Ολυμπιακός: Τα λάθη των στόπερ που «στοιχίζουν» και η ανάγκη να βρει νέο βασικό δίδυμο την επόμενη σεζόν (vids)

Ο Σωκράτης με τον Σπόραρ

bet365

Ο Ολυμπιακός είδε την Κυριακή - ξανά - έναν στόπερ του να κάνει ένα σοβαρό λάθος ενώ ενόψει της νέας χρονιάς θα μπει στη διαδικασία εύρεσης νέων προσώπων.

Η θέση του στόπερ - ή των δύο στόπερ εάν προτιμάτε - φέτος στον Ολυμπιακό εξελίχθηκε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση για τον σύλλογο.

Ειδικά δε από τη στιγμή που δεν αποκτήθηκε και σέντερ μπακ τον Γενάρη. Ουσιαστικά ήταν μία συνεχής διαδικασία αλλαγών προσώπων στο κέντρο της άμυνας και ενώ επιστρατεύθηκε ο Ντόι που ήταν εξάρι στη β' ομάδα για να παίζει κεντρικός αμυντικός.

Το τελευταίο διάστημα ο Σωκράτης με τον Μπα και μέχρι πριν από τον αγώνα με τον Άρη και ο Ρέτσος και έως ένα σημείο ο Παπέ Σισέ ήταν οι στόπερ που είχαν μείνει με τους δύο πρώτους να θεωρούνται / λογίζονται ως βασικοί. Οι περισσότεροι όμως στόπερ του Ολυμπιακού φέτος έχουν κάνει σημαντικότατα λάθη που έχουν κοστίσει στην ομάδα σε επίπεδο Πρωταθλήματος εάν εστιάσουμε εκεί.

Φυσικά η φετινή χρονιά του Ολυμπιακού δεν κρίνεται και δεν αξιολογείται μόνο από ατομικά λάθη παικτών αλλά και αυτά παίζουν τον ρόλο τους. Ας δούμε έτσι τα πιο... βαρβάτα λάθη των στόπερ του Ολυμπιακού - λάθη που στοιχίζουν δηλαδή - φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Με βάση την εμπειρία του και την ποιότητά του δεν θα έπρεπε να βλέπει κανείς τα λάθη που έχει κάνει φέτος. Ίσως να έχει επηρεαστεί από τους τραυματισμούς του ή τα συνεχή παιχνίδια αλλά έχει κάνει σημαντικά λάθη και μάλιστα του έχουν βγει σε 2 ντέρμπι στο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της Stoiximan Super League 1.

Αφήνοντας το παιχνίδι με τη Σλόβαν στην Ευρώπη το καλοκαίρι και την κακή του στιγμή που έχασε τον αντίπαλό του, που σκόραρε μετά, έχει ένα αυτογκόλ στο 1-2 με τον ΠΑΟΚ αλλά και τη λανθασμένη ενέργεια που ουσιαστικά έφυγε η μπάλα από την κατοχή του για να πάει στον Σπόραρ για κάνει το 1-0 στη Λεωφόρο. Από αυτό το λάθος μετά ο Ολυμπιακός ήταν σαν να... σοκαρίστηκε και τελικώς έχασε το ματς με 2-0 από τον Παναθηναϊκό.

Ο Σωκράτης εκεί - στη φάση του ντέρμπι στη Λεωφόρο - είχε τουλάχιστον 4 επιλογές για να δώσει τη μπάλα ή να τη διώξει: να τη δώσει στον Πασχαλάκη, να τη δώσει στον Μπα, να γυρίσει και να διώξει προς τα εμπρός ή να βγάλει τη μπάλα πλάγια, όμως δεν λειτούργησε σωστά και έβγαλε πάσα σε σημείο που ήταν ο Σπόραρ. Φυσικά είναι λάθη που μπορούν να συμβούν αλλά είναι και σοβαρά και μεγάλα λάθη σε τέτοιο επίπεδο. Φέτος έχει στον Ολυμπιακό 27 ματς με 2 γκολ.

Παπέ Σισέ: Μετά το λάθος του στη φάση του 0-2 με τη Καραμπάγκ τον Οκτώβριο - εκεί που έχασε τη μπάλα και δέχθηκε γκολ η ομάδα του - (το ματς αυτό τελείωσε 0-3) αλλά και τα όσα είχαν ακολουθήσει σε σχέση με την εξέδρα μπήκε κάπως στον... πάγο. Ήταν ένα ματς αυτό που επηρέασε τον Παπέ Σισέ - που αποδοκιμάστηκε ως γνωστόν στην αλλαγή του και μετά αντέδρασε - που και αυτός φέτος όσο έπαιζε δεν έκανε και την τοπ χρονιά του.

Ο Αφρικανός μπακ που τώρα τελευταία άρχισε να παίρνει ξανά χρόνο συμμετοχής έχει φέτος 17 ματς με 1 γκολ. Και αυτός - όπως και όλοι οι άλλοι στόπερ - έβγαλε θέματα τραυματισμών / ετοιμότητας.

Παναγιώτης Ρέτσος: Το παιχνίδι με τον Άρη με την καίρια ευθύνη του στο 2-1 - σε μία φάση που φαινόταν να έχει τον έλεγχο αλλά του έφυγε εν τέλει η μπάλα - αλλά και το ότι ήταν μέσα και στη φάση του 2-2 (που ήταν το τελικό σκορ στο Ολυμπιακός - Άρης) τον έθεσαν και αυτόν στο αγωνιστικό περιθώριο. Ο Ρέτσος εκεί είχε την επιλογή να γυρίσει πίσω τη μπάλα, δεν κατάλαβε ότι ερχόταν ο Ιτούρμπε, έχασε τη μπάλα και σε 2ο χρόνο ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ για το 2-1. Μετά το τέλος του αγώνα αυτού στο Καραϊσκάκη ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο με την κερκίδα πάντως να αντιδρά πρώτα με αποδοκιμασίες και μετά μέρος του κόσμου να τον χειροκροτά.

Είχε και άλλες κακές στιγμές όπως το ότι ήταν συνυπεύθυνος για τη φάση του 0-1 με τον ΟΦΗ στην εντός έδρας νίκη των Πειραιωτών. Ο Ρέτσος γύρισε στον Ολυμπιακό με όνειρα και στόχους αλλά η φετινή σεζόν του δεν είναι καλή και έβγαλε και τραυματισμούς. Φέτος έχει 16 αγώνες με τον Ολυμπιακό.

Ανδρέας Ντόι: Ξεκίνησε την καριέρα του στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού με αυτογκόλ στο 1-2 με τον ΟΦΗ που τελικώς βέβαια δεν... πλήγωσε τόσο την ομάδα του αφού νίκησε. Υπήρξαν και άλλα ματς που δεν ήταν καλός ενώ είχε κάκιστο πρόσωπο στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας με την ΑΕΚ με σημαντικά λάθη.

Συγκριτικά πάντως με τους πιο έμπειρους και... ψημένους στόπερ του ρόστερ της ομάδας ο Ντόι για ένα διάστημα ήταν πραγματικά καλός και σοβαρός. Φέτος έχει 23 ματς με 1 ασίστ. Είναι - να θυμηθούμε - ένα παιδί που έπαιζε εξάρι στην ομάδα του Ολυμπιακού Β'.

Σε σχέση με όλους τους παραπάνω ειδικά τον τελευταίο καιρό ο Ουσεϊνού Μπα - που φέτος έχει 21 συμμετοχές - είναι ο πιο αξιόπιστος και σταθερός στόπερ του Ολυμπιακού χωρίς βέβαια αυτό να λέει... πολλά σε μία χρονιά που εξελίσσεται με δύσκολο τρόπο. Και ο Μπα βέβαια φέτος έβγαλε θέματα τραυματισμών.

Σε αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός ενόψει καλοκαιριού καλείται να βρει ένα νέο αμυντικό δίδυμο. Δεν θα είναι εύκολο να ξαναδούμε του χρόνου βασικούς Σωκράτη και Ρέτσο στην ομάδα (ενδεχομένως και μην συνεχίσουν καν αλλά μένει να φανεί αυτό καθώς ο Σωκράτης θα είναι πια 35 ετών ενώ ο Ρέτσος δεν έχει κάνει καλή σεζόν) ενώ ο Παπέ Σισέ είναι ένας παίκτης για τον οποίο θα βγει ξανά πωλητήριο. Ο Μπα με τον Ντόι - με τον 2ο να κλείνει και νέο συμβόλαιο - σε αυτή τη φάση είναι οι στόπερ με τις περισσότερες πιθανότητες παραμονής για τη νέα σεζόν.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα