Σφραγίδα... Όσκαρ!

Σφραγίδα... Όσκαρ!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Σφραγίδα... Όσκαρ!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον κοινό παρανομαστή των νικών του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα. Τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ!

Την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός έβαζε το... κερασάκι στην τούρτα του αργοπορημένου-λόγω της συμπεριφοράς του Γιάννη Αλαφούζου- αλλά στοχευμένου πέρα για πέρα σχεδιασμού του Μαρίνου Ουζουνίδη για την στελέχωση του φετινού έμψυχου δυναμικού. Τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν έδειξαν ξεκάθαρο θέμα στην δημιουργία από τον άξονα της μεσαίας γραμμής και το «τριφύλλι» φρόντισε να καλύψει αυτό το κενό με έναν ποδοσφαιριστή από το πάνω ράφι για τα δεδομένα της εποχής και των οικονομικών δεδομένων που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια στον σύλλογο. Έστω και αν ήρθε με την μορφή δανεισμού, έστω και αν η ρήτρα αγοράς του πολύ δύσκολα θα μπορέσει να καλυφθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ, περί ου ο λόγος, αποτελεί την μεταγραφή εκείνη του καλοκαιριού που μέχρι στιγμής έχει δώσει τα περισσότερα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, έχει καταφέρει να βάλει... σφραγίδα στο σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη και όσο περνάει ο καιρός, τόσο μεγαλύτερη επιρροή έχει στο παιχνίδι της ομάδας του, ειδικά χθες στο διάστημα που αγωνίστηκε πιο «ψηλά» στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε πολλές καλές συνεργασίες με τον Βιγιαφάνιες.

Ο Σουηδός διεθνής μέσος όταν θα πάρει την μπάλα πάντα θα γυρίσει το σώμα του προς την αντίπαλη περιοχή για να παίξει με πρόσωπο και να δει χώρους και συμπαίκτες, θα την «κουβαλήσει» όταν χρειαστεί, δύσκολα θα την «πουλήσει», έχει εξαιρετικές μεταβιβάσεις στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου και φυσικά διαθέτει εξαιρετικά «στημένα», στοιχείο που έλειπε πολύ τα προηγούμενα χρόνια από το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Όπως είπε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην συνέντευξη Τύπου μετά το 2-1 επί της ΑΕΛ « ο Όσκαρ είναι ένα παιδί που τρέχει 12 χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι», δείγμα της συμμετοχής του «Χίλιε» τόσο στο παραγωγικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Η επιρροή του Όσκαρ είναι εντυπωσιακή στις πρώτες αγωνιστικές και για του λόγου το αληθές:

Από τα 6 γκολ που έχει σκοράρει ο Παναθηναϊκός στο φετινό πρωτάθλημα, τα μισά έχουν άμεση συμμετοχή του Χίλιεμαρκ. Το 50% δηλαδή...

Στο 1-0 επί του Απόλλωνα εκτελεί το κόρνερ για το κεφάλι του Άλτμαν.

Στο 2-0 επί του ΠΑΣ, ανοίγει το σκορ με κεφαλιά.

Στο 2-1 επί της ΑΕΛ, σκοράρει με ένα χτύπημα στην μπάλα που είναι πραγματικά ιδανικό ακόμη και αν δεν βρει κεφάλι συμπαίκτη, έχει πορεία προς τα δίχτυα, με εσωτερικά φάλτσα που δυσκολεύουν κάθε τερματοφύλακα.

Στις τρεις νίκες, λοιπόν, του Παναθηναϊκού στην τρέχουσα σεζόν ο 25χρονος μέσος αποδεικνύεται καθοριστικότατος παράγοντας για τα «τρίποντα» που μπαίνουν στο σακούλι της ομάδας και συμβάλει στην βελτίωση που παρουσιάζει η ομάδα του Ουζουνίδη από παιχνίδι σε παιχνίδι, μία βελτίωση που είναι πολύ δύσκολη υπόθεση λόγω των γνωστών συνθηκών και των απουσιών των δύο πιο «δυνατών» μεταγραφών του καλοκαιριού στην δημιουργία. Του Λουσιάνο και του Τσάβες...

Y.Γ1: Σε οποιαδήποτε φυσιολογική ομάδα και όχι στον ακυβέρνητο διοικητικά Παναθηναϊκό, αυτό που έκανε ο Άλτμαν θα το πλήρωνε ακριβά. Πολύ ακριβά. Η πίεση που υπάρχει στον σύλλογο για την επόμενη μέρα και το αύριο, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για να κλωτσήσεις στο κεφάλι αντίπαλο και να αφήσεις με εννιά την ομάδα σου! Μέσα σε δύο λεπτά συμμετοχής, δεν προλαβαίνεις ούτε παλμούς να ανεβάσεις!

Υ.Γ.2: Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει πως το ξέσπασμα στην Λεωφόρο, στα social media και γενικά, μετά το 2-1 στο 93' ήταν για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και τον τρόπο που ήρθε η νίκη και όχι επειδή ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΛ, είναι πραγματικά σε άλλο κόσμο και εκεί να παραμείνει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.