Ο Μποτία είναι (ξανά) εδώ!

Δημήτρης Τομαράς
Ο Μποτία είναι (ξανά) εδώ!

bet365

Ο Αλμπέρτο Μποτία γύρισε στην ενεργό δράση για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι και φάνηκε ότι παραμένει ο καλύτερος στόπερ στο ρόστερ του Ολυμπιακού.
Από τα λίγα λεπτά συμμετοχής στο ματς με τον Πανιώνιο όπου μπήκε ως 3ος στόπερ για να κρατήσει ο Ολυμπιακός τα μετόπισθεν και το ματς υπέρ του στη Νέα Σμύρνη ως βασικός (ξανά) σέντερ μπακ και αρχηγός του στο Καμπ Νόου. Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός έδειξε στο Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός το γιατί συνεχίζει να είναι ο τοπ σέντερ μπακ των πρωταθλητών. Και όλα αυτά για έναν σέντερ μπακ που τράβηξε μεγάλη ταλαιπωρία φέτος και ουσιαστικά είχε βγει off λόγω τραυματισμού από τον Ιούλιο και προσπαθούσε τόσο καιρό να γυρίσει...
Για τον Τάκη Λεμονή είναι ένα πολύ σημαντικό και θετικό στοιχείο το come back του Μποτία και το γεγονός πως έδειξε σε καλή κατάσταση και... μάχιμος σε έναν αγώνα με πολύ υψηλό δείκτη δυσκολίας, εκείνον με την Μπάρτσα του Βαλβέρδε. Ο Αλμπέρτο Μποτία ήταν με διαφορά ο τοπ εκ των τεσσάρων στα μετόπισθεν των ερυθρολεύκων σε όλη την διάρκεια του ματς με καίρια κοψίματα, κερδισμένες... μονομαχίες και αρκετές καλές τοποθετήσεις. Η στατιστική υπηρεσία στο Καμπ Νόου είχε πέντε μπαλιές που ανακτήθηκαν από τον Μποτία, τέσσερα τάκλιν, επτά απομακρύνσεις της μπάλας και τρία κοψίματα. Επίσης 88% επιτυχία στις μεταβιβάσεις του (σ.σ. 23 / 26). Ο Μποτία είχε ακόμα και καίριες επεμβάσεις πάνω σε Σουάρες και Μέσι. «Καθάρισε» αρκετές φάσεις με κυριότερες εκείνες του 18', του 27', του 52' και του 86'.
Για τον Ολυμπιακό είναι εξαιρετικά σημαντικό που σε ένα τέτοιο κομβικό χρονικό σημείο και που έχει μπροστά του τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και επιζητά να γίνει πιο συμπαγής και πιο στιβαρός αμυντικά να έχει την δυναμική επάνοδο του Μποτία. Έτσι όπως ήταν η άμυνά του το προηγούμενο διάστημα (σ.σ. και που σαφώς συνεχίζει να έχει... θέματα) ένας καλός Μποτία θα είναι σημείο - κλειδί για τα μετόπισθεν αλλά και ένας παίκτης που μπορεί ακόμα και να του δώσει και γκολ σε στατικές φάσεις. Ο Μποτία θυμίζουμε είναι στο Λιμάνι από το 2014 και έχει 91 παιχνίδια στον Ολυμπιακό με 8 γκολ και 2 ασίστ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα