Σπανός: «Λάθη προς κάθε κατεύθυνση»

Σπανός: «Λάθη προς κάθε κατεύθυνση»

Σπανός: «Λάθη προς κάθε κατεύθυνση»

Ο Γιώργος Σπανός μίλησε για τα λάθη των διαιτητών στα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ, τονίζοντας πως είναι προς κάθε κατεύθυνση και πως δεν υπάρχει κάποια στόχευση...

Αναλυτικά όσα είπε στον Metropolis:

«Όταν καταθέτεις τέτοια πράγματα πρέπει να έχεις και στοιχεία. Γίνονται λάθη προς κάθε κατεύθυνση, όμως, δε νομίζω ότι υπάρχει στόχευση. Όπως και πριν από 15 ημέρες σε ένα ματς του Ατρομήτου στη Λάρισα, η μπάλα πέρασε τη γραμμή και το γκολ δεν κατακυρώθηκε. Συμβαίνουν λάθη που οφείλονται είτε στην ελλιπή προετοιμασία κάποιων διαιτητών, είτε στην έλλειψη ικανότητας κάποιων. Δεν θέλω να μπω στη λογική των εσκεμμένων λαθών. Πρέπει να έχεις στοιχεία για να το πεις αυτό. Σαφώς υπάρχουν λάθη που είναι ανθρώπινα και λάθη που αν κάποιος ξεπεράσει τα όρια, δεν πρέπει να ξανασφυρίξει. Γι’ αυτό υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές. Για να θωρακίσουν το 50-50. Αν υπάρχουν εξόφθαλμα λάθη όπως το χθεσινό οφσάιντ, είτε άλλα λάθη που οφείλονται στην ανικανότητα των διαιτητών ή σε κάποιον άλλο λόγο, τότε οι διαιτητές αυτοί δεν μπορούν να σταθούν σε επίπεδο Super League».

Για το αν υπάρχει βελτίωση φέτος στη διαιτησία: «Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα λαθών. Όπως και οι παίκτες με τους προπονητές, έτσι και οι διαιτητές θα κάνουν λάθη. Δεν υπάρχει στοχευμένη κατάσταση. Λάθη γίνονται σε όλους τους αγώνες. Θέλω να είναι καλοπροαίρετος και λέω ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα. Είτε επειδή έγινε φέτος μια ανανέωση στους πίνακες και οι διαιτητές δεν έχουν πολλά παιχνίδια, είτε επειδή υπάρχει έλλειψη εμπειρίας και ικανότητας κάποιων να σταθούν σε αυτό το υψηλό επίπεδο».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Το πιο ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε αμφίρροπα ματς. Παίζει ο πρώτος με τον τελευταίο και η έκβαση είναι αμφίρροπη. Όλες οι μεγάλες ομάδες χάνουν βαθμούς με αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες να είναι κοντά».

Για το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ: «Θα είναι ένα αμφίρροπο ντέρμπι. Από εκεί και πέρα, εύχομαι ως ποδοσφαιρόφιλος να το θυμόμαστε γι’ αυτά που θα γίνουν στο γήπεδο. Είναι δύο μεγάλες ομάδες και το ποδόσφαιρο έχει τρία αποτελέσματα».

Για τον Ατρόμητο: «Στον Ατρόμητο βρίσκομαι 12 χρόνια, στο ποδόσφαιρο πολλά περισσότερα. Προέρχομαι από ποδοσφαιρική οικογένεια, ο πατέρας μου ήταν παράγοντας. Μεγάλωσα μέσα στα γήπεδα. Στόχος του Ατρομήτου φέτος είναι να επιστρέψουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ξεκινήσαμε καλά, δείχνουμε ότι έχουμε μια ποιοτική ομάδα, όμως το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και πρέπει να δουλεύουμε συνέχεια. Στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε πετύχει».

Best of internet