις καθυστερήσεις, όπως και με την ΑΕΛ, αλλά η προσπάθεια του Σουηδού σταμάτησε στο δοκάρι.

Έτσι ξεκίνησαν

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+)!

Ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Χουλτ, δεξί τον Κουλιμπαλί και τον Κουτρουμπή με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης και Ρέις το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Χίλιεμαρκ σε ελεύθερο ρόλο, αριστερό χαφ ο Λουντ, δεξί ο Βιγιαφάνιες και στην κορυφή της επίθεσης ο Μολίνς.

Η Λαμία του Μπάμπη Τεννέ από την άλλη πλευρά, παρατάχθηκε με τον Παπαδόπουλο στην εστία. Αναστασιάδης και Κουκόλης το δίδυμο στα στόπερ, ο Παντελιάδης αριστερά στην άμυνα και δεξιά ο Ασίγκμπα. Όμο και Μπλάζιτς τα αμυντικά χαφ. Πίτι, Ακόστα, Βασιλαντωνόπουλος η μεσοεπιθετική τριπλέτα και «φουνταριστός» ο Βάντερσον.

«Τιμωρία» με... μπιλιάρδο!

Το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε σε ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι μακριά από τον καλό του εαυτό. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έπαιζαν φοβικά, χωρίς αυτοπεποίθηση, με πολλά εύκολα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, αποτέλεσμα της έλλειψης συγκέντρωσης και του στοχευμένου πρέσινγκ της Λαμίας. Στο πρώτο εικοσάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν.

Από κει και έπειτα ανέβασε κάθως την άθλια μέχρι εκείνο το σημείο αποδόσή του, είχε καλές στιγμές με Μολίνς και Λουντ αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει πάνω στο χορτάρι παρά την συντριπτική υπεροχή στην κατοχή της μπάλας(64-36).

Οι «πράσινοι» παρόλα αυτά δεν είχαν απειληθεί και μία λάθος διαχείριση στατικής φάσης, έφτανε και περίσσευε για τους γηπεδούχους, ώστε να ανοίξουν το σκορ με μία απίθανη καραμπόλα!

Στο 37' ο Βασιλαντωνόπουλος μετά από κόρνερ σούταρε αμαρκάριστος, ο Χουλτ έδιωξε, η μπάλα βρήκε στον Κουλιμπαλί και επιστρέφοντας προς την εστία, ο Σουηδός μπακ πεσμένος την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του!

Έπαιξε ως Παναθηναϊκός αλλά δεν έφτανε

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός ήταν μία κανονική έκδοση του εαυτού του. Τόσο ως διάθεση όσο ως εικόνα, πρόσωπα και διάταξη. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης άφησε πίσω την πολύ συντηρητική διαχείριση του αγώνα, έπαιξε φουλ επίθεση με την είσοδο των Μουνιέ, Καμπέσας, Πίσπα και έκλεισε την Λαμία στην περιοχή της.

Παρά την υπεροχή του, το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να βρει φάσεις μέχρι το 85'! Σε εκείνο το σημείο ο εξαιρετικός Βιγιαφάνιες έβγαλε σούπερ κάθετη και ο Μολίνς έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για την ισοφάριση!

Το γκολ αυτό έδωσε... φτερά, οι «πράσινοι» συνέχιζαν να πιέζουν και στο 90' έφτασαν μια αναάσα από την ανατροπή. Ο Μολίνς κράτησε υπέροχα την μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε και... κεραυνόβολησε τον Παπαδόπουλο. Η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

MAN OF THE MATCH: Όσκαρ Χίλιεμαρκ. Ο Σουηδός έκανε σπουδαίο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, η προσωπική του άνοδος «έφτιαξε» την εικόνα του Παναθηναϊκού. Κράτησε και μοίρασε μπάλα, δημιούργησε και μέχρι και το τελευταίο λεπτό είχε ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Όμο. Ο Αφρικανός αμυντικός μέσος της Λαμίας έκανε ένα πολύ ουσιώδες ματς, είχε πολλά κλεψίματα, κάλυψε χώρους.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους απλά δεν... υπήρχε. Ήταν σε άλλο γήπεδο, φοβισμένος, άνιωθος, εκτός τόπου και χρόνου.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο πορτιέρο της Λαμίας, Παπαδόπουλος, κάνει αχρείαστη μακρινή έξοδο από την εστία του και επιτρέπει στον Μολίνς να βρει δίχτυα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ζαχαριάδη και των βοηθών του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το... σύνδρομο της επαρχίας δεν φεύγει από τον Παναθηναϊκό που πάλι μακριά από την Λεωφόρο δεν κατάφερε να νικήσει. Οι «πράσινοι» πέταξαν ακόμη δύο βαθμούς μακριά από την έδρα τους και η προσπάθεια του δευτέρου μέρους δεν ήταν αρκετή.

Οι συνθέσεις

Λαμία (Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα (60’ Κουτρουμάνος), Κουκόλης, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Ομο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Μεντίνα (65’ Καραγιάννης), Ακόστα, Βάντερσον (86’ Ντακόλ).

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος (70’ Πίσπας), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ρέις (46’ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Λουντ (62’ Καμπέσας), Μολίνς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα