Ιωνικός: Γιατί πιστεύει στην αντεπίθεση

Ιωνικός: Γιατί πιστεύει στην αντεπίθεση

Ιωνικός: Γιατί πιστεύει στην αντεπίθεση

bet365

Στον Ιωνικό, εκτός από μεταγραφές, έχουν άλλους δύο λόγους να πιστεύουν στην ολική επαναφορά. Κι αυτοί οι λόγοι κρύβονται σε δύο λέξεις: Οικογένεια και δουλειά!

Ο Ιωνικός, η ομάδα έκπληξη της περσινής σεζόν, βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας ύστερα από πέντε αγωνιστικές έχοντας μόλις έναν βαθμό.

Στο διάστημα της διακοπής για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, η ομάδα της Νίκαιας ανακοίνωσε τέσσερις παίκτες: Τσίμπσαχ, Σεμπά και Σάκιτς προστέθηκαν στο ρόστερ του Δημήτρη Σπανού. Η μεταγραφή του Σόουζα είναι στον αέρα λόγω κολλήματος που έχει προκύψει με την έκδοση του δελτίου του.

Τέσσερις μονάδες πολύ σημαντικές για τα πλάνα του έμπειρου κόουτς.

Οι προσθήκες

Ο Τσίμπσαχ είναι ένας παίκτης που θα κάνει πιο... σκληρό το κέντρο. Στη θέση «6» υπάρχει μόνο ο Κάνιας κι η προσθήκη του εν λόγω παίκτη προσθέτει πνευμόνια, τρεξίματα και σκληράδα. Είχε ανάγκη έναν παίκτη μ' αυτά τα χαρακτηριστικά ο Σπανός.

Ο Σεμπά, από την άλλη, είναι γρήγορος, έμπειρος και θα δώσει ταχύτητα και θα μπορεί να δώσει στοιχεία που δεν είχε η ομάδα, όταν ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα.

Σάκιτς: Ενας παίκτης που μπορεί να παίξει την πλευρά και στο 3-5-2 ταιριάζει... ταμάμ. Μ' αυτήν την προσθήκη, ο Μύγας μπορεί να πάει στα στόπερ, ενώ ο Αυστριακός - αν χρηστεί - μπορεί να δώσει λύσεις στη θέση «6» και «8».

Ο Σπανός θα ήθελε και τον Σόουζα στο ρόστερ του αλλά το πρόβλημα που έχει προκύψει με την έκδοση του δελτίου του, φαίνεται ότι θα χαλάσει τη μεταγραφή.

Αυτοί που πρέπει να... ανέβουν

Μίλος: Είναι ένας παίκτης που ακόμη δεν έχει πιάσει τα στάνταρ που περίμεναν στην ομάδα. Ο Αργεντινός, θα χρειαστεί χρόνο και υπολογίζεται ότι θα είναι στην κατάλληλη φυσικά κατάσταση μετά το Μουντιάλ.

Τσιγκρίνσκι: Ενας παίκτης με τεράστια εμπειρία και ποιότητα. Πέρυσι ήταν καθοριστικός στην εξαιρετική πορεία της ομάδας, αλλάδα φέτος είναι σαφές ότι ο ένας χρόνος παραπάνω στην ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο.

Μεντόσα: Εχει πετύχει δύο γκολ, δείχνοντας σημάδια της τεράστιας ποιότητάς του. Ωστόσο, στο τακτικό κομμάτι και βάσει μ' αυτά που μπορεί να δώσει περιμένουν πολλά περισσότερα από εκείνον στη Νίκαια.

Μάντζης: Αποκάλυψη στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Φόρεσε τη φανέλα με το αστέρι τον Γενάρη και πέτυχε 9 γκολ, ενώ είχε και 2 ασίστ. Φέτος δεν έχει ανοίξει ακόμη λογαριασμό και σαφώς ο Σπανός περιμένει απ' αυτόν να... ξεμπλοκάρει και να δώσει λύσεις στην επίθεση.

Ιωαννίδης: Επίσης δεν έχει σκοράρει ακόμη. Τώρα αρχίζει να βρίσκεται σε καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης μιας και στον Απόλλωνα πέρυσι το κομμάτι αυτό ήταν σχεδόν... ανύπαρκτο.

a

Ο παράγοντας «δουλειά, δουλειά, δουλειά»

Αν ρωτήσει κάποιος τον Δημήτρη Σπανό «γιατί πιστεύεις ότι η ομάδα σου θα ανέβει αγωνιστικά;», η απάντηση που θα πάρει είναι μόνο μία: «στηρίζουμε στην καθημερινή και αδιάκοπη δουλειά».

Φέτος, ο Ιωνικός παρουσιάζεται ως μια νέα ομάδα, με νέο σύστημα και νέα ταυτότητα. Το 3-5-2 είναι κάτι... άλλο σε σχέση με το 4-4-2 που έπαιζε πέρυσι η ομάδα. Παρένθεση: Ο Σπανός είχε δοκιμάσει το 3-5-2 στα play out.

Κλείνει η παρένθεση και συνεχίζουμε. Ο κόουτς πιστεύει ότι τόσοι καλοί και ποιοτικοί παίκτες, είναι θέμα χρόνου να αφομιώσουν το νέο σύστημα και να βγάλουν στο γήπεδο τα «θέλω» του.

Οικογένεια και σεβασμός

Το εύκολο θα ήταν, τώρα στα δύσκολα, η διοίκηση Τσιριγώτη να ευχαριστήσει τον Δημήτρη Σπανό και να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών όμορφα και ωραία.

Ο Γιάννης κι ο Τάκης Τσιριγώτης όμως στηρίζουν όλο το οικοδόμημά τους πάνω σε δύο λέξεις: «Οικογένεια» και «σεβασμός».

Τα δύο αδέρφια θεωρούν ότι τώρα στα δύσκολα, πρέπει να διατηρηθεί η ενότητα κι η πίστη στην ομάδα που έχουν χτίσει μαζί με τον Σπανό. Δεν θέλουν να διαταράξουν το κλίμα και δίνουν χρόνο στον κόουτς ώστε να δουλέψει με το ρόστερ του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα