Ίντερ - Αταλάντα 1-1: Γλίτωσε την ήττα, χάνει έδαφος (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ίντερ - Αταλάντα 1-1: Γλίτωσε την ήττα, χάνει έδαφος (vid)

bet365

Η Ίντερ «κάθισε» στο γρήγορο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνεζ, είδε την Αταλάντα να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι για 70 λεπτά και εν τέλει γλίτωσε την ήττα (1-1), δίνοντας την ευκαιρία στην Γιουβέντους να την προσπεράσει στην κορυφή της Serie A. Χαμένο πέναλτι για το 1-2 στο 88'.

Εμφάνιση πισωγύρισμα ήταν αυτή απέναντι στην Αταλάντα για την Ίντερ. Οι Νερατζούρι έπαιξαν ένα από τα χειρότερα τους ματς, έφτασαν σε σημείο πολιορκίας μέσα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» από τους Μπεργκαμάσκι και στο τέλος της βραδιάς αισθάνονται και τυχεροί που δεν ηττήθηκαν, αν και έφτασαν κοντά (1-1).

Κι όλα αυτά ενώ το ξεκίνημα ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να φανταστεί ο Αντόνιο Κόντε από τους παίκτες του. Μόλις στο 4', ο Λαουτάρο Μαρτίνες κεφαλαιοποίησε την υποδειγματική συνεργασία και τελική πάσα του alter-ego του, Ρομέλου Λουκάκου, βάζοντας μπροστά στο σκορ την Ίντερ. Ωστόσο, σταδιακά το σύνολο του Γκασπερίνι πήρε μέτρα στο γήπεδο και από το 20' και μετά κυριάρχησε, με μοναδικό πονοκέφαλο τον ασυναγώνιστο Βέλγο φορ που προκάλεσε ουκ ολίγα προβλήματα.

Η Αταλάντα φώναξε στο 41' για πέναλτι που δεν της δόθηκε, σε μια περίπτωση που δεν ελέγχθηκε καν από το VAR, είχε δοκάρι με τον Μαλινόφακι στο 56', αλλά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα χάρη στον Γκόσενς, με έξυπη προβολή. Σαν να μην έφτανε αυτό, η υπνωτισμένη Ίντερ πλησίασε πολύ κοντά στο κάζο, ο Μπαστόνι υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι στο 87', αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Χαντάνοβιτς διατήρησε το 1-1, λέγοντας «όχι» στον Μούριελ.

Πλέον, η απώλεια των δύο βαθμών φέρνει την Ίντερ σε ψυχοφθόρα αναμονή στους 46 βαθμούς, καθώς αν η Γιουβέντους (45) δεν χάσει επίσης κάτι στο ντέρμπι με την Ρόμα (12/1, 21:45), θα την προσπεράσει στην κορυφή της Serie A, την ώρα που η Λάτσιο έχει φτάσει στο -4.

Ίντερ (Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γκοδίν, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Καντρέβα, Γκαλιαρντίνι, Μπρόζοβιτς, Σένσι (71' Μπόρχα Βαλέρο), Μπιράγκι, Λουκάκου, Μαρτίνες
Αταλάντα (Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τζιμσίτι, Παλομίνο, Τολόι, Γκόσενς, Πάσαλιτς (69' Μούριελ), Ντε Ρόον, Χάτεμπερ, Γκόμεζ, Ζαπάτα (53' Μαλινόφσκι), Ίλισιτς

 

SERIE A Τελευταία Νέα