Πούχατς: Ο Πολωνός μπακ-χαφ που έρχεται να «παλέψει» στον Παναθηναϊκό

Σωτήρης Μυκονίου
Πούχατς: Ο Πολωνός μπακ-χαφ που έρχεται να «παλέψει» στον Παναθηναϊκό

bet365

Η απογείωση του Τιμοτέους Πούχατς στην Λεχ Πόζναν, ο ακατανόητος παραγκωνισμός του στην Ουνιόν, το πρωτάθλημα με την Τραμπζονσπόρ των Σιώπη και Μπακασέτα και η ευκαιρία που αποζητά στον Παναθηναϊκό.

Γεννήθηκε στο Σουλετσόβ της Πολωνίας στις 23 Γενάρη του 1999 και από νεαρή ηλικία ξεχώρισε στις ομάδες που αγωνιζόταν κερδίζοντας το εισιτήριο για τις ακαδημίες της Λεχ Πόζναν. Έκανε το ντεμπούτο του με την μεγάλη ομάδα σε ηλικία 18 ετών, όταν μπήκε ως αλλαγή σε αγώνα ενάντια στην Τερμάλιτσα στην θέση του Μιχάι Ράνουτ στο 80ο λεπτό.

Ακολούθησαν δύο δανεισμοί του για να πάρει χρόνο συμμετοχής, την πρώτη φορά για έξι μήνες στην Σόσνοβιετς (15 συμ. β' κατηγορία) και την δεύτερη για ένα χρόνο στην Κατοβίτσε (25 συμ. 4 γκολ 1 ασίστ, β' κατηγορία). Αφότου «ψήθηκε» εκεί ήρθε η ώρα της επιστροφής του.

Η ευελιξία του να αγωνίζεται, πέρα από αριστερό μπακ, που ήταν η βασική του θέση, τόσο ως αριστερός μέσος όσο και ως αριστερός εξτρέμ ήταν κάτι που τον βοήθησε να καθιερωθεί στην Λεχ Πόζναν, ώστε να γίνει απαραίτητος. Από την πρώτη σεζόν που εντάχθηκε στο ροτέισον της ομάδας, άρπαξε τη φανέλα βασικού καταγράφοντας 40 συμμετοχές με τέσσερα γκολ και έξι ασίστ τη σεζόν 2019-2020 έχοντας αγωνιστεί σχεδόν 3 χιλ. λεπτά αγνοώντας την λέξη τραυματισμό. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά έπαιξε τα περισσότερα ματς του ως αριστερός μέσος.

Την επομένη αγωνίστηκε κατά κύριο λόγο στην κανονική του θέση, πραγματοποίησε 41 συμμετοχές σκοράροντας τρία γκολ και μοιράζοντας έξι ασίστ σε παραπάνω από 3 χιλ. λεπτά. Οι καλές αυτές του σεζόν έφεραν και το ντεμπούτο του στην εθνική Πολωνίας το καλοκαίρι που ακολούθησε, με τον Πούχατς να ξεκινάει βασικός σε φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Ρωσία την 1η Ιουνίου του 2021 και στην συνέχεια να συμμετέχει και στο Euro μπαίνοντας ως αλλαγή στο πρώτο ματς και ξεκινώντας ως βασικός στα επόμενα δύο.

Μετά το Euro ήρθε η μεταγραφή του στην Bundesliga, μία συνηθισμένη εξέλιξη για νεαρούς παίκτες με γεμάτες σεζόν από την Πολωνία. Τα πράγματα όμως εκεί δεν πήγαν όπως τα περιμένε. Στο πρώτο μισό της σεζόν έπαιξε μόλις σε επτά παιχνίδια στην Ευρώπη όπου είχε και δύο ασίστ, χωρίς να αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος κι έτσι το χειμώνα επέλεξε να φύγει δανεικός για να βρει χρόνο συμμετοχής.

Το εξάμηνο στην Τραμπζονσπόρ των Ελλήνων και η δεύτερη φορά που δεν... στέριωσε στην Ουνιόν

Πούχατς

Την λύση στο πρόβλημά του αυτό του έδωσε η Τραμπζονσπόρ, η οποία του προσέφερε τόσο την προοπτική της κατάκτησης του πρωταθλήματος, όσο και μία καλή λίγκα για να πάρει παιχνίδια. Κάπως έτσι επέλεξε να γίνει συμπαίκτης των Σιώπη και Μπακασέτα για έξι μήνες, έπαιξε σε εννέα παιχνίδια και κατέκτησε τελικά και τον τίτλο. Τον πρώτο του ομαδικό τίτλο σε επαγγελματικό επίπεδο.

Παρ' όλα αυτά, η ομάδα της Τραπεζούντας δεν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του κι έτσι ο παίκτης επέστρεψε στην Ουνιόν Βερολίνου. Ο Πούχατς ήθελε να αποχωρήσει για να βρει ομάδα που θα έχει χρόνο συμμετοχής, όμως ο Φίσερ, ο προπονητής ο οποίος τον έφερε στην ομάδα και δεν τον χρησιμοποίησε ούτε την πρώτη του σεζόν, τον έπεισε να παραμείνει υποσχόμενός του ευκαιρίες, αφού θεωρούσε πως είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για την ομάδα στο πρώτο διάστημα της σεζόν, που υπήρχαν και αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις λόγω της συμμετοχής της σε τρεις διοργανώσεις.

Τελικά έπαιξε μόλις σε τρία παιχνίδια, από ένα σε κάθε διοργάνωση, για συνολικά 195 λεπτά και μάλιστα στο ένα απ' αυτά κατόρθωσε να σκοράρει κιόλας στο Κύπελλο Γερμανίας.

Πολλοί οπαδοί της Ουνιόν κατηγορούσαν τον Πούχατς πως δεν είναι εντάξει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις εξαιτίας φωτογραφιών που είχαν ανέβει στο προφίλ του στο Instagram τη μέρα αγώνων της ομάδας και τον έδειχναν να κάθεται με φίλους του ή να κάνει τατουάζ. Όμως, ο ίδιος έχει διαψεύσει αρκετές φορές αυτές τις φήμες εξηγώντας πως οι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί άλλες στιγμές και απλά ανεβαίνουν μεταγενέστερα, ζητώντας τους να μην σπιλώνουν το όνομά του, αφού ήταν πάντα τυπικός απέναντι στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Και η αλήθεια είναι πως η καθημερινότητά του το ενισχύει αυτό, αφού, όπως έχει ο ίδιος εξηγήσει σε μία συνέντευξή του, πως οι περίπου δύο ώρες που προπονείται κάθε μέρα ένας ποδοσφαιριστής με την ομάδα του δεν είναι αρκετές αν θέλει να είναι σε τοπ επίπεδο. Χρειάζεται επιπλέον δουλειά από τον ίδιο και μάλιστα την συμβολή ειδικών. Ο ίδιος συνεργάζεται μ' έναν personal trainer, έναν ακόμη ειδικό που τον βοηθάει με την κινητοποίηση των μυών του, καθώς κι έναν οστεοπαθητικό, που τον βοηθάει με την χαλάρωση του πάνω μέρους του σώματος.

Η ατυχία του Γκάνεα «έμπλεξε» τον Παναθηναϊκό με τον Πούχατς

Προφανώς η εξέλιξη αυτή δυσαρέστησε τον Πούχατς, ο οποίος ζήτησε από τους ατζέντηδές του εκ νέου να αποχωρήσει για να πάει σε κάποια ομάδα που θα παίζει. Το τετραετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τους Βερολινέζους όταν πήγε εκεί, περιέπλεκε λίγο τα πράγματα, όμως η λύση του δανεισμού με οψιόν αγοράς, όπως κι έγινε με την Τραμπζονσπόρ, προκρίθηκε και πάλι.

Οι συγκυρίες έφεραν τον Παναθηναϊκό να αναζητεί παίκτη στην θέση του, εξαιτίας του προβλήματος υγείας που εμφάνισε ο Γκάνεα και το κενό που αυτό δημιούργησε στο ρόστερ των «πρασίνων». Η ευελιξία του Πούχατς να καλύπτει όλη την πλευρά σίγουρα ήταν κι αυτή ένα συν στην περίπτωσή του, όπως και το γεγονός πως ήταν ενεργός σε ομάδα, ακόμη κι αν δεν έπαιζε, όπως προτιμάει τους παίκτες ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι συζητήσεις κατέληξαν τελικά σε γάμο κι έτσι οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν ουσιαστικά την πρώτη τους προσθήκη για την χειμερινή μεταγραφή περίοδο αποκτώντας έναν παίκτη, ο οποίος έχει πολύ ισχυρό κίνητρο να παίξει για να φανεί, αφού η παραγκώνισή του στην Ουνιόν του κόστισε σε πολλά επίπεδα, όπως και πιθανότατα τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ του Κατάρ με την Πολωνία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα