Ολυμπιακός: Οι σκέψεις των «ερυθρόλευκων» για Σεμέδο και στη μέση η Πόρτο

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Οι σκέψεις των «ερυθρόλευκων» για Σεμέδο και στη μέση η Πόρτο

bet365

Ποιες είναι οι σκέψεις του Ολυμπιακού για τον Ρούμπεν Σεμέδο; Τι σκέφτεται ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής; Η στάση της Πόρτο και ο Ζόρζε Μέντες.

Το απόγευμα της 6ης Νοεμβρίου ο Ρούμπεν Σεμέδο πέρασε για πρώτη φορά τις πύλες του Ρέντη ύστερα από περισσότερο από δύο μήνες. Μόλις είχε ξεκινήσει η επανασύνδεση του 27χρονου στόπερ με τον Ολυμπιακό, αλλά και μια σειρά από διαδοχικά δημοσιεύματα σε Ελλάδα και -κυρίως- Πορτογαλία σχετικά με το μέλλον του. Ειδικά τις τελευταίες μέρες, τα ρεπορτάζ για τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό και την Πόρτο δίνουν και παίρνουν. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ολοκληρωθεί όμως μια τέτοια κίνηση; Το Gazzetta επιχειρεί να καταγράψει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί με τον Ρούμπεν Σεμέδο...

* Από τη στιγμή που ο Σεμέδο επέστρεψε για προπονήσεις στου Ρέντη, είναι φανερό πως όταν φτάσει στο επιθυμητό στάδιο φυσικής κατάστασης και ετοιμότητας, ο Πέδρο Μαρτίνς θα είναι σε θέση να τον υπολογίζει εκ νέου για τα επίσημα παιχνίδια. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», άλλωστε, από τις 10 Σεπτεμβρίου είχε εκφράσει τη σιγουριά για την αθωότητα του συμπατριώτη του και πως τον περιμένει να γυρίσει. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι τον χειμώνα είναι πολύ πιθανό ο Παπ Σισέ να φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, κάτι που με λιγότερες πιθανότητες μπορεί να ισχύσει με τον Ουσεϊνού Μπα. Επομένως ο Ολυμπιακός θα έχει ανάγκη τον Σεμέδο τον Ιανουάριο, οπότε και διεξάγεται το Κόπα Άφρικα, την ίδια ώρα που η Σενεγάλη συγκεντρώνει μπόλικες πιθανότητες να φτάσει μακριά στον θεσμό.

* Τι σκέφτεται ο ίδιος ο Σεμέδο; Σίγουρα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα με την εις βάρος του καταγγελία ήταν μεγάλο «χτύπημα», ικανό να του ισοπεδώσει την ψυχολογία. Προ ημερών άλλωστε είχε κάνει post στο instagram, γράφοντας πως θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον ίδιο. Ναι, θα του άρεσε να πάρει μεταγραφή, ειδικά στη χώρα του, αλλά κι αυτό να μη γίνει, το μόνο που θα ήθελε πλέον είναι να επιστρέψει στη δράση και να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο με την ομάδα στην οποία ανήκει μέχρι το 2023, τον Ολυμπιακό.

* Ο Ολυμπιακός «καίγεται» να πουλήσει τον Σεμέδο; Όχι, δεν «καίγεται», αλλά αν είχε πρόταση θα τον ικανοποιούσε, τότε, ναι, θα τον έδινε. Ποιο είναι αυτό το ποσό; Αυτό που προκύπτει βάσει πληροφοριών και αίσθησης, και όχι βάσει ενημέρωσης εκ μέρους των ανθρώπων της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, είναι ένα ποσό άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Ή τουλάχιστον ένα ποσό όμοιο με εκείνο που έδωσαν στη Βιγιαρεάλ οι πρωταθλητές Ελλάδας για να τον αγοράσουν (περίπου 4,5 εκατ. ευρώ).

* Τις προηγούμενες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας η πληροφορία ότι ο προπονητής της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, μίλησε με τον Ρούμπεν Σεμέδο και του μετέφερε το ενδιαφέρον του να τον πάρει στην Πόρτο. Η αλήθεια είναι ότι οι «Δράκοι» αποτελούν το κλαμπ που θα είχε προβάδισμα σε περίπτωση μεταγραφής του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος θα έβλεπε με θετικό μάτι την προοπτική να παίξει στην Πόρτο, αλλά βεβαίως δεν είναι στο χέρι του. Θα πρέπει να τα βρουν οι δύο ομάδες. Αν γίνει αυτό, τότε το νερό θα έχει μπει στο αυλάκι.

* Το ενδεχόμενο να παραχωρήσει ο Ολυμπιακός τον Σεμέδο - στην Πόρτο ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα- ως δανεικό με οψιόν αγοράς δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Απευθείας πώληση ή αν προβλεφθεί υποχρεωτική οψιόν αγοράς σε ένα ποσό που θα συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, τότε, ναι.

* Ο Ζόρζε Μέντες διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την Πόρτο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Πορτογάλων ο πανίσχυρος μάνατζερ έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του Σεμέδο κι αυτό σίγουρα θα παίξει το ρόλο του σε πιθανό deal. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Ρούμπεν προπονείται καθημερινά με τον Ολυμπιακό, πως έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 και πως αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν ικανοποιηθούν οικονομικά, τότε τα δεδομένα θα μείνουν ως έχουν.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα