Λάτσιο - Λέτσε 4-2: Σταθερά ψηλά

Gazzetta team
Λάτσιο - Λέτσε 4-2: Σταθερά ψηλά

bet365

Οι Λατσιάλι πήραν νέο τρίποντο και έπιασαν στην 3η θέση την Κάλιαρι, την ώρα που τα Σαμπντόρια-Αταλάντα και Ουντινέζε-Σπαλ έληγαν χωρίς γκολ.

Μετά τη νίκη επί της Μίλαν στο San Siro η Λάτσιο υποδέχθηκε τη Λέτσε με τρελή ψυχολογία, σε ένα ματς στο οποίο δεν έλειψαν οι πολύ καλές φάσεις. Ούτε τα γκολ. Η αρχή έγινε στο 30' με το σουτ του Κορέα στη γωνία για το 1-0, με τον Λαπαντούλα να ισοφαρίζει στο 40' με κοντινή προβολή μετά την κεφαλιά-πάσα του Ροσετίνι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ (1-1). Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι πήρε ξανά το προβάδισμα στο 62' με ωραία κίνηση του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς μετά την μπαλιά του Ατσέρμπι, αλλά τέσσερα λεπτά μετά ο Σέρβος έκανε πέναλτι στον Μανκόζου. Το σκορ, όμως, δεν άλλαξε: Εκτέλεση του Μπαμπακάρ, απόκρουση του Στρακόσια, γκολ του Λαπαντούλα στην επαναφορά αλλά είχε μπει στην περιοχή πριν εκτελέσει ο συμπαίκτης του, οπότε ακυρώθηκε. Κι αφού δεν έγινε το 2-2 στο πέναλτι της Λέτσε, έγινε το 3-1 σε αυτό της Λάτσιο στο 77' με τον Ιμόμπιλε, μετά το χέρι του Ταχτσίδη. Αμέσως μετά, στο 80', ο Κορέα βρήκε ξανά δίχτυα ολοκληρώνοντας όπως έπρεπε την άψογη αντεπίθεση των Ρωμαίων (4-1), για να μειώσει σε 4-2 με κεφαλιά στο 85' ο Λα Μαντία, ο οποίος είχε και δοκάρι (πάλι με κεφαλιά) στο 94'.

Μπλόκο στη Γένοβα
Η Αταλάντα ήθελε να αφήσει πίσω της την ήττα από την Κάλιαρι και να επιστρέψει στις επιτυχίες, αλλά η Σαμπντόρια ήθελε το τρίτο σερί θετικό αποτέλεσμα και το πήρε με το τελικό 0-0. Το ματς ήταν κλειστό από το ξεκίνημα του, με τους Μπεργκαμάσκι να απειλούν σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο με τους Πάσαλιτς και Τολόι, χωρίς όμως να πείθουν με την απόδοση τους. Το σκηνικό δεν άλλαξε στο β' μέρος, με την Αταλάντα να μένει και με 10 παίκτες μάλιστα από το 74' λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Μαλινόφσκι, αλλά οι Μπλουτσερκιάτι δεν ρίσκαραν και το 0-0 ήρθε μάλλον φυσιολογικά.

Γλίτωσε στο 98' η Ουντινέζε!
Το Ουντινέζε-Σπαλ ήταν ένα ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν ως στόχο την παραμονή και αυτό φαινόταν. Καμία από τις δύο δεν ήθελε να ρισκάρει πολύ, αμφότερες ήταν προσεκτικές πίσω και κάποιες καλές στιγμές για τους γηπεδούχους με τον Ντε Πάουλ δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ ο Νεστορόφσκι σημάδεψε δοκάρι. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τη νίκη, όμως, την είχαν οι φιλοξενούμενοι και μάλιστα στην τελευταία φάση του ματς... Στο 96' ο Σέμα έκανε χέρι και ο διαιτητής -μέσω VAR- έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου, στο 98', ο Πετάνια απέτυχε να σκοράρει, αφού ο Μούσο απέκρουσε και έδωσε έστω τον βαθμό στην Ουντινέζε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα