ΠΑΟΚ πρώτος με καλύτερη επίθεση, άμυνα, λιγότερα πέναλτι, αλλά και ΠΑΟΚ με Ευρώπη

ΠΑΟΚ πρώτος με καλύτερη επίθεση, άμυνα, λιγότερα πέναλτι, αλλά και ΠΑΟΚ με Ευρώπη

ΠΑΟΚ πρώτος με καλύτερη επίθεση, άμυνα, λιγότερα πέναλτι, αλλά και ΠΑΟΚ με Ευρώπη

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το νέο «διπλό» του ΠΑΟΚ στη Λαμία, καταγράφει τις πρωτιές του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα, αλλά και μερικές αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Πώς γράφτηκε μετά το απίστευτο ματς κυπέλλου ΠΑΟ-ΠΑΟΚ; Ο καθένας στο τέλος θα πάρει αυτό που αξίζει… Σε τέτοια φάση είμαστε και στο πρωτάθλημα όπου μετά τις 26 αγωνιστικές όλοι έχουν αυτό που δικαιούνται, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει και μετά τις 36 αγωνιστικές.

Ο ΠΑΟΚ μας ενδιαφέρει, σύνολο που φτιάχτηκε το Φθινόπωρο, ομάδα που στο 1/3 της χρονιάς ήταν πρώτη στον πίνακα και πραγματοποιεί ταυτόχρονα επιτυχημένη πορεία και στην Ευρώπη!

Πάμε και στα πιο συγκεκριμένα. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν μετά τις 26 αγωνιστικές είναι:

-Πρώτος στη βαθμολογία με 60 πόντους

- Έχει την καλύτερη επίθεση με 66 γκολ

- Έχει την καλύτερη άμυνα με 21 γκολ παθητικό όσα και ο Παναθηναϊκός

-Έχει προφανώς την καλύτερη διαφορά τερμάτων, αλλά και τις πιο πολλές (19) νίκες σε σχέση με όλους

- Έχει κερδίσει στη συνείδηση του κόσμου τον τίτλο της ομάδας που παίζει το πιο επιθετικό και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο

- Είναι η ομάδα με την μέχρι τώρα καλύτερη παράλληλη πορεία στους τρεις θεσμούς που συμμετείχε

Είναι όμως και ο ΠΑΟΚ με:

- Τις έξι απώλειες σε ντέρμπι ( βαφτίζουμε «απώλεια» κάθε μη κερδισμένο ματς) που δείχνουν ένα ζήτημα στις πιο μεγάλες εξάποντες μάχες οι οποίες συνεχίζονται τώρα στα play off.

- Το μεγάλο πρόβλημα στον φορ, εκεί που πλέον οι συγκεκριμένοι παίκτες του ΔΕΝ βοηθούν τόσο πολύ όχι μόνο στο γκολ, αλλά και γενικά στο παιχνίδι

Όλα μαζί πρέπει συνυπολογιστούν και να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοί γίνεται για να βγάλουμε και ασφαλή συμπεράσματα ενόψει και της συνέχειας.

Διαιτητικές πρωτιές σε σφυρίγματα

Σε αυτά τα πλαίσια και επειδή βλέπω ένα πρωτοφανές θράσος με διαιτητικές αναφορές και γκρίνιες από τους πιο ευνοημένους της χρονιάς, να θυμίσουμε επίσης, ότι:

- Ο πρωτοπόρος και τόσο δυνατός ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τα λιγότερα κερδισμένα πέναλτι. Μόλις τρία, έναντι 11 του Παναθηναϊκού, 11 του Ολυμπιακού και 9 της ΑΕΚ! Η διαφορά είναι τεράστια!

- Ο πολύ δυνατός ΠΑΟΚ που έχει και τις λιγότερες υπέρ του αποβολές! Μόνο δύο, με την ΑΕΚ να έχει τρεις, τέσσερις ο Παναθηναϊκός και πέντε ο Ολυμπιακός.

Και όμως μιλάνε άλλοι για διαιτησία που οι παίκτες τους έχουν… βαρεθεί να εκτελούν πέναλτι τα οποία κερδίζουν με κάθε πιθανό τρόπο ΧΩΡΙΣ καν κατοχή μπάλας, ή άλλοι που ακόμη και η ΚΕΔ παραδέχθηκε επισήμως τα υπέρ τους λάθη. Θυμίζω ότι επισήμως η ΚΕΔ έχει αποδεχθεί το λάθος στις γραμμές του ΑΕΚ-Ατρόμητος, ενώ έχουμε και το πρόσφατο με τη μη λειτουργία του VAR σε σημαντική φάση-γκολ του ΑΕΚ-ΠΑΣ!! (Αυτά τα ομολογημένα λάθη και ας μην πάμε στα άλλα…)

Ο ΠΑΟΚ της Λαμίας

Στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου ο ΠΑΟΚ πέρασε και από τη Λαμία με το καθαρό, αλλά όχι τόσο εύκολο 0-2. Ο Δικέφαλος του Βορρά που είχε τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας ματς και τα πήρε όλα αρχής γενομένης από το κύπελλο και τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Με 7-1 γκολ πήρε και τα τρίποντα με Παναιτωλικό, Πανσερραϊκό και Λαμία.

Ο Λουτσέσκου αποφάσισε χθες να παρατάξει την πιο δυνατή του ενδεκάδα και έτσι να στείλει μήνυμα απόλυτης συγκέντρωσης μέσα στα ίδια του τα αποδυτήρια.

Η εικόνα ενός αγώνα με τελικές 2-17 τα «λέει» όλα για έναν ΠΑΟΚ με υψηλό ποσοστό κατοχής και καλή προσπάθεια στην επανάκτηση μπάλας όταν η αμυντικογενής Λαμία προσπαθούσε να τρέξει στην μετάβαση.

Μεγάλες φάσεις απέναντι στην πολύ κλειστή (καμία αιχμή από εμένα) άμυνα των γηπεδούχων δεν έβγαλε αρκετές ο Δικέφαλος του Βορρά και σίγουρα έπρεπε όλη η ομάδα να ξεπεράσει το σοκ της χαμένης ευκαιρίας του Σαμάτα. Με καλή ένταση στο παιχνίδι, με τον Μεϊτέ να κλέβει όλες τις μπάλες και τον Τάισον να αποφασίζει για τις επιθέσεις ήρθαν δύο γκολ και άλλοι τρεις βαθμοί.

Η προσπάθεια και η απόδοση σε γενικές γραμμές ήταν καλή, για ένα σύνολο που δίνει ήδη κρίσιμα και μεγάλα ματς κάτι που θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης

Εδώ είναι το ζήτημα. Όχι βέβαια. Δεν είναι πρόβλημα. Αλίμονο... Απλά είναι ένα θέμα που χρειάζεται διαφορετική διαχείριση, από τη στιγμή που δύο αντίπαλοί του δεν συνεχίζουν και δίνουν τώρα ένα ματς την εβδομάδα.

Ο ΠΑΟΚ ως ομάδα έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα, σπουδαία δυναμική, καλή πορεία ενώ συνεχίζει και στην Ευρώπη. Απλό δεν είναι, χρειάζεται τεράστια προσπάθεια και άψογη αγωνιστική αλλά και πνευματική προετοιμασία για να συνεχίζει με την ίδια επιτυχία. Μέχρι τώρα στην επιτυχία τον οδήγησε η ενεργοποίηση των 20+ παικτών που αλλάζουν σημαντικά σε κάθε αναμέτρηση.

Τι χρειάζεται και τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια για να αυξήσει τις πιθανότητες συνολικής επιτυχίας το γνωρίζει ο προπονητής και οι συνεργάτες του που έχουν μπροστά τους και όλα τα στοιχεία. Προφανώς η ενδεκάδα στην Κροατία την Πέμπτη θα μοιάζει αρκετά με τη χθεσινή, αν και ο Λουτσέσκου σήμερα θα αναλύσει εκτενώς τη Ντιναμό και αργότερα θα εκπονήσει το πλάνο του για να πάρει και τις οριστικές αποφάσεις του για το σχήμα.

Όπως και να το κάνουμε η πρεμιέρα των play off ανάμεσα στα ευρωπαϊκά θα είναι απαιτητική, αλλά και κρίσιμη.

Ο ΠΑΟΚ με Σαμάτα

Η εικόνα του τα «λέει» όλα. Τον έχει πάρει εντελώς από κάτω και πλέον δεν μπορεί να συμμετέχει ούτε στην ανάπτυξη της ομάδας. Όλες οι επαφές του με την μπάλα είναι κακές, αφού ο παίκτης από το άγχος του βλέπει την μπάλα να έρχεται και είναι σα να λέει… «ωχ τι να την κάνω τώρα»; Δικό του πρόβλημα ότι τα γεγονότα και η αδυναμία του τον έχουν καταβάλει και ο ΠΑΟΚ όμως πρέπει να δει την ομάδα και όχι τον έναν. Τώρα δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, εκτός κι αν ο προπονητής έχει κάτι άλλο στο μυαλό του για τις επόμενες εβδομάδες…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.