Αν αυτοί συνεχίσουν να είναι καλά, το πρωτάθλημα θα έρθει ακόμη πιο κοντά στον Παναθηναϊκό

Αν αυτοί συνεχίσουν να είναι καλά, το πρωτάθλημα θα έρθει ακόμη πιο κοντά στον Παναθηναϊκό

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Αν αυτοί συνεχίσουν να είναι καλά, το πρωτάθλημα θα έρθει ακόμη πιο κοντά στον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τις τέσσερις μεγάλες προσωπικότητες του Τριφυλλιού που πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν την διαφορά για να βαφτεί ο τίτλος στα πράσινα.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του μίνι πρωταθλήματος, έχοντας κάνει σχεδόν το τέλειο. Τέσσερις νίκες και μόνο μία απώλεια βαθμών, την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Νίκησε τον Ολυμπιακό στο Φάληρο σε ένα «αιώνιο» ντέρμπι όπου ήταν όλη η χρονιά, επιβλήθηκε επί της ΑΕΚ παίζοντας ματς ζωής ή θανάτου, πήρε και την Λαμίας στο γήπεδό του, πέρασε αλώβητος από το «Βικελίδης».

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας το Τριφύλλι ήταν στο -4 από τον ΠΑΟΚ και στο -3 από την ΑΕΚ, βρέθηκε μέχρι και στο -6 από την ομάδα του Αλμέιδα και στο -4 από εκείνη του Λουτσέσκου, τώρα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ένωση και στο +1 από τον -ΠΑΟΚ, έχοντας ένα ματς περισσότερο από τον «δικέφαλο του βορρά».

Οι πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου αυξήθηκαν και το Τριφύλλι δεν έχει να περιμένει πια τα αποτελέσματα των άλλων για να ελπίζει, δεν είναι με την πλάτη στον τοίχο. Ξέρει πως με ένα δικό του 5/5 θα έχει επιστρέψει στη γη της επαγγελίας δεκατέσσερα χρόνια μετά το μακρινό 2010. Αν κάνει το αυτονόητο κόντρα στη Λαμία και εκτός έδρας την επόμενη Κυριακή, τότε τα ματς της χρονιάς θα είναι αυτά στην Opap Arena και την Τούμπα.

Για να φτάσει ακόμη πιο κοντά στον τίτλο, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να συνεχίσει να έχει καλά τους... Fantastic Four των τελευταίων μηνών. Τους τέσσερις παίκτες που με την απόδοσή τους, την προσωπικότητά τους, τα όσα καταθέτουν πάνω στο χορτάρι, έχουν πάρει το σύνολο από το χέρι και το οδηγούν προς την κορυφή. Eιναι αυτοί που έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους και στα ζόρικα, δίνουν τις λύσεις. Είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά και αποτελούν βαρόμετρο για την εικόνα των «πρασίνων».

Ποιοί είναι αυτοί;

Ο Φώτης Ιωαννίδης που κάνει την σεζόν της ζωής του. Γκολ, ασίστ, δημιουργία, ατομικές ενέργειες, ηγεσία. Ο Έλληνας στράικερ είναι καταπληκτικός και τα επίπεδα της απόδοσής του θα είναι κομβικό να συνεχίσουν να βρίσκονται τόσο ψηλά. Ο διεθνής φορ αποτελεί την αιχμή του δόρατος για το Τριφύλλι και είναι ζωτικής σημασίας για τον Παναθηναϊκό να συνεχίσει να παίρνει πράγματα από την «δεν βλέπω κανέναν» έκδοση του «Φωτάρα».

Ο Μπερνάρντ που βρίσκεται σε magician mode μέσα στο 2024, δικαιώνοντας όσους από εμάς περιμέναμε την δεύτερή του σεζόν να είναι πολύ καλύτερος από την μέτρια πρώτη. Από την ημέρα που παίζει στη φυσική του θέση και από την στιγμή που απελευθερώθηκε ψυχολογικά με την υπογραφή επιστροφής στην αγαπημένη του Ατλέτικο Μινέιρο, ο Βραζιλιάνος άσος δεν σταματά να προσφέρει στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας. Ήταν σταθερά καλός από το καλοκαίρι, είναι ακόμη καλύτερος τους τελευταίους μήνες.

Κι όλα αυτά με απόλυτη ουσία, με απόλυτη επιδραστικότητα στα τελευταία μέτρα του γηπέδου. Το κοντέρ γράφει ήδη δέκα γκολ και δέκα ασίστ στη σεζόν, όταν πέρσι είχε 2 γκολ και 5 ασίστ. Μιας και είπαμε πιο πάνω για μαγεία, ορίστε πάρτε μία στιγμή από αυτές που δεν θα παίξουν στα highlights του αγώνα με την Λαμία και είναι ενδεικτική της κατάστασης του «Μπέρνι».

Ο Γούιλιαν Αράο. Είτε ως στόπερ είτε τώρα στα τελευταία παιχνίδια στη φυσική του θέση στο 6, ο Βραζιλιάνος άσος ήταν και είναι η επιτομή της ασφάλειας, της αξιοπιστίας, μία από τις λίγες καλοκαιρινές μεταγραφές που βγήκαν στον απόλυτο βαθμό.

Ο Τάσος Μπακασέτας. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος έχει ανεβάσει επίπεδο την δημιουργική διαδικασία του Παναθηναϊκού με τις γρήγορες και ποιοτικές του αποφάσεις και φυσικά έχει πετύχει πολύ κρίσιμα γκολ, όλα απέναντι στις ομάδες του Big-5. Μετά τα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος παίζει ασταμάτητα, έχει βγάλει κόπωση που δεν του επιτρέπει να έχει μεγάλα διαστήματα καλής απόδοσης στα πρόσφατα παιχνίδια αλλά ξέρεις ότι μπορεί με μία επαφή, με μία εκτέλεση, με μία σκέψη, να κάνει την διαφορά και να αλλάξει τα δεδομένα.

Υ.Γ1: Η σκέψη της Super League για play off με τους πρώτους τέσσερις είναι ότι καλύτερο έχει σκεφτεί η διοργανώτρια αρχή τα τελευταία χρόνια. Μακάρι να γίνει και πράξη από την επόμενη σεζόν κιόλας. Ο πέμπτος και ο έκτος δεν έχουν καμία δουλειά στο μίνι πρωτάθλημα, όπως καμία δουλειά δεν έχουν ο έβδομος και ο όγδοος στα play out.

Οπότε είναι προτιμότερο από το 1 έως το 4 να παίζουν για τον τίτλο και από το 5 έως το 8 για κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο αν υπάρξει πέμπτο τα επόμενα χρόνια. Οι αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες δεν βοηθούν πουθενά, ούτε για τις ίδιες είναι καλό να αγωνίζονται χωρίς κανέναν απολύτως στόχο για δέκα παιχνίδια.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.