Κοιτάζοντας... πίσω

Κοιτάζοντας... πίσω

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Κοιτάζοντας... πίσω

bet365

Με «παθητικό» Πλατανιά, και δεκάλεπτα τρόμου στον επίλογο, ο Τάκης Λεμονής μόλις βρήκε μια ακόμη «άσκηση» για δυνατούς λύτες! Να δούμε τι θα... πρωτολύσει! Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Πολύ σωστά το έθεσε ο Τάκης Λεμονής. Η νίκη και μόνο η... νίκη αυτή που χώρεσε στο ντοσιέ του, φεύγοντας από τη Νέα Σμύρνη. Τα υπόλοιπα είναι τόσα πολλά, που και ο ίδιος δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να τα κουβεντιάσει με τους ποδοσφαιριστές του. Χρειάζεται χρόνο για να έχει αποτέλεσμα η «παρέμβαση» που προσπαθεί. Μέχρι τότε λοιπόν το ζητούμενο είναι να αντέξει το σχοινί και αυτό περνά αποκλειστικά από τα αποτελέσματα.

Κορυφαίες Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Τώρα αν ο Ολυμπιακός θα τα καταφέρει με αυτή την εικόνα την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ (γιατί προφανώς το ματς με τη Μπαρτσελόνα που προηγείται δεν είναι συζητήσιμο) αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε για να το μάθουμε. Ρίξτε πάντως μια ματιά στο παθητικό. Λέει 10 γκολ, όσα και του Πλατανιά. Η μόνη Σούπερ Λιγκ ομάδα με χειρότερο ρεκόρ είναι η Λάρισα (14). Προφανώς δεν χρειάζεται να κουβεντιάσουμε τίποτα παραπάνω λοιπόν επ αυτού.

Τι να πιάσει όμως ο Έλληνας τεχνικός και τι να αφήσει; Έριξε αυτές τις ημέρες το βάρος στη δημιουργία έπειτα από την απογοήτευση με τον Ατρόμητο στο Φάληρο. Εμφάνισε μια ομάδα που έβαλε 4 γκολ στο «φαινόμενο» Πανιώνιος, και την ίδια στιγμή ένα σύνολο που πραγματικά έπαιξε το αποτέλεσμα στα... ζάρια, στο τελευταίο 15άλεπτο. Ακόμη και τρίτο στόπερ έβαλε, και πάλι κινδύνευσε! Είναι μόνο οι στόπερ; Όχι. Είναι ολόκληρη η ανασταλτική λειτουργία που ειδικά στα τελευταία κομμάτια των ματς μοιάζει σαν βούτυρο που απλώνεται σε φρυγανιά.

Τι λέει το... κοντέρ στα τελευταία πέντε ματς: Στο κύπελλο με τον Αστέρα ο Τσουκαλάς μείωσε στο 84΄σε 2-1. Η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ πέτυχε την ανατροπή της χρονιάς με γκολ στο 80΄και το 89΄. Η Γιουβέντους στο Τορίνο «κλείδωσε» το 2-0 με τον Μάντζουκιτς στο 80. Χθες ο Πανιώνιος έκανε το 3-3 με γκολ στο 83΄και στο 84΄! Μόνο ο Ατρόμητος δεν σκόραρε στο τελευταίο 10άλεπτο. Εκείνος νίκησε στο Φάληρο με γκολ στο 60΄και ουσιαστικά στην δεύτερη τελική του στην αναμέτρηση. Έξι γκολ παθητικό από το 80΄στα τελευταία πέντε ματς. Οκτώ στα τελευταία πέντε από το 60 και έπειτα! Τι να πεις δηλαδή ότι είναι σύμπτωση;

Βεβαίως χθες ήταν το πρώτο ματς έπειτα από 15 ημέρες διακοπής. Ποια κούραση άρα; Δεν είναι μόνο θέμα δυνάμεων. Είναι ότι ουσιαστικά κανείς από το καλοκαίρι δεν φρόντισε να δουλευτεί σοβαρά αυτό το κομμάτι που κρίνει τον χαρακτήρα μιας ομάδας. Πως θα γίνει τώρα με τον Ολυμπιακό να έχει και πάλι στο πρόγραμμα τρεις εβδομάδες με ματς κάθε τρεις-τέσσερις ημέρες; Και αυτό θα πρέπει να το δούμε. Διάθεση να έχει ο Τάκης Λεμονής για δουλειά. Γιατί από κακοτεχνίες άλλο τίποτα.

ΥΓ. Η πεντάδα Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης, Σεμπά, Πάρντο «κλειδώνει» γενικώς... από τη Πέμπτη και μετά. Μετά το χθεσινό αξίζει σίγουρα μια θέση κόντρα στον ΠΑΟΚ και ο Καρίμ. Ο Ιρανός έχει ως τώρα τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Βασικός με Λάρισα και Πανιώνιο σε ματς δηλαδή που οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν από τέσσερα γκολ. «Αλλαγή» με τη Λαμία στο Περιστέρι. Πόσοι βαθμοί για την ομάδα; Εννέα. Πόσα γκολ ο Ανσαριφάρντ; Τρία και άλλα τέσσερα ο Φορτούνης. Οι δύο τους επτά και όλος ο Ολυμπιακός σε ισάριθμες αγωνιστικές στην Σούπερ Λιγκ, είναι στα δεκατρία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής