ΠΑΟΚ: Έχετε αντιληφθεί τι τρέλα επικρατεί για τον Δικέφαλο;

ΠΑΟΚ: Έχετε αντιληφθεί τι τρέλα επικρατεί για τον Δικέφαλο;

ΠΑΟΚ: Έχετε αντιληφθεί τι τρέλα επικρατεί για τον Δικέφαλο;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από το αεροπλάνο, για όσα κάνουν οι ΠΑΟΚτσήδες με σκοπό να φθάσουν στο γήπεδο της Μπριζ, αλλά και όσα αναμένεται να κάνει η ομάδα του Λουτσεσκου εντός των γραμμών.

Τι ζούμε… Από τον Ιούλιο του 2023 όταν ήμασταν στην Ολλανδία για τη προετοιμασία-δοκιμασία του νέου ΠΑΟΚ, μέχρι και τώρα που ταξιδεύουμε για ένα ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό ματς του Δικεφάλου…

Ένα τόσο μεγάλο και ωραίο ταξίδι χρονιάς μαζί με την ομάδα του Λουτσέσκου και τους χιλιάδες που πιστεύουν και αγαπούν τα τέσσερα γράμματα ΧΩΡΙΣ απαραίτητα να περιμένουν ανταπόδοση, μόνιμες χαρές, νίκες και επιτυχίες. Αυτό δεν είναι αγάπη; Αγάπη είναι το… «ΠΑΟΚ στα καλά, ΠΑΟΚΑΡΑ στα δύσκολα» και ευτυχώς οι πολλοί, οι πάρα πολλοί, η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία το ασπάζεται και το τηρεί, άσχετα αν μπορεί και να μην εκφράζεται ή να εμφανίζεται καθημερινά στα media και στα social και όπου αλλού προκύπτει ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.

Δηλαδή… όλοι αυτοί οι λογικοί, οι μικροί, οι μεγάλοι, οι χιλιάδες θεότρελοι που έχουν ή δεν έχουν εισιτήρια για να μπουν στο «Γιαν Μπρέιτελ» του Μπριζ, όλοι όσοι έκαναν κάθε τρέλα για να αγοράσουν εισιτήρια και να τα πάρουν -στα ίσια με θεμιτούς τρόπους- μέσα από τα χέρια Βέλγων φίλων της Μπριζ, οι 3-4-5-6 χιλιάδες που θα βρεθούν αύριο στο Βέλγιο για να ουρλιάξουν… «χιλιόμετρα κάναμε πάλι…», θα αγαπάνε τον ΠΑΟΚ λιγότερο αν η ομάδα δεν τους χαρίσει άλλη μία βραδιά νίκης και χαράς στην Ευρώπη;

Δεν μπορεί να περιγραφεί αυτή η παραζάλη που επικρατεί μεταξύ των ΠΑΟΚτσήδων ενόψει και του συγκεκριμένου ταξιδιού. Έχουν χαζέψει εντελώς και με κάθε τρόπο, με κάθε θυσία ψάχνουν με οποιοδήποτε τίμημα να μπουν αύριο στο γήπεδο για να φωνάξουν για τον Κωνσταντέλια, τον Κουλιεράκη, τον Αντρίγια, τον Τάισον, τον Μπάμπα, τον Αντρέ και τους άλλους, να στηρίξουν και να τονώσουν τον Λουτσέσκου και κάπως έτσι όλοι μαζί να συνεχίσουν να ονειρεύονται…

Το όνειρο όμως ΔΕΝ είναι πλέον τρελό όπως έλεγε το τραγούδι. Ο δρόμος εξακολουθεί να είναι ανηφορικός και δύσκολος, η τόσο μεγάλη και επιτυχημένη, παράλληλη πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν έχει προηγούμενο, αλλά όλοι μαζί δείχνουν αποφασισμένοι να βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του ώστε ο ΠΑΟΚ να το πάει μέχρι τέλους… Κάθε μέρα η πίστη μεγαλώνει!

Ο ΠΑΟΚ ξέρει και να υποφέρει

Εντελώς ποδοσφαιρικά, σήμερα το πρωί στις παραμονές του Μπριζ-ΠΑΟΚ, έχουμε τους Βέλγους σε μία καινούρια φάση με νέο προπονητή αλλά και τρεις πολύ σημαντικούς παίκτες τους να είναι αμφίβολοι και τον ΠΑΟΚ σοβαρό, ψύχραιμο, σχεδόν πλήρη και ανεβασμένο από τον τρόπο που πήρε τους τελευταίους του βαθμούς.
Εδώ είμαστε! Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου δεν είναι μία καλομαθημένη ομάδα. Έχετε καταλάβει τι πέρασε αυτό το σύνολο από τις αρχές της σεζόν για να φθάσει εδώ που είναι; Τα σκαμπανεβάσματα εντός κι εκτός γηπέδου ήταν μυθικά. Ο ΠΑΟΚ αντέχει γι αυτό και όσες φορές έπεσε, στην πορεία σηκώθηκε ακόμη πιο δυνατός. Όπως προχθές στη Φιλαδέλφεια μετά το 2-0! Όπως μετά το 2-0 από τους Κροάτες! Όπως μετά το 0-1 από τον Άρη όταν πήγε στον Παναθηναϊκό. Τόσα και τόσα τέτοια σκηνικά.

Αλλά και τα άλλα, τα τακτικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η Μπριζ όπως την είδαμε, τη διαβάσαμε και τη συζητήσαμε, είναι σύνολο με επιθετική ποιότητα, ταχύτητα και εντάσεις στο παιχνίδι της. Έχει και αδυναμίες όταν χάνει την μπάλα. Είναι αρκετά πιθανό αύριο το βράδυ ο ΠΑΟΚ να υποφέρει! Να προκύψουν στιγμές που θα δυσκολευτεί πάρα πολύ. Να πιεστεί, να δεχθεί φάσεις, ίσως και γκολ. Εδώ επάνω θα χρειαστεί εκ νέου αυτό το στοιχείο της αντοχής.

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου μέσα στο γήπεδο ξέρει να υποφέρει, γιατί ξέρει καλά να κάνει υπομονή. Πόσες «μπουνιές» θα φάει; Ας «βαρέσουν» όσο θέλουν… Ας ανέβουν, ας πιέσουν, ας τρέξουν με ένταση όσο θέλουν οι γηπεδούχοι, ΑΝ οι δικοί τους νεαροί (αρκετοί είναι) το «έχουν» και πνευματικά. Για τους δικούς μας πάντως είμαστε σίγουροι! Το έχουμε εμπεδώσει καλά ότι αυτή η ομάδα και να πέσει και να την «πατήσουν» και να… φάει γκολ και να ζοριστεί, εκεί λίγο πριν δώσει στους άλλους την αίσθηση ότι θα… πεθάνει, εκεί σηκώνεται, οργανώνεται και έρχεται σε θέση ισχύος σε χρόνο… μηδέν!

Εννοείται ότι δεν πάμε εκεί για να δούμε τον ΠΑΟΚ να χάνει 2-0 ώστε… μετά να σηκωθεί και να αντιδράσει! ΟΧΙ! Δεν πρέπει ένα τέτοιο σενάριο να μπει στο μυαλό. Χώρους θα βρει ο ΠΑΟΚ! Προσοχή χρειάζεται όταν χαθεί η μπάλα, καλό βράδυ από άμυνα και τερματοφύλακα, προφανώς και από μέσους-επιθετικούς όταν θα βρίσκονται σε φάση άμυνας και με Τάισον μέσα, ας δούμε και τους Βέλγους σε φάση αμυντικής μετάβασης…

Μπροστά μας έχουμε άλλη μία μάχη στο δρόμο για… το όνειρο.

Πίστη! Αφοσίωση! Όνειρο! Κατάκτηση!

Ο ΠΑΟΚ μπορεί και οι χιλιάδες πιστοί του που τον αγαπούν πραγματικά θα είναι εκεί να τον στηρίξουν για το επόμενο βήμα και μην ξεχνάμε ότι… Γι' αυτή την ομαδάρα που φέτος παίζει μπαλάρα εκτός έδρας, ό τι και να γίνει, η Τούμπα περιμένει την άλλη εβδομάδα. Το γήπεδο που φέτος υπογράφει προκρίσεις, φιλοξενεί το δεύτερο προημιτελικό αλλά… και το δεύτερο ημιτελικό…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.