Οι επτά «λόγοι» που έπεισαν την Πόρτο να δώσει επτά εκατ. ευρώ μέσα από τα γκολ του Φραν Ναβάρο (vids)

Νότης Χάλαρης
ελλαδα

bet365

Ο Φραν Ναβάρο προβάλει τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού και αφήνει την Πόρτο έξι μήνες αφότου επένδυσε πάνω του 7 εκατ. ευρώ. Το Gazzetta σας θυμίζει τα επτά τέρματα μέσα από τα οποία οι «δράκοι» προχώρησαν στην απόκτησή του.

«Όταν έφτασα στη Ζιλ Βιθέντε μου είπαν να πάρω μυϊκή μάζα γιατί επρόκειτο να αντιμετωπίσω δυνατούς και γρήγορους σέντερ μπακ» ήταν η πρώτη συμβουλή που του δόθηκε όταν ο 23χρονος Φραν Ναβάρο, άφησε την... ζεστασιά της Ισπανίας για να μετακομίσει μόνιμα στην Πορτογαλία και να κυνηγήσει το όνειρο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ένα πέρασμα από τη Λοκερέν στη Β' κατηγορία του Βελγίου, κάποιες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα της Βαλένθια και δείγματα από τα μικρά κλιμάκια των «νυχτερίδων» ήταν τα στοιχεία που έκαναν τη Ζιλ Βιθέντε να εμπιστευτεί το ποσό των δύο εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

Μία επένδυση που απογείωσε τον Ισπανό στράικερ και μέσα σε μία διετία σχεδόν τετραπλασίασε το ποσό, κάνοντας την Πόρτο να βγάλει από τα ταμεία επτά εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Σε αυτό το διάστημα είχε αγωνιστεί σε 78 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και είχε βρει 37 φορές τα αντίπαλα δίχτυα, μοιράζοντας και τρεις ασίστ.

Έξι μήνες μετά, ο 25χρονος φορ είναι έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού με τη μορφή δανεισμού από την Πόρτο ώστε να βρει ξανά τον εαυτό που είχε στη Ζιλ Βιθέντε και να ανεβάσει το επίπεδο στη γραμμή κρούσης των Πειραιωτών.

Το Gazzetta, εκτός από το γεγονός ότι έβρισκε το γκολ με κάθε τρόπο (16 με το δεξί ποδί, 8 με το αριστερό, 4 με το κεφάλι και 9 με πέναλτι), ξεχώρισε επτά από αυτά, που έκαναν ακόμα πιο έντονο το ενδιαφέρον των «δράκων».

Εστορίλ - Ζιλ Βιθέντε

Το πρώτο τέρμα που παρουσίασε τα πρώτα «ουάου» από τον Φραν Ναβάρο στη Ζιλ Βιθέντε ήταν κόντρα στην Εστορίλ για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 2021/22. Ήδη ο Ισπανός φορ είχε πετύχει τέσσερα γκολ μέχρι εκείνη τη στιγμή αλλά αυτό που έβαλε κόντρα στην Εστορίλ για να διαμορφώσει το τελικό 2-2, έδειξε δείγματα της ποιότητάς του. Μετά από κόντρες στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Ισπανό, εκείνος παρότι ήταν πλάτη στην εστία, έκανε ένα γυριστό σουτ στην κίνηση νικώντας τον αντίπαλο πορτιέρε για το 5ο του γκολ στην κατηγορία.

Ζιλ Βιθέντε - Φαμαλικάο

Φτάσαμε στην 13η αγωνιστική της ίδιας σεζόν, όταν η Ζιλ Βιθέντε υποδέχθηκε τη Φαμαλικάο των άλλοτε «ερυθρολεύκων» Πέπε και Φιγκέιρας. Ο Ναβάρο δεν ήταν απλώς στο βασικό σχήμα αλλά στο φινάλε είχε υπογράψει με μεγάλα γράμματα τη νίκη της ομάδας του με το ευρύ 4-0 καθώς πέτυχε δύο γκολ, με το πρώτο (για το 2-0) να είναι ίδιατερης ομορφιάς. Συγκεκριμένα, στο 22ο λεπτό, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Χάκμαν από τα δεξιά, ο Ισπανός φορ πήρε μία καρφωτή κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας και νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ.

Ζιλ Βιθέντε - Βιτόρια Γκιμαράες

Σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της Ζιλ Βιθέντε εκείνη τη χρονιά, ο Φραν Ναβάρο βγήκε... ξανά μπροστά και ήταν καταλυτικός το τρίποντο με το τελικό 3-2 κόντρα στη Βιτόρια Γκιμαράες. Ο Ισπανός επιθετικός πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ του ματς και το πρώτο, στο 21 λεπτό, είχε αρκετά μεγάλο δείκτη δυσκολίας. Συγκεκριμένα ο Λούκας Κούνια βρήκε εντυπωσιακά τον συμπαίκτη του στην πλάτη της άμυνας, οι υπόλοιποι παίκτες της Ζιλ δεν ακολούθησαν τη φάση και εκείνος επέλεξε από δύσκολη γωνία να εκτελέσει τον τερματοφύλακα, πετυχαίνοντας ένα όμορφο τέρμα.

Πόρτο - Ζιλ Βιθέντε

Ίσως το γκολ που έκανε όλη την Ευρώπη να στραφεί στο ταλέντο του Φραν Ναβάρο και αυτό, το πέτυχε κόντρα στην... επόμενη ομάδα του, την Πόρτο. Η Ζιλ Βιθέντε έπαιζε με παίκτη λιγότερο όταν στο 62ο λεπτό, ο Ισπανός επιθετικός πρόσφερε ένα έργο... τέχνης μπροστά στους οπαδούς των «δράκων». Πήρε την μπάλα από τον Σαμουέλ Λίνο στο ύψος της περιοχής και με πλάτη στην εστία, κοντρόλ και γύρισμα συνοδευόμενο με... ποδιά στον Καρντόσο, αφήνοντας πίσω του και τον Μπεμπά, ολοκληρώνοντας τη φάση με γκολ στην εστία του Κόστα. Εν τέλει ο Εβανίλσον ισοφάρισε τρία λεπτά μετά για το τελικό 1-1 αλλά το τέρμα του Ναβάρο έγινε viral.

Ζιλ Βιθέντε - Ρίο Άβε

Περνάμε στη σεζόν 2022/23, λίγους μήνες πριν κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ο Φραν Ναβάρο συνέχισε να εντυπωσιάζει. Για την 8η αγωνιστική, η Ζιλ Βιθέντε φιλοξενούσε την Ρίο Άβε και μέχρι το 80ο λεπτό, το σκορ ήταν 0-2, με την εικόνα του ματς να δείχνει πως όλα ήταν... χαμένα. Μέχρι εκείνο το σημείο καθώς ο Ισπανός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική μπαλιά του Μπουένο στην πλάτη της άμυνας, είδε εκτός εστίας τον τερματοφύλακα και με μία άριστη λόμπα, άφησε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Για την ιστορία το ματς έληξε 2-2.

Κάσα Πία - Ζιλ Βιθέντε

Ακόμα ένα παιχνίδι που ο Φραν Ναβάρο οδήγησε τη Ζιλ Βιθέντε στη νίκη χάρη σε δύο δικά του γκολ, καθώς η ομάδα έφυγε από την έδρα της Κάσα Πία με το τελικό 1-3. Αρχικά στο 50ο λεπτό, ο Καράσα έκανε τη σέντρα, παρότι η μπάλα πήγε πιο πίσω από το σημείο που ήταν ο Ισπανός στράικερ, εκείνος έκανε ένα σουτ στην κίνηση με πλάτη στην εστία και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια για το 1-1. Ακόμα πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το 1-3 που πέτυχε στο 62'. Μετά από κάθετη του Αραούχο, ο 25χρονος φορ «άδειασε» δύο παίκτες της Κάσα Πία και πλάσαρε εξαιρετικά για να σημειώσει ακόμα ένα τέρμα στο παλμάρε του.

Ζιλ Βιθέντε - Μποαβίστα

Από τα τελευταία του γκολ με τη φανέλα της Ζιλ Βιθέντε, ο Φραν Ναβάρο είχε εξελιχθεί σε απαραίτητο εργαλείο της επιθετικής γραμμής για να έρθει το γκολ. Αντίπαλος η Μποαβίστα για την 32η αγωνιστική και το σκορ ήταν 1-1 στο 64' και ο Ισπανός είχε ήδη πετύχει ένα γκολ κάνοντας το 1-0 πριν ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι. Το προβάδισμα ήρθε εκ νέου με ένα ακόμα όμορφο γκολ από τον 25χρονο επιθετικό, όταν ο Λίνο μπήκε ωραία στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Ναβάρο, ερχόμενος σαν... τρένο, πλάσαρε με δύναμη και στην κίνηση από κοντά για το 2-1. Για την ιστορία το ματς έληξε 3-1.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα