Παναθηναϊκός: Ο... βιονικός Μπερνάρντ και το 41άρι του Μαντσίνι

Παναθηναϊκός: Ο... βιονικός Μπερνάρντ και το 41άρι του Μαντσίνι

Ο... βιονικος Μπερνάρντ και το 41αρι του Μαντσίνι

bet365

Ο ακούραστος Μπερνάρντ με τις πρωτιές σε αγώνες και λεπτά συμμετοχής, η τρομερή δυσαναλογία του Μαντσίνι, ο συνεπής Γεντβάι και ο πρώτος μετά τους τερματοφύλακες, Τάσος Μπακασέτας.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διακοπές ελέω του τετραήμερου ρεπό που πήραν από τον Φατίχ Τερίμ και αναμένεται να επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τρίτη (19/03) το απόγευμα προκειμένου να προετοιμαστούν για το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την μεθεπόμενη Κυριακή (31/03) για την δεύτερη αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Superleague.

Με την ευκαιρία της διακοπής των εθνικών ομάδων ρίξαμε μια ματιά στις συμμετοχές και τα αγωνιστικά λεπτά που έχουν πάρει στα... πόδια τους οι ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» από το ξεκίνημα της σεζόν και σας παρουσιάζουμε τα ευρήματά μας.

Να ξεκαθαρίσουμε από πριν ότι στα λεπτά συμμετοχής του κάθε παίκτη υπολογίζεται κανονικά όλος ο χρόνος του αγώνα μαζί με τις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων, καθώς κι αν υπάρχει παράταση (συν τις εκεί καθυστερήσεις, αν υπάρχουν) όπως καταγράφεται από το Wyscout. Γι' αυτό και θα δείτε κάποιοι παίκτες κατά μέσο όρο να έχουν περισσότερα λεπτά ανά ματς από την συνολική διάρκεια του αγώνα, που είναι 90 λεπτά.

Φυσικά, ο υπολογισμός των αγώνων και των λεπτών γίνεται σύμφωνα με όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός την φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, εκτός από τα καλοκαιρινά φιλικά.

Μπερνάρντ και Μαντσίνι οι μόνοι που έσπασαν το φράγμα των «40»

pao_intime_bernard_,mancini

Το «τριφύλλι» έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 30 ποδοσφαιριστές την φετινή σεζόν. Οι 29 εξ' αυτών είναι παίκτες της πρώτης ομάδας, οι οποίοι υπολογίζονται κανονικά, ενώ ο 30ος είναι ο Έλτον Φικάι, που έκανε φέτος το ντεμπούτο του αγωνιζόμενος έξι λεπτά στον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Κανένας από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να πιάσει το απόλυτο των αγώνων της ομάδας φέτος, οι οποίοι μέχρι στιγμής ξεκινώντας από τα προκριματικά του Αυγούστου και φτάνοντας στην πρεμιέρα των Play Off φτάνουν τους 45.

Ωστόσο υπάρχουν δύο παίκτες που έφτασαν αρκετά κοντά. Οι Μπερνάρντ και Μαντσίνι έφτασαν τις 42 και 41 συμμετοχές χάνοντας μόλις τρία και τέσσερα παιχνίδια αντίστοιχα όντας από τους ελάχιστους παίκτες των «πρασίνων», οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν φέτος προβλήματα τραυματισμού. Ουσιαστικά και τα ματς αυτά που δεν αγωνίστηκαν ήταν είτε λόγω τιμωρίας για κάρτες είτε για λόγους ξεκούρασης.

Αυτοί οι δύο ήταν οι μοναδικοί 40αρηδες για το «τριφύλλι», με τους Μλαντένοβιτς με 37, Ιωαννίδη με 36 και Αράο-Βιλένα-Σπόραρ με 35 να κλείνουν την πρώτη πεντάδα. Όσον αφορά τους παίκτες που ήρθαν τον χειμώνα, οι Ντραγκόφσκι, Μπακασέτας και Ακαϊντίν «συγκατοικούν» στην κορυφή της σχετικής λίστας με 10 αγώνες.

Ονοματεπώνυμο παίκτηΑγώνες
Μπερνάρντ42
Μαντσίνι41
Μλαντένοβιτς37
Ιωαννίδης36
Αράο-Βιλένα- Σπόραρ35

Πρώτος και στα λεπτά συμμετοχής ο Μπερνάρντ, ακολουθεί ο... ακούραστος Κώτσιρας

bernard_kotsiras_eurokinisi.

Ο Μπερνάρντ κατέχει διπλή πρωτιά για τον Παναθηναϊκό, αφού μετά από κείνη στην κατηγορία με τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές, έχει κι εκείνη στην κατηγορία με τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά, δύο πράγματα που δεν είναι απαραίτητο πάντα πως συνάδουν, όπως θα φανεί και από την περίπτωση του Ντανιέλ Μαντσίνι που θα εξετάσουμε παρακάτω.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μέσος είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής των «πρασίνων» που έχει ξεπεράσει το φράγμα των 3 χιλ. λεπτών φτάνοντας συνολικά τα 3.079. Πίσω του στον πίνακα αυτόν είναι ο Γιάννης Κώτσιρας. Το γεγονός πως δεν έβγαλε τραυματισμούς, αλλά και η προσαρμοστικότητα που επέδειξε στο πρώτο διάστημα του Φατίχ Τερίμ τον βοήθησαν αρκετά να έχει σχεδόν πάντα μία θέση στην ενδεκάδα. Κι ενώ ήταν ο μοναδικός παίκτης από τους διαθέσιμους, που δεν είχε αγωνιστεί στα δύο πρώτα παιχνίδι με τον Τούρκο τεχνικό στον πάγκο του «τριφυλλιού».

Ο 31χρονος δεξιός μπακ έφτασε τα 2.856 αγωνιστικά λεπτά με τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς, που εκμεταλλεύτηκε το διάστημα απουσίας του Χουάνκαρ, να έχει 2.821. Στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Γουίλιαν Αράο με 2.703 ενώ στην πέμπτη ο Τιν Γεντβάι με 2.683, ο οποίος, παρά την κακή περίοδο που πέρασε και τους τραυματισμούς που είχε, κατόρθωσε να είναι πάντα στις επιλογές είτε του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είτε του Φατίχ Τερίμ. Ειδικά μετά την επάνοδό του στις καλές εμφανίσεις, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Τούρκου τεχνικού και μαζί με τον Αράο αποτελούσαν το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών, που έπαιζε σε όλα τα δύσκολα παιχνίδια έχοντας εξαιρετική συνεργασία μεταξύ τους, αλλά και απόδοση γενικότερα.

Ονοματεπώνυμο παίκτηΛεπτά συμμετοχής
Μπερνάρντ3.079
Κώτσιρας2.856
Μλαντένοβιτς2.821
Αράο2.703
Γεντβάι2.683

Το παράδοξο με την αναλογία του Μαντσίνι και ο πρώτος Μπακασέτας

mancini_jedvaj_eurok.

Πάμε τώρα να δούμε την αναλογία που υπάρχει μεταξύ του αριθμού των αγώνων που έχουν παίξει οι παίκτες των «πρασίνων» και των λεπτών συμμετοχής που έχουν... γράψει. Όπως είναι λογικό στην κορυφή της λίστας αυτής είναι οι τρεις τερματοφύλακες της ομάδας, αφού είναι εκείνοι που δεν γίνονται ποτέ αλλαγή. Η ειρωνεία βέβαια εδώ βρίσκεται στο γεγονός πως ο Ντραγκόφσκι τραυματίστηκε πρόσφατα, στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα Play Off, οπότε έγινε αλλαγή και πέρασε στην θέση του ο Λοντίγκιν.

Ο Ελληνορώσος κίπερ του «τριφυλλιού» είναι πρώτος στην σχετική κατηγορία με 101,1 λεπτά ανά αγώνα, με τον Μπρινιόλι να ακολουθεί με 96,9 και τον «Ντράγκο» με 94,7. Σε απόσταση αναπνοής από τον Πολωνό κίπερ βρίσκεται ο Τάσος Μπακασέτας που έχει μετράει κατά μέσο όρο 94,4 λεπτά στο χορτάρι όταν αγωνίζεται και ουσιαστικά αποτελεί τον ποδοσφαιριστή της ομάδας με τα περισσότερα λετπά. αν εξαιρέσουμε τους τερματοφύλακες. Πέμπτος είναι ο εδώ και καιρό τραυματίας Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο οποίος στα δέκα ματς που πρόλαβε να παίξει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε 91,9 λεπτά ανά παιχνίδι.

Ονοματεπώνυμο παίκτηΑγώνεςΛεπτά συμμετοχήςΛεπτά ανά αγώνα
Λοντίγκιν151.517101,1
Μπρινιόλι212.03496,9
Ντραγκόσφκι1094794,7
Μπακασέτας1094494,4
Μάγκνουσον1091991,9

Αν βγάλουμε τους τερματοφύλακες από την λίστα αυτή, τότε ο Μπακασέτας με τους Μάγκνουσον και Γεντβάι καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις και ακολουθούν άλλοι δύο κεντρικοί αμυντικοί, οι Ούγκο και Σένκεφελντ. Ουσιαστικά οι τέσσερις από τους πέντε παίκτες που έχουμε στην λίστα είναι κεντρικοί αμυντικοί, επίσης γιατί γίνονται δυσκολότερα αλλαγή κι αυτόν αν συμβεί συνήθως γίνεται προς το τέλος του αγώνα.

Ονοματεπώνυμο παίκτηΑγώνεςΛεπτά συμμετοχήςΛεπτά ανά αγώνα
Μπακασέτας1094494,4
Μάγκνουσον1091991,9
Γεντβάι312.68386,5
Ούγκο971279,1
Σένκεφελντ282.17777,8

Το ίδιο ισχύει ακόμα κι αν αφαιρέσουμε τον εδώ και καιρό απόντα Μάγκνουσον, αφού την θέση του θα πάρει ο Γουίλιαν Αράο με 77,2.

Ο πρώτος στις δύο προηγούμενες κατηγορίες Μπερνάρντ μένει εκτός, αφού η δική του αναλογία είναι στα 73,3 λεπτά ανά αγώνα, όμως η μεγαλύτερη διαφοροποίηση υπάρχει στην περίπτωση του Μαντσίνι. Ο Αργεντινός εξτρέμ, παρ' ότι είναι δεύτερος σε συμμετοχές, σε αναλογία λεπτών ανά αγώνα ξεπερνάει μόλις τέσσερις παίκτες από τους υπόλοιπους 29 του «τριφυλλιού».

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού αγωνίζεται μόλις 49 λεπτά ανά αγώνα και βρίσκεται μπροστά μόνο από τους Ζέκα (42,8), Γερεμέγεφ (34,7), Λημνιό (28,75) και Φικάι (6). Κι αυτό γιατί μπορεί να έχει παίξει στα 41 από τα 45 διαθέσιμα παιχνίδια της ομάδας, όμως συνολικά το κοντέρ του έχει γράψει μόλις 2.010 λεπτά στο χορτάρι. Η εξήγηση σ' αυτό είναι πως ο Ντανιέλ Μαντσίνι έχει αγωνιστεί ως βασικός μόλις στα 21 απ' αυτά τα 41 ματς και στα άλλα 20 έχει περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή, αναγκαστική ή μη.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα