Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 2-1 (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 2-1 (vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, έμεινε με εννιά παίκτες, όμως κατάφερε στις καθυστερήσεις να πάρει τη νίκη απέναντι στην ΑΕΛ (2-1)! Παράπονα για τη διαιτησία οι «βυσσινί», που τους ακυρώθηκε κανονικό γκολ.

Απίστευτο φινάλε στην αναμέτρηση της Λεωφόρου, με τον Παναθηναϊκό με εννέα παίκτες να παίρνει το ματς, το οποίο στο τελευταίο 15λεπτο έδειχνε να στραβώνει ανεπανόρθωτα...

Οι Σιλά και Άλτμαν αποβλήθηκαν, ο Περόνε λίγο έλειψε να κάνει τρομερή διαφορά για την ΑΕΛ ισοφαρίζοντας και φτάνοντας κοντά στην ανατροπή στο 89', όμως στις καθυστερήσεις ο MVP της αναμέτρησης, Όσκαρ Χίλιεμαρκ, με γιόμα και τύχη, έγραψε το 2-1.

Πως ξεκίνησαν:

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε όπως αναμενόταν, κυρίως για την αλλαγή στη μεσαία γραμμή (4-2-3-1). Στην εστία βρέθηκε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος και στην τετράδα της άμυνας βρέθηκαν οι Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο και Χουλτ. Στα χαφ, ο Κουρμπέλης έπαιζε δίπλα στον Σιλά και πιο μπροστά τους ο Χίλιεμαρκ. Ο Σουηδός τοποθετήθηκε περισσότερο σε ελεύθερο ρόλο, με τον Βιγιαφάνιες δεξιά και τον Λουντ αριστερά, ενώ ο Μολίνς ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Η Λάρισα παρουσιάστηκε με ένα σύστημα που πότε γινόταν 4-2-3-1 και πότε 4-1-4-1. Ο Μπόζοβιτς υπερασπίστηκε την εστία των «βυσσινί», με τους Ρέντζα, Φάρκας, Ζίζιτς και Γουάλας στα μετόπισθεν. Ο Φατιόν έκανε κινήσεις ως κόφτης, με τον Αγκάνοβιτς να πηγαίνει πιο μπροστά και να συμπληρώνει τετράδα με τους Λεοζίνιο, Ντέλετιτς και Μασούρα, πίσω από τον Ναζλίδη που αγωνίστηκε στην επίθεση...

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός συναντούσε έναν τοίχο στα όρια της περιοχής της ΑΕΛ κάθε φορά που έφτανε μέχρι εκεί και αναγκαζόταν να ψάχνει ανοίγματα από τα πλάγια από τη στιγμή που ήταν αδύνατο να βρεθεί σωστά εντός των καρέ ο Μολίνς. Οι πράσινοι είχαν την κατοχή της μπάλας, κατά περιόδους προσπαθούσαν να δώσουν ταχύτητα στο παιχνίδι, επέλεγαν κυρίως την αριστερή πτέρυγα όπου ο Χουλτ πότε με τον Λουντ και πότε με τον Χίλιεμαρκ επιχειρούσαν να συνεργαστούν για να στείλουν τη μπάλα στην περιοχή, όμως οι καλές στιγμές για το τριφύλλι ήρθαν από στημένες φάσεις. Αρχικά στο 17' ο Μολέδο έκανε κεφαλιά πάνω στον Μπόζοβιτς (του έχει γίνει μαρκάρισμα για πέναλτι αλλά ο Βραζιλιάνος συνέχισε τη φάση και δεν αντέδρασε), ενώ στο 33' ο Κουρμπέλης πήρε κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ, ο Κουλιμπαλί από το δεύτερο δοκάρι προσπάθησε να γυρίσει, όμως ο Ναζλίδης απομάκρυνε με τη μπάλα λίγα μέτρα από την τελική γραμμή. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν απειλητικοί, περιόρισαν μεν τον Παναθηναϊκό, ενώ στην πιο καλή τους στιγμή στο 22' ένα σουτ εντός περιοχής έφυγε ψηλά σε αιφνιδιασμό.

Το παιχνίδι ήταν πολύ διαφορετικό στο δεύτερο ημίχρονο, αφού άνοιξε το σκορ νωρίς και αυτό άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης που πλέον απέκτησε ρυθμό. Στο 50' ο Ρέντζας κράτησε τον Μολίνς εντός περιοχής, ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και ο Βιγιαφάνιες που έψαχνε πολύ το γκολ, εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0! Το προβάδισμα των πράσινων οδήγησε τη Λάρισα στην επίθεση και στους χώρους στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να μπορεί να τρέξει και να φτιάξει επικίνδυνες στιγμές για τα καρέ του Μπόζοβιτς. Βέβαια, εφτά λεπτά αργότερα, η ΑΕΛ έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ, όταν ο Λεοζίνιο με το αριστερό έκανε πανέμορφο σουτ, το οποίο σταμάτησε στην δεξιά συμβολή των δοκαριών της εστίας του Βλαχοδήμου. Ο Χίλιεμαρκ συνέχισε να συμμετέχει σε πολύ σημαντικό βαθμό σχεδόν σε κάθε επιθετική ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και στο 71' από γύρισμα του Μολίνς απέτυχε να νικήσει χαμηλά τον Μπόζοβιτς στο πλασέ που επιχείρησε. Ο Ηλίας Φυντάνης πέρασε τον Περόνε στο ματς στο 68' και δέκα λεπτά αργότερα εκείνος τον δικαίωσε ισοφαρίζοντας με κεφαλιά για το 1-1! Στη φάση από την οποία προήλθε το γκολ από εκτέλεση φάουλ, ο Σιλά ορθά αποβλήθηκε για χτύπημα στον Ναζίδη... Ξαφνικά όλα έδειχναν να «μαυρίζουν» για την ομάδα του Ουζουνίδη, όταν αψυχολόγητα ο Άλτμαν χτύπησε τον Ντέλετιτς στο 84' και άφησε το τριφύλλι με εννέα παίκτες... Ο Περόνε στο 89' σκοράρει από κανονική θέση με το γκολ να ακυρώνεται λανθασμένα και στις καθυστερήσεις ο Χίλιεμαρκ από γέμισμα που πέρασε απ' όλους, σκόραρε για να... εκραγεί η Λεωφόρος και να διαμορφωθεί το τελικό 2-1!

MVP: Ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ! Ο Σουηδός χαφ είχε τρομερή συμβολή στη νίκη, στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των πράσινων, του ταίριαξε ο ρόλος μπροστά από τους Κουρμπέλη και Σιλά και έκρινε το παιχνίδι με αρκετή δόση τύχης στο γέμισμα που κατέληξε στα δίχτυα στις καθυστερήσεις.

Στο ύψος του: Ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός που έψαχνε πολύ το γκολ και είναι από τους πιο παθιασμένους ποδοσφαιριστές, ήθελε ν' αναλάβει το πέναλτι που κέρδισε ο Μολίνς στο 50' και δεν έκανε λάθος, δίνοντας το προβάδισμα στους πράσινους.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα των πράσινων στο γκολ του Περόνε. Από την εκτέλεση φάουλ λίγο μετά την αποβολή του Σιλά, άπαντες «παγώνουν» και ο φορ της ΑΕΛ φεύγει μόνος για να σκοράρει με κεφαλιά.

Η γκάφα: Η τρομερά αψυχολόγητη ενέργεια του Άλτμαν λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Με τον Παναθηναϊκό να παίζει ήδη με δέκα, ο Ισραηλινός κλωτσάει τον πεσμένο στο έδαφος Ντέλετιτς και ορθά αντικρίζει την απευθείας κόκκινη κάρτα, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του.

Το στραγάλι: Ο Κουτσιαύτης έχασε φάσεις, τις οποίες θα μπορούσαν να έχουν δει και οι βοηθοί του. Δεν έβγαλε κίτρινη κάρτα στον Ντέλετιτς για κράτημα στον Κουρμπέλη, δεν είδε το μαρκάρισμα στον Μολέδο στο 17' στην περιοχή, ενώ υπήρξε και χέρι σε φάση όπου ο Κουλιμπαλί επιχειρεί γύρισμα από δεξιά. Στην επανάληψη είναι σωστό το πέναλτι στον Μολίνς για κράτημα του Ρέντζα, σωστές οι κόκκινες στους Σιλά και Άλτμαν, κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Περόνε στο 89' καθώς καλυπτόταν προτού πάρει τη μπάλα από αριστερά και πλασάρει τον Βλαχοδήμο.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Παναθηναϊκός πήρε νίκη με σημαντικό αντίκτυπο κυρίως στην ψυχολογία του. Σε ένα ματς που έχει μείνει με εννέα παίκτες, συνεχίζει να παλεύει και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί στο γκολ του Χίλιεμαρκ, με τον πάγκο να έχει φύγει όλος για να ξεσπάσει μαζί με τους παίκτες, να αποδεικνύουν την πίεση που αισθάνονται άπαντες... Βέβαια, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά αν μετρούσε το γκολ του Περόνε στο 89' για να γίνει το come back των «βυσσινί»...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Μολίνς (86' Μουνιέ), Χίλιεμαρκ, Λουντ (90' + 1' Ρέις), Βιγιαφάνιες (81' Άλτμαν), Κουρμπέλης, Χουλτ, Κολοβέτσιος, Σιλά, Μολέδο, Κουλιμπαλί

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ναζλίδης (90' + 2' Γιαννιτσάνης), Ντέλετιτς (88' Λαγός), Ζίζιτς, Γουάλας, Ρέντζας, Αγκάνοβιτς (68' Περόνε), Μασούρας, Φάρκας, Άντονι, Λεοζίνιο

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα