Πολλά κιλά... μαγκιάς!

Πολλά κιλά... μαγκιάς!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πολλά κιλά... μαγκιάς!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την επική νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΛ σε ένα παιχνίδι που «μίλησε» η ψυχή της Λεωφόρου!

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Κάποια πράγματα είναι απλά ανεξήγητα. Δεν υπάρχει λογική, δεν μπορείς να τα αναλύσεις μοναχά με λόγια και μόνοι όσοι ζουν κάθε εβδομάδα αυτό το γήπεδο για πολλά χρόνια μπορούν να φτάσουν κοντά σε μία απάντηση! Ανεξήγητα, λοιπόν. Όπως αυτή η απίστευτη αύρα που βγάζει η Λεωφόρος όταν ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του είναι μία «γροθιά». Τότε, όλα, μπορούν να γίνουν! Όλα. Όπως αυτό που έγινε απόψε στο φινάλε του παιχνιδιού με την ΑΕΛ, όταν η μαχητική ψυχή αυτής της ομάδας και του προπονητή της, όταν οι 12-13.000 ψυχές που φώναξαν ξανά παρών, όταν η αύρα αυτού του γηπέδου έστειλε την μπάλα στο πλεκτό από την εξαιρετική σέντρα του Χίλιεμαρκ και το «τριφύλλι» πήρε μια 100% αντρική νίκη, με εννιά παίκτες στο τελευταίο λεπτό του ματς!

Μία νίκη που για την αυτοπεποίθηση του συνόλου, για τα αποδυτήρια της ομάδας που δεν ξέρει τι της ξημερώνει, για τους οπαδούς που ήταν απόψε στις κερκίδες, λειτουργεί σαν μια τεράστια... ανάσα για την συνέχεια που έρχεται! Καλύτερο και από ένα εύκολο 3-0 ήταν το «έργο» που παίχτηκε με αντίπαλο τους «βυσσινί», γιατί ο Παναθηναϊκός απέδειξε πρώτα και κύρια στον εαυτό του ότι έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα, ότι αυτή η φανέλα όποιος και να την φοράει, ζυγίζει τόνους μαγκιάς και περηφάνιας!

Ο Παναθηναϊκός με δύο παίκτες λιγότερους όχι μόνο δεν έκατσε πίσω, όχι μόνο δεν πήγε απλά για τον βαθμό αλλά διεκδίκησε την νίκη. Οι κινήσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη από τον πάγκο μετέδωσαν πίστη στους εννιά και το «τρίποντο» ντύθηκε στα πράσινα! Ο Έλληνας τεχνικός έβαλε τον Μολέδο στην αντίπαλη περιοχή(ο Βραζιλιάνος είναι μέσα στην φάση του γκολ), πέρασε τον Μουνιέ στην κορυφή της επίθεσης και έδειξε πως ακόμη και με αυτό το αριθμητικό πλεονέκτημα, το «τριφύλλι» παίζει πάντα και μόνο για την νίκη!

Από τον mvp του αποψινού ματς, τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ, η μπάλα κατέληξε στο πλεκτό. η Λεωφόρος πήρε φωτιά και αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη σε μία αναμέτρηση που θα έπρεπε να είναι... σβηστά 3-0 στο 75'!

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις μέχρι το 77', βρήκε το γκολ με τον Βιγιαφάνιες σε μία πεντακάθαρη φάση(παρόμοιο και χειρότερο τράβηγμα γίνεται στο πρώτο μέρος σε βάρος του Μολέδο) και στην συνέχεια δημιούργησε αρκετές φάσεις για να βάλει τέλος στην σεμνή τελετή. Οι συνεργασίες του Χίλιεμαρκ με τον Βιγιαφάνιες στον άξονα έκαναν άνω-κάτω την ΑΕΛ, όμως, το 2-0 δεν ήρθε ποτέ και κάπου εκεί... απλώθηκε η μεγάλη μούτζα που κάποιες φορές κυνηγά αυτή την ομάδα!

Ο Σιλά αποβάλλεται σωστά με δεύτερη κίτρινη και στα... καπάκια ο Μολέδο χάνει τον Περόνε που ισοφαρίζει. Επτά λεπτά αργότερα ο Άλτμαν κάνει μεγάλο «έγκλημα» εις βάρος της ομάδας του και ενώ βρίσκεται λίγα λεπτά πάνω στο χορτάρι. Ερασιτεχνική ενέργεια από τον Ισραηλινό που τελικά δεν κόστισε, καθώς λύτρωσε τους πάντες στο φινάλε ο Χίλιεμαρκ που αποτελεί μέχρι στιγμής, την μεταγραφή του καλοκαιριού, εκείνη που έχει αλλάξει ισορροπίες στο παιχνίδι της ομάδας.

Με αυτά και με αυτά ο υπό διάλυση Παναθηναϊκός είναι έξι βαθμούς(θα ήταν τέσσερις αν δεν είχε την τιμωρία από πέρυσι) μακριά από την κορυφή και έχει τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στην έδρα του. Είναι κρίμα αυτή η ομάδα να παραμένει αβοήθητη και στο έλεος του θέου και μακάρι να βρεθεί σύντομα μια λύση...

Υ.Γ1: Ο Περόνε στην φάση που διαμαρτύρεται η ΑΕΛ δεν είναι οφ-σάιντ. Καλύπτεται καθαρά από την άμυνα του Παναθηναϊκού. Έχουν δίκιο να φωνάζουν οι «βυσσινί» αν και ο Μολέδο προλάβαινε την μπάλα πάνω στην γραμμή αν δεν σταματούσε από το σφύριγμα του ρέφερι.

Υ.Γ2: Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να διαμαρτύρεται για την διαιτησία όταν εδώ και είκοσι χρόνια έχουν δει όσα έχουν δει τα μάτια μας και φέτος έχουν κερδίσει σχεδόν μισή... ντουζίνα πέναλτι. Άβυσσος η ψυχή του «100-0»...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.