ΑΕΚ: O winner Αλμέιδα και τα ατού της Ένωσης στην τελική ευθεία

ΑΕΚ: O winner Αλμέιδα και τα ατού της Ένωσης στην τελική ευθεία

Ο Αλμέιδα μιλάει στους παίκτες της ΑΕΚ

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα με ποσοστό νικών εντός των συνόρων που αγγίζει το 70% ετοιμάζεται μετά τη διακοπή να οδηγήσει την ΑΕΚ στον back to back τίτλο. Με όπλο τη νοοτροπία νικητή στα μεγάλα ματς και το βάθος του ρόστερ.

Ο Ματίας Αλμέιδα σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε εκθειάσει τους παίκτες της ΑΕΚ για το γεγονός ότι διατηρούν την ίδια επιθυμία για την κατάκτηση του τίτλου παρά το γεγονός ότι προέρχονται από το περσινό νταμπλ. «Είμαι εδώ και ένα χρόνο και επτά μήνες και έπειτα από την κατάκτηση δύο τίτλων η ομάδα συνεχίζει να παίζει με την ίδια διάθεση. Με ικανοποιεί γιατί μπορεί να κάνουμε αλλαγές και η ομάδα συνεχίζει να είναι ανταγωνιστική», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο «Πελάδο».

Αυτή η δίψα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ έχει μεταδοθεί από τον ίδιο τον Αργεντινό κόουτς, ο οποίος με τα χαρακτηριστικά της αυτοθυσίας, του πάθος και της ενότητας του γκρουπ που έχει διαμορφώσει από την περσινή σεζόν διατηρεί την ταυτότητα της ομάδας του.

Ο Αλμέιδα μετράει το μεγαλύτερο ποσοστό νικών που είχε προπονητής της ΑΕΚ από την επιστροφή της και έπειτα, με τον Αργεντινό κόουτς σε 73 παιχνίδια εντός των συνόρων να καταγράφει συγκεκριμένα ποσοστό επιτυχίας της τάξεως του 69,9%. Και με αυτό ετοιμάζεται να μπει στην τελική ευθεία της σεζόν μετά τη διακοπή προκειμένου να φτάσει με την Ένωση σε ένα δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Συνολικά, υπολογίζοντας και τα δέκα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσε φέτος η ΑΕΚ, ο Αλμέιδα σε 83 επίσημα ματς που έχει καθίσει μέχρι στιγμής στον πάγκο της ΑΕΚ μετράει 53 νίκες, 16 ισοπαλίες και 14 ήττες, κάτι που ισοδυναμεί με 64% ποσοστό νικών.

ΑΕΚ: Η υπεροχή στα μεγάλα ματς και η πληρότητα

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της ΑΕΚ στο γκολ του Λιβάι με τον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ μετά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας των play off και το δικό της νικηφόρο ξεκίνημα στη Λαμία επανήλθε στην κορυφή και ως το τέλος έχει δύο σημαντικά ατού για να παραμείνει εκεί. Το ένα συνδέεται άμεσα με τη νοοτροπία νικητή του Αλμέιδα που αναφέραμε παραπάνω καθώς οι «κιτρινόμαυροι» παραμένουν αήττητοι εδώ και ένα χρόνο στα μεγάλα παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη.

Συγκεκριμένα στα 16 τελευταία μεγάλα ματς από την περσινή πρώτη αγωνιστική των play off μέχρι σήμερα, η ΑΕΚ κόντρα στους συγκεκριμένους αντιπάλους έχει απολογισμό εννιά νικών και επτά ισοπαλιών. Αυτούς θα ξαναβρεί μπροστά της μέχρι το τέλος της σεζόν από δύο φορές τον καθένα και με οδηγό τον τρόπο που προσεγγίζει ο Αργεντινός κόουτς αυτά τα παιχνίδια, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να επιβληθεί ξανά.

Το δεύτερο ατού της ΑΕΚ στη μάχη των play off για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου έχει να κάνει με το βάθος του ρόστερ και την πληρότητα που αυτό έχει τη δεδομένη στιγμή. Τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα οι επιλογές του «Πελάδο» και φέτος είναι πολλές και αυτό έχει αποδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις. Ειδικά σε σημαντικές και συνεχόμενες αναμετρήσεις όπως αυτές που έρχονται και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα, τα χαρακτηριστικά αυτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Πλέον ο Αλμέιδα έχει δει το απουσιολόγιό του να «καθαρίζει» καθώς δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα τραυματισμού. Φέτος ο «Πελάδο» αντιμετώπισε ατυχίες σε αυτό το κομμάτι και υπήρχαν ματς που πραγματοποιούσε προετοιμασία με απουσίες που άγγιζαν ακόμα και διψήφιο νούμερο. Παρά το βάθος του ρόστερ οι τόσες πολλές απουσίες μαζεμένες, όπως γίνεται αντιληπτό, επηρέασαν. Είναι κομβικό για τον ίδιο με την επιστροφή των διεθνών να είναι άπαντες υγιείς και στα play off τα προβλήματα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα