Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0: Ανώτεροι οι Ερυθρόλευκοι, «κερδισμένοι» οι Πράσινοι

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0: Ανώτεροι οι Ερυθρόλευκοι, «κερδισμένοι» οι Πράσινοι

bet365

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες - κυρίως με τον Κανός - αλλά έμεινε στο 0-0 εναντίον του Παναθηναϊκού, που είχε τρεις πολύ καλές στιγμές και έφυγε «κερδισμένος» από το «Γ. Καραϊσκάκης». - Ακυρώθηκε γκολ του Βρουσάι για οφσάιντ του Ελ Αραμπί στο 89'.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του αιωνίου του αντιπάλου, του Παναθηναϊκού στο Φάληρο, αλλά και πάλι δεν νίκησε, μένοντας στο 0-0. Δοκάρι από τον Μπακαμπού και ακυρωθέν γκολ του Βρουσάι, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν για τα καλά στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Το pregame του ματς είχε το κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού αλλά και μία καθυστέρηση της χρονικής τάξεως των 6 λεπτών, έως ότου καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Για τον Ολυμπιακό, ο Χάμες Ροντρίγκες δεν ήταν καθόλου στα πλάνα του Μίτσελ για το ντέρμπι. Ο λόγος; Στην προπόνηση της Παρασκευής ο Κολομβιανός είχε εκ νέου ενοχλήσεις και δεν τελείωσε την προπόνηση όπως έπρεπε και θα ήθελε και ο ίδιος.

Το Σάββατο έκανε ένα τελικό τεστ πριν το ντέρμπι. Πονούσε όμως και πάλι και έτσι δεν μπήκε καν στα πλάνα για το ντέρμπι του Σαββάτου, αποτελώντας φυσικά μία πολύ μεγάλη απώλεια για τους γηπεδούχους. Η διάταξη του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης τέρμα, Σωκράτης και Μπα οι 2 στόπερ, Ρέαμπτσιουκ και Ροντινέι στα 2 άκρα της άμυνας, κέντρο με Εμβιλά και Ινμπόμ Χουάνγκ, άκρα με Κανός και Μπιέλ και ο Φορτούνης πίσω από τον Μπακαμπού.

Για τον φιλοξενούμενο Παναθηναϊκό, από την άλλη, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπρινιόλι. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Σάρλια με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Μπερνάρντ ήταν στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Μαντσίνι, δεξιός ο Παλάσιος και σέντερ φορ ο Ιωαννίδης.

Ο Κανός έχασε πολλές ευκαιρίες

Πιο... φορτσάτος με δοκάρι και κλασικές ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, ισορρόπησε ο Παναθηναϊκός

Οι παίκτες του Μίτσελ, παρότι δεν είχαν στο γήπεδο τον Χάμες, μπήκαν με πιο μεγάλη διάθεση και πίεση από τον αντίπαλό τους. Μετά από κλέψιμο του Μπακαμπού στο 4', ο διεθνής φορ συνεργάστηκε με τον Φορτούνη και είχε σουτ στο δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε σημαντική πίεση κι έπειτα άρχισε να ισορροπεί το ματς, έχοντας τη φάση με σουτ του Παλάσιος από πλάγια θέση στο 13', το οποίο πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός, όμως, στη συνέχεια του αγώνα είχε και άλλες καλές στιγμές. Στο 34' είχε μία... αδιανόητη ευκαιρία του Κανός που βρέθηκε φάτσα με... άδειο τέρμα και έστειλε τη μπάλα έξω. Ο Μπιέλ έκανε το φάουλ, ο Εμβιλά πήρε κεφαλιά και η μπάλα στρώθηκε στον Κανός που όμως δεν σκόραρε. Και στη συνέχεια, στο 42', είχε τη δική του ευκαιρία και ο Μπιέλ, για να πάμε στο τέλος του α' μέρους με το 0-0.

Ξεκίνημα στο β' μέρος πάλι με δύο μεγάλες φάσεις του Κανός

Στην επανάληψη, ο Ισπανός εξτρέμ ήταν αυτός που είχε δύο ακόμα μεγάλες φάσεις. Στο 50' συνεργάστηκε με τον Μπακαμπού και έπιασε ένα σουτ με φάλτσο, το οποίο πέρασε λίγο έξω. Δύο λεπτά μετά, ο Σέρτζι Κανός έκλεψε τη μπάλα και έκανε ένα σουτ, που βρήκε κόντρα για να φύγει πάλι άουτ. Ο Ολυμπιακός δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ευκαιρία και στο 68' με τον Ροντινέι, που από θέση βολής έκανε ένα πολύ κακό τελείωμα.

Στο 73' ήταν η σειρά του Μασούρα να χάσει μια καλή φάση, καθώς κατάφερε με την επιμονή του να μείνει όρθιος και να σουτάρει μετά την πάσα του Φορτούνη. Το σουτ έφυγε, τελικά, λίγο έξω. Στο 74' ο Μπρινιόλι έβγαλε δύσκολα την κεφαλιά του Σωκράτη, που έκασε στο χορτάρι και αιφνιδίασε τον Ιταλό τερματοφύλακα. Στο 76' ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που απείλησε με ένα σουτ του Τσέριν έξω και σχεδόν αμέσως μετά είχε ένα σουτ του Πέρεθ που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Στο 79' ο Μπα δεν μπόρεσε να διώξει και ο Σπόραρ είχε ένα πολύ καλό σουτ που έφυγε πολύ λίγο άουτ, στην καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων στο ματς.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ1

Ακυρωθέν γκολ του Βρουσάι, μετά... χαμός με διαμαρτυρίες και αποβολή Σωκράτη

Προς το τέλος το ντέρμπι απέκτησε μεγάλη ένταση και νεύρα. Και αυτό διότι μετά την ευκαιρία του Μασούρα - και ενώ φάση όπου επιχείρησε να απείλησε είχε και ο Αραμπί - στο 90' και... κάτι ο Βρουσάι σκόραρε από πλάγια θέση μετά από προσπάθειες των Βαλμπουενά και Αραμπί να βρουν τη μπάλα, αλλά το γκολ για το 1-0 δεν μέτρησε με υπόδειξη οφσάιντ στον Αραμπί στο ξεκίνημα της φάσης. Ήταν ένα ωραίο τελείωμα από τον Βρουσάι αλλά το τέρμα δεν μέτρησε.

Η υπόδειξη ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, με τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πηγαίνει πρώτα στον 4ο και μετά τον Πορτογάλο ρέφερι Πινέιρο και να βλέπει την κίτρινη. Στο 99' ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είδε 2η κίτρινη για χέρι με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον αγώνα. Μέχρι το τέλος του ντέρμπι, το 0-0 δεν άλλαξε.

MVP: Ο Φορτούνης. Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός έχει κάνει ένα γεμάτο ματς με μεγάλη προσπάθεια δημιουργικά και επιθετικά. Ακόμα και αμυντικά προσπάθησε πολύ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Ινμπόμ Χουάνγκ και Εμβιλά είχαν θετικό πρόσημο. Μεγάλη προσπάθεια από τον διεθνή Κορεάτη ειδικά. Πολλή δουλειά και από τον Μπακαμπού. Από τον Παναθηναϊκό ο Σπόραρ μπορεί να μην σκόραρε αλλά ήταν εκείνος που πήρε την αποβολή του Σωκράτη και απείλησε. Προσπάθησε αισθητά και ο Ρούμπεν Πέρεθ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Εδώ μπαίνει ο Κανός μόνο και μόνο για τις φάσεις που έχασε. Ειδικά η πρώτη του ευκαιρία δεν... υπάρχει.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει σίγουρα στον Κανός. Ειδικά στην πρώτη μεγάλη χαμένη του φάση. Ο Ολυμπιακός τελείωσε με 14 τελικές έναντι 4.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Προφανώς και η φάση που ξεσήκωσε έναν... χαμό από διαμαρτυρίες από την πλευρά του Ολυμπιακού (με τον Πορτογάλο να βγάζει κίτρινη και στον Βαγγέλη Μαρινάκη) ήταν το ακυρωθέν τέρμα του Βρουσάι. Ακυρώθηκε με υπόδειξη οφσάιντ στον Αραμπί στο ξεκίνημα της φάσης μετά από VAR Check, όπως φάνηκε και από τη λήψη / ριπλέι που είδαμε. Από αυτή τη λήψη πήρε αυτήν την απόφαση ο Πινέιρο.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ1

Με προβλήματα η διαιτησία σε θέματα φάουλ και καρτών με τον Σωκράτη πάντως να δέχεται τη 2η κίτρινη για το χέρι που έκανε πέφτοντας.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Όπως και στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του Παναθηναϊκού αλλά τη νίκη δεν την πήρε. Έτσι μετά το 1-1 της Λεωφόρου ήρθε το 0-0 του Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός - εκτός από τα παράπονα για τη διαιτησία - σίγουρα θα τα έχει με την αναποτελεσματικότητά του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Εμβιλά, Φορτούνης (81' Βαλμπουενά), Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Μπιέλ (68' Μασούρας), Ροντινέι, Μπα, Ινμπόμ Χουάνγκ, Ρέαμπτσιουκ (81' Ραμόν), Κανός (88' Βρουσάι) και Μπακαμπού (68' Αραμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (60' Κώτσιρας), Χουάνκαρ (73' Πούχατς), Ρούμπεν Πέρεθ, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης (60' Σπόραρ), Μπερνάρ (88' Τσοκάι), Μαντσίνι, Κουρμπέλης (72' λ.τρ. Τσέριν), Σάρλια και Παλάσιος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα