Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (vid)

bet365

Ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης με τη γκολάρα του Μάντσον, έμεινε για έβδομο σερί ματς αήττητος και... έπιασε κορυφή! Με εννιά παίκτες τελείωσαν το ματς οι Αρκάδες, που έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία.

Και το σερί του Ατρομήτου συνεχίζεται. Εβδομο παιχνίδι χωρίς ήττα. Τρίτη σερί νίκη. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι πλέον παρακολουθεί το πρωτάθλημα από την κορυφή του πρωταθλήματος και την άλλη εβδομάδα πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για ν' αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Σ' ένα «ροκ» παιχνίδι ο Ατρόμητος πήρε το τρίποντο με μια... ρουκέτα του Μάντσον από τα 30 μέτρα, είδαμε 4 δοκάρια (!) και δύο αποβολές. Αμφότερες για την ομάδα της Τρίπολης η οποία έχει παράπονα από την διαιτησία του Στυλιάρα.

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Έτσι έπαιξαν

Ο Νταμίρ Κάναντι δεν άλλαξε τίποτα με την ομάδα που κατέβασε στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό. 4-2-3-1 για τον Ατρόμητο, με τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Ρισβάνη, Χαζτηισαΐα στο κέντρο της άμυνας και τους Κιβρακίδη, Γιαννούλη δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Μάντσον με τον Βασιλακάκη λίγο πιο μπροστά του. Δεκάρι ο Ούμπιδες, αριστερά ο Ουάρντα, δεξιά ο Ντιγκινί και στην κορυφή της επίθεσης ο Μανούσος.

Σε ό,τι αφορά τον Σάββα Παντελίδη τώρα, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Αθανασιάδης στο τέρμα, αριστερό μπακ ο Γιαννούλης, δεξί ο Κώτσιρας, στόπερ ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Πασαλίδη. Αμυντικοί μέσοι οι Μουνάφο, Ινγκλέσιας, δεκάρι ο Τόνσο, δεξιά Καλτσάς, αριστερά Ισνάλντο και στην κορυφή της επίθεσης ο Δουβίκας.

Με... φόρα από το Φάληρο

Ο Ατρόμητος μπήκε στο παιχνίδι πιο δυνατά από τον Αστέρα. Είχε την κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς την μεγάλη φάση όμως. Αυτή την είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 12', με τον Γιαννιώτη να προλαβαίνει τον Δουβίκα πριν αυτός πλασάρει για το 0-1. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 16', ο Ούμπιδες έστειλε την μπάλα λίγο έξω, ενώ η πρώτη μεγάλη στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 23' με τον Βασιλακάκη από κοντά με κεφαλιά να μην μπορεί να νικήσει τον Αθανασιάδη που έσωσε.

Η επόμενη φάση ήταν και η γκολάρα του Μάντσον. Συγκεκριμένα, στο 29', ο Βραζιλιάνος είδε την μπάλα να του στρώνεται και με έναν πραγματικό... κεραυνό την έστειλε στο δεξί παραθυράκι του Αθανασιάδη για το 1-0. Οι Περιστεριώτες πλέον είχαν αυτό που ήθελαν, το προβάδισμα κι όλα ήταν περίφημα!

Αποβολή και φωνές

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Αστέρα στο 38'. Σε εκείνο το λεπτό ο Καλτσάς είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Κιβρακίδη και αποβλήθηκε. Σε αυτή τη φάση οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν πως ο Στυλιάρας έχει κάνει λάθος στην κάρτα. Για την ακρίβεια, ο Γιαννούλης πήγε και είπε στον ρέφερι πως εκείνος είχε κάνει το φάουλ. Ωστόσο διαιτητής και επόπτης συμφώνησαν πως ο Καλτσάς είχε κάνει την παράβαση και δεν άλλαξαν την απόφασή τους, με το ριπλέι να μην τους δικαιώνει.

Με τον Αστέρα πλέον να ψάχνεται στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ο Ατρόμητος κράτησε άνετα το υπερπολύτιμο 1-0 στο πρώτο μέρος.

Νέα αποβολή, τέσσερα δοκάρια, ένας τραυματισμός και ο Ατρόμητος κορυφή!

Στην επανάληψη το παιχνίδι είχε τα πάντα! Ακόμα μια αποβολή, τέσσερα δοκάρια και έναν σοβαρό τραυματισμό. Ξεκινάμε από αυτόν, καθώς ο Μάντσον που ήταν εξαιρετικός σε όλο το ματς, στο 53' ήταν άτυχος καθώς τραυματίστηκε σοβαρά με τις πρώτες ενδείξεις να μιλούν για ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Λίγο αργότερα, στο 61', ο Ιγκλέσιας είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ουάρντα και αποβλήθηκε. Για να είμαστε σωστοί, πιο πολύ την κέρδισε αυτή την κάρτα ο Αιγύπτιος αφήνοντας τον Αστέρα με 9 ποδοσφαιριστές. Κάπου εκεί ήταν ξεκάθαρο πλέον πως ο Ατρόμητος είχε το παιχνίδι στα χέρια του. Δύο λεπτά αργότερα ο Ουάρντα πλάσαρε από το ημικύκλιο κι είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Το δεύτερο δοκάρι ήταν για τον Αστέρα. Στο 68', ο Κυριακόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ και είδε τον Γιαννιώτη να σώζει και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και κόρνερ. Αυτή ήταν και η ευκαιρία του Αστέρα για να πάρει έναν παλικαρίσιο βαθμό...

Τελικά το γκολ δεν ήρθε σε αυτή τη φάση και στη συνέχεια ο Ατρόμητος είχε αρκετές ευκαιρίες να τελειώσει το ματς. Αρχικά στο 75' η κεφαλιά του Ντιγκινί σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι, στο 79' ο Αθανασιάδης είπε... όχι στον Μανούσο, ενώ στο 80' είχαμε τρίτο δοκάρι για τον Ατρόμητο και πάλι με τον Ντιγκινί. Αυτή τη φορά ο Γάλλος με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι αφού πρώτα ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων την είχε ακουμπήσει και πάλι.

Τελικά το 2-0 δεν ήρθε ούτε στις επόμενες φάσεις, με τον Αθανασιάδη πραγματικά να κρατά... ζωντανό μέχρι το 94' τον Αστέρα, αλλά τον Ατρόμητο τελικά να παίρνει ένα σημαντικό τρίποντο. Τρεις βαθμοί που τον φέρνουν στην κορυφή και περιμένει να δει τι θα κάνει ο Πανιώνιος απέναντι στον Ολυμπιακό, ώστε να μάθει αν θα παραμείνει εκεί μαζί με την ΑΕΚ μέχρι και το παιχνίδι του «δικέφαλου» στην Ξάνθη.

MVP: Ο Μάντσον μέχρι να τραυματιστεί και να αποχωρήσει έκανε τα πάντα για τον Ατρόμητο. Φυσικά το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήταν πέρα από θαυμάσιο κι αυτό που έφερε τους Περιστεριώτες στην κορυφή. Από εκεί και πέρα, να ευχηθούμε στον Βραζιλιάνο περαστικά...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ιγκλέσιας ήταν αρκετά νευρικός στο παιχνίδι. Έχει πάρει μια χαζή πρώτη κίτρινη κάρτα ενώ και η δεύτερη που δέχεται είναι γιατί είχε απλωμένο το χέρι του, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ουάρντα και κέρδισε την δεύτερη αποβολή.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εξαιρετικός ήταν για τον Αστέρα ο Αθανασιάδης! Ο Έλληνας γκολκίπερ, έπιασε αρκετές φάσεις που δημιούργησε ο Ατρόμητος μετά την δεύτερη αποβολή και κράτησε τους φιλοξενούμενους μέχρι το τελευταίο λεπτό στο παιχνίδι.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Στυλιάρας έκανε την γκάφα του αγώνα... Απέβαλε χωρίς λόγο τον Καλτσά με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στιγμάτισε το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Αρκετά κακή διαιτησία από τον Στυλιάρα. Ο Έλληνας ρέφερι, έχει δώσει μία ανύπαρκτη κίτρινη κάρτα στον Καλτσά και νωρίτερα ακόμα μία τραβηγμένη, με αποτέλεσμα να αφήσει χωρίς λόγο την ομάδα της Τρίπολης νωρίς με 10 ποδοσφαιριστές. Σε ό,τι αφορά την αποβολή του Ιγκλέσιας, είναι και πάλι λίγο τραβηγμένη, όμως ο Ουάρντα την κέρδισε έξυπνα...

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ατρόμητος πάτησε κορυφή! Η ομάδα του Κάναντι, παραμένει αήττητη μετά από 7 αγωνιστικές και πλέον είναι μαζί με την ΑΕΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος. Θα μπορούσε να πάρει μια πιο άνετη νίκη απέναντι στον Αστέρα, αλλά και το 1-0 έκανε την δουλειά του. Από την άλλη, ο Αστέρας, έπεσε πάνω στον Στυλιάρα και παρ' όλα αυτά ήταν πολύ καλός! Ακόμα κι όταν έμεινε με 9 ποδοσφαιριστές, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έβγαλε πάθος και έμεινε στο παιχνίδι μέχρι και το τελευταίο λεπτό!

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Ούμπιδες, Γιαννούλης, Ντιγκινί, Κιβρακίδης, Βασιλακάκης (67' Ντάουντα), Μάντσον (55' Μπουσουλάντζιτς), Μανούσος (90+4' Βασιλείου), Ουάρντα

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο (55' Μαντίντα), Ισνάλντο (55' Μανιάς), Καλτσάς, Δουβίκας (65' Κυριακόπουλος)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα