Ως πότε θα επιτρέπουμε στο βόθρο των social να σκοτώνει ασύδοτα χαρακτήρες;

Ως πότε θα επιτρέπουμε στο βόθρο των social να σκοτώνει ασύδοτα χαρακτήρες;

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ως πότε θα επιτρέπουμε στο βόθρο των social να σκοτώνει ασύδοτα χαρακτήρες;

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου με αφορμή τα εμετικά και μηνύσιμα post εις βάρος του Φώτη Ιωαννίδη γράφει για τον μονόδρομο που έχει μπροστά του το κράτος και το υγιές κομμάτι αυτής της κοινωνίας.

Αντί προλόγου: Αγαπητά ανώνυμα ''σκουπίδια'' των social media, αγαπητοί άρρωστοι τύποι που βγάζετε το κόμπλεξ και την δυστυχία σας πίσω από τα πληκτρολόγια σας, να σας ενημερώσουμε πως ο Φώτης ο Ιωαννίδης θα συνεχίσει να σας γλεντάει (άλλο ρήμα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί εδώ, ρήμα που έχει να κάνει και με την διαδικασία του αντιντόπινγκ) για αρκετό καιρό ακόμα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους με την φανέλα του Παναθηναϊκού και αν αρχίσει να το κάνει και στις δικαστικές αίθουσες μαζί με την ΠΑΕ για τον οχετό των τελευταίων ημερών, ακόμη καλύτερα. Για όλους μας. Ευτυχώς τα print screen μένουν παρά το παγκόσμιο ρεκόρ διαγραφής δημοσιεύσεων στην ιστορία του ελληνικού ίντερνετ.

Τα όσα έγιναν και σήμερα εις βάρος του διεθνούς ποδοσφαιριστή, κυρίως από το βασίλειο της τοξικότητας που είναι το Twitter, θα πρέπει να αποτελέσουν το έναυσμα για να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία που υπάρχει στα social media.

Όσοι με διαβάζετε και με ακούτε, θα γνωρίζετε από πρώτο χέρι πως οι γραμμές αυτές δεν γράφονται επειδή έπεσε ''θύμα'' ένας ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Πριν λίγες ημέρες αναφερθήκαμε στα όσα βίωσε ο Γιώργος Γιακουμάκης μετά το χαμένο πέναλτι στη Γεωργία λαμβάνοντας... ευχές για εκείνον και τα μικρά παιδιά του, πριν από λίγους μήνες γράφαμε για το ρεσιτάλ ηλιθιότητας στο προφίλ της Ελένης Βουλγαράκη από φίλους του Παναθηναϊκού, το Σάββατο με θυμάμαι να μιλάω για όσα λέγονταν για τον Μεντιλίμπαρ και το τρομερό κοουτσάρισμα που έκανε στο παιχνίδι με την Φενέρ.

Ένα τρομερό κοουτσάρισμα που μετατράπηκε στο... "Τον πήρε ο ύπνος". Oκ, αυτό είναι καθαρά ποδοσφαιρικό ζήτημα, ζούμε στην πιο άμπαλη χώρα του κόσμου κι αυτό δεν αλλάζει. Δεν υπάρχουν απαιτήσεις.

Μήπως όμως ζούμε και στην πιο σκατόψυχη ιντερνετικά χώρα του κόσμου; Από τη στιγμή που διέρρευσε και δημοσιεύθηκε (εντελώς λανθασμένα από τη στιγμή που δεν υπήρχε το όνομα του παίκτη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί το έναυσμα στη βλακεία) η είδηση για Έλληνα διεθνή ντοπέ παίκτη μετά το ματς την Γεωργία, χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς το παραμικρό, οι εισαγγελείς των social media έβγαλαν το πόρισμα: Ένοχος ο Ιωαννίδης.

Και δώστου ''αποκαλύψεις'', δώστου τιμωρίες, ποινές και πάει λέγοντας. Δολοφονία χαρακτήρα. Κανονική και με τον νόμο. Και αν όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε η λογική ''έλα μωρέ δεν ξέρεις τι γράφουν στα social...'', ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες αντιμετωπίζουν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα τον ψυχολογικό αντίκτυπο που έχουν στους παίκτες τους, αυτές οι διαδικασίες.

Ο Ιωαννίδης δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, τα δείγματά του ήταν αρνητικά αλλά όλη αυτή η αρρώστια συνεχίζει να βρίσκεται εκεί έξω έτοιμη να κατασπαράξει τον επόμενο. Δίκαια ή άδικα, δεν τους νοιάζει, δεν τους ενδιαφέρει, δεν τους απασχολεί. Σε μισούν. Με μισούν. Μας μισούν. Μισούν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ως πότε θα ανεχόμαστε τους βόθρους των social να δολοφονούν χαρακτήρες;

Ως πότε θα θεωρούμε φυσιολογικές τις κατάρες, τους ''καρκίνους'', τα ''ψόφα'' σε αθλητές επειδή έχασαν μία ευκαιρία, σε προπονητές επειδή έκαναν μία λάθος αλλαγή ή και σε δημοσιογράφους επειδή εξέφρασαν μία άποψη που δεν είναι αρεστή. Ως πότε θα ανεχόμαστε τους ψευτόμαγκες του πληκτρολογίου να βρίζουν, να χυδαιολογούν, να διαπομπεύουν, να μειώνουν, να διαλύουν τις ζωές των ανθρώπων. Υπάρχουν άνθρωποι που γελάνε με όλα αυτά, υπάρχουν και άλλοι όμως που επηρεάζονται.

Προσοχή! Η αρρώστια δεν είναι μόνο στα ποδοσφαιρικά social. Η αρρώστια είναι παντού. Δείτε σχόλια σε λογαριασμούς διάσημων γυναικών από γυναίκες, δείτε σχόλια σε πολιτικούς, δείτε δημοσιεύσεις και αναρτήσεις σχετικά με οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα και μετά λογικά θα αναρωτηθείτε ''μα καλά στην ίδια χώρα ζούμε, που είναι όλοι αυτοί'';

Δεν είναι ποδοσφαιρικό το ζήτημα. Είναι κοινωνικό. Είμαστε μία κοινωνία που πριν από μία εβδομάδα, στις 10 Απριλίου, έγιναν 141 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μέσα σε ένα 24ώρο!

Δεν μπορώ να ξέρω, τι έχει πάει τόσο στραβά σε αυτή την χώρα, δεν είναι τόσο απλό να φτάσεις στα ''γιατί'', όμως, αυτό που ξέρω είναι πως γρήγορα θα πρέπει να σταματήσει αυτή η μηδενική ανοχή στο ιντερνετικό μπούλινγκ και στην ασυδοσία που υπάρχει, όσον αφορά την έκφραση στα social media.

Oι υγιείς δυνάμεις αυτής της κοινωνίας και πάνω από όλα το κράτος θα πρέπει να βάλουν ένα τέλος στον κατήφορο. Ναι είναι κατήφορος να θέλουμε να διαλύσουμε ένα 24χρονο παιδί που απλά βάζει γκολ και δεν παίζει στην ομάδα μας, ναι είναι κατήφορος να θέλουμε να διαλύσουμε ένα παιδί επειδή κάνει λάθη στην άμυνα, είναι κατήφορος να επιτρέπουμε τις κατάρες, τους ''ψόφους'', τους ''καρκίνους'' για μικρά παιδιά, επειδή ένα πέναλτι πήγε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Το κράτος είναι υπεύθυνο να δημιουργήσει ή αν έχει ήδη δημιουργήσει, να εφαρμόσει τους νόμους, ώστε κανείς στο μέλλον να μην εγκληματεί εις βάρος σου, εις βάρος μου, εις βάρος των παιδιών μας, πίσω από την ανωνυμία των ψεύτικων λογαριασμών στα social ή πίσω από το ''έλα μωρέ σιγά τι θα μου κάνει'', όσων τολμούν και εγκληματούν με το όνομα και την φατσούλα τους.

Υ.Γ1: Θεωρούμε αυτονόητο πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα πρέπει να κυνηγήσει μέχρι τέλους νομικά όσους επιχείρησαν να ξεχαρβαλώσουν ηθικά και ψυχολογικά το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου και τον καλύτερο παίκτη της ομάδας, λίγο πριν την εκκίνηση του δευτέρου γύρου των play off, εκεί όπου θα κριθούν όλα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.