Φρόιντφελντ: Το «ροντέο» για την εκλογή του νέου αρχιδιαιτητή

Μαρινάκης Αλαφούζος

bet365

Η επιλογή του Μπαλτάκου και εν τέλει η ψήφιση του Πίτερ Φρόιντφελντ ως νέου αρχιδιαιτητή, έφερε την αποχώρηση και αντίδραση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά και την απάντηση της ΑΕΚ. Το χρονικό της σημερινής ημέρας στην ΕΕΠ.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, ο Τάκης Μπαλτάκος ζήτησε για νέo αρχιδιαιτητή τον Πίτερ Φρόιντφελντ.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, εξ αρχής πρότειναν να ζητήσει η ΕΠΟ από την UEFA τρία επιπλέον βιογραφικά ώστε να εξεταστούν και να επιλεχθεί ένας εξ αυτών.

Ωστόσο, αργότερα στη ψηφοφορία έπεσε το όνομα του Σουηδού, ο οποίος το 2020 είχε απορριφθεί και είχε εν τέλει προκριθεί η επιλογή του Κλάτενμπεργκ.

Ο ΠΑΟΚ έκανε γνωστούς τους 4 όρους που έθετε για να είναι υπέρ της επιλογής του Φρόιντφελντ. Στην αρχική του αντίδραση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι «ο Μπαλτάκος δεν μίλησε ποτέ με την UEFA και τη FIFA και δε ζήτησε βιογραφικά. Δε μίλησε ποτέ με τον Ροσέτι και δεν ζήτησε βιογραφικά, ξέθαψε, γιατί έτσι του είπαν οι προστάτες του, έναν άνθρωπο που απορρίψαμε το 2020 και έχει να δουλέψει απο το 2019. Δεν έχει σχέση από τότε με το ευρωπαικό ποδόσφαιρο και ασχολείται μόνο με τη γειτονιά του».

Στη συνέχεια, έγινε γνωστό ότι με 8 υπέρ και 2 λευκά (σ.σ. ΠΣΑΠΠ) η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ψήφισε υπέρ του Φρόιντφελντ για να είναι ο νέος αρχιδιαιτητης τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο. Από τη διαδικασία αποχώρησαν και δεν ψήφισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αποχώρησαν από τη ψηφοφορία χωρίς να ψηφίσουν. Μάλιστα, οι πράσινοι έκαναν γνωστούς τους λόγους της απόφασής τους.

Μαρινάκης: «Ξεφτίλα αυτό που γίνεται για Σαββίδη-Μελισσανίδη»

Σε πιο επιθετικό τόνο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε:

«Είναι ξεφτίλα αυτό που γίνεται σήμερα για τον κύριο Σαββίδη και τον κύριο Μελισσανίδη! Ξεφτίλα! Άλλα συμφωνήσατε στην SUPER LEAGUE και άλλα εδώ! Ξαναλέω: Ξεφτίλα!».

Ο Κωνσταντίνος Καραπαπάς, συμπλήρωσε στο ίδιο μήκος κύματος:

«Ο Ολυμπιακός αποχωρεί από αυτή την προφανώς στημένη και προσυνεννοημένη διαδικασία. Δεν υπάρχει πάτος που να μην τον έχετε φτάσει. Μόνο ότι υπήρχαν ομάδες που ήξεραν τον αρχιδιαιτητή από πριν αποδεικνύει πόσο στημένα είναι όλα. Ευτυχώς έγινε ψηφοφορία και όλοι οι φίλαθλοι θα ξέρουν ποιοι είναι πίσω από αυτή την ξεφτίλα! Εμείς θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διαδικασία και αυτό το προσυνεννοημένο θέατρο. Αν νομίζετε ότι θα πάει έτσι, είστε γελασμένοι».

Κοσμάς: «Απαράδεκτα όσα είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού»

Η ΑΕΚ δεν άφησε αναπάντητα τα όσα ειπώθηκαν από πλευράς Πειραιωτών, με τον Γιώργο Κοσμά να λέει:

«Συμφωνούμε απόλυτα με τον χαρακτηρισμό ως απαράδεκτων όσων είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είναι απαράδεκτα επειδή εμείς ενεργούμε μόνο βάσει των καταστατικών προβλέψεων και η όλη διαδικασία όπως διαπιστώνουμε γίνεται απόλυτα εντός του κανονιστικού πλαισίου.

Όπως έγινε γνωστό εδώ, ο υποψήφιος που τέθηκε υπόψη μας έχει την έγκριση της UEFA, έχει μιλήσει με τον αρμόδιο της UEFA για τον τομέα της διαιτησίας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με όσα συζητήσαμε και στην Λίγκα... Το γεγονός πως δεν έστειλε η UEFA κάποιους άλλους υποψήφιους είναι δικό της θέμα και φυσικά δεν μπορούμε να περιμένουμε επί μήνες αν θα στείλει, χωρίς καν να είναι δεδομένο πως θα το κάνει. Όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι απαράδεκτα».

Η απάντηση του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε αναπάντητα τα όσα υποστήριξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αντιδρώντας στην συναίνεση των δύο «Δικεφάλων» στην πρόσληψη του Σουηδού Πίτερ Φρόιντφελντ, για τη θέση του επικεφαλής της ΚΕΔ.

Ο αντιπρόεδρος και CEO της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, επέστρεψε τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Super League, λέγοντας:

«Εκπροσωπώντας τον ΠΑΟΚ και τον κ. Σαββίδη, επιστρέφεται ο χαρακτηρισμός ως απαράδεκτος γιατί ποτέ δεν είχαμε συμφωνήσει, είχαμε επιφυλαχθεί να μιλήσω τότε με τον κ. Σαββίδη. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ξεφτίλα να εγκρίνουμε τώρα τον Σουηδό ενώ μάλιστα ήταν και υποψήφιος το 2020, ούτε έχουμε κάτι να καταμαρτυρήσουμε εναντίον του ανθρώπου. Δεν ήταν δηλαδή ξεφτίλα η πρόσληψη του Κλάτενμπεργκ στη Λίγκα παρά τη θέληση ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Βόλου τότε;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα